Το Netflix προβάλει το «Υπηρέτης του λαού» με τον Ουκρανό Προέδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Δημοσίευση: 22 Μαρτίου 2022, 03:29
Συντάκτης:

Το Netflix, αν μη τι άλλο, πιάνει τον παλμό της επικαιρότητας. Μετά τα πιο πρόσφατα γεγονότα που έφεραν στο προσκήνιο την ιστορία του Ουκρανού Προέδρου, η σατιρική σειρά με πρωταγωνιστή τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, που προβλήθηκε αρχικά στο Netflix από το 2017 έως το 2021, επέστρεψε στην πλατφόρμα. 

<a href="/nea/ripley-ena-kerdismeno-stoihima/69757">"Ripley": Ένα κερδισμένο στοίχημα</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Ripley": Ένα κερδισμένο στοίχημα

Η σειρά “Υπηρέτης του Λαού” ακολουθεί έναν δάσκαλο (Ζελένσκι) που γίνεται πρόεδρος χωρίς να το περιμένει, μετά από μια ατάκα του κατά της διαφθοράς που γίνεται viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η σειρά προβλήθηκε για τρεις σεζόν και ολοκληρώθηκε όταν ο Ζελένσκι αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος της Ουκρανίας το 2019, υπό τη σημαία ενός νέου πολιτικού κόμματος που ονομάστηκε, επίσης, “Υπηρέτης του Λαού”.

Το σουηδικό τηλεοπτικό συγκρότημα Eccho Rights έδωσε άδεια για αναμετάδοση της σειράς σε όλο τον κόσμο, με αγοραστές το κανάλι 4 του Ηνωμένου Βασιλείου, το MBC στη Μέση Ανατολή, τον ΑΝΤ 1 στην Ελλάδα και το PRO TV.

Τον τελευταίο καιρό ο Ζελένσκι δημοσιεύει βίντεο από την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο και συγκεντρώνει την υποστήριξη τόσο των πολιτών της χώρας, όσο και της παγκόσμιας κοινότητας.

Το πραγματικό σενάριο που αντιμετωπίζει ο Ζελένσκι και ο ουκρανικός λαός είναι πολύ πιο αποκρουστικό από την πλοκή της σειράς, υπάρχουν, ωστόσο, προφανείς παραλληλισμοί και αυτό καθιστά αυτομάτως το “Υπηρέτης του Λαού” ένα σημαντικό κομμάτι της τηλεοπτικής ιστορίας.

 

 

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos