Το Netflix προσθέτει κλασσικές ταινίες στη λίστα του

Δημοσίευση: 25 Απριλίου 2020, 14:59
Συντάκτης:

Σιγά-σιγά οδεύουμε προς την τελική ευθεία, αλλά ο δρόμος μέχρι να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα είναι μακρύς. Αυτό που σίγουρα κάναμε όλοι είναι να βλέπουμε πολλές ταινίες, κυρίως μέσω streaming υπηρεσιών, όπως και το Netflix. Τώρα το Netflix έρχεται να εμπλουτίσει την συλλογή του με κλασικές ταινίες, υπογράφοντας συμφωνία με την MK2. Έτσι θα δούμε στο Netflix ταινίες σκηνοθετών, όπως ο Francois Truffaut, ο Jacques Demy, ο Charlie Chaplin, ο Alain Resnais, ο Krzysztof Kieslowski και άλλοι πολλοί σημαντικοί δημιουργοί του ευρωπαϊκού σινεμά.

<a href="/home-cinema-streaming/rebel-moon-part-two-scargiver/69816">Rebel Moon - Part Two: The Scargiver</a>ΣΧΕΤΙΚΑRebel Moon - Part Two: The Scargiver

Η αρχή θα γίνει στις 24 Απριλίου με δώδεκα ταινίες του Truffaut και συγκεκριμένα τις: «Bed and Board», «Fahrenheit 451», «Confidentially Yours», «Jules and Jim», «Love on the Run», «Shoot the Piano Player», «Stolen Kisses», «The 400 Blows», «The Last Metro», «The Soft Skin», «The Woman Next Door» και «Two English Girls». Βέβαια στην αρχή δεν θα είναι διαθέσιμο σε όλες τις χώρες αλλά κυρίως στις γαλλόφωνες περιοχές και σταδιακά θα επεκταθεί.

Να θυμίσουμε ότι στα 2007-2008, που ξεκίνησε το Netflix, είχε στην συλλογή του αρκετές κλασικές ταινίες, όπως κάποιες από τις προαναφερθείσες αλλά δεν το συνέχισε προτιμώντας πιο πρόσφατες ταινίες. Τώρα επιστρέφει σε κλασικές επιλογές. O διευθυντής της MK2 δήλωσε πως «είμαστε πολύ χαρούμενοι που το Netflix μεγαλώνει στην κληρονομιά του κινηματογράφου και των μεγάλων διεθνών auteurs με αυτήν την συμφωνία. Ο ρόλος της MK2 μέσω αυτού του καταλόγου των 800 τίτλων που αντιπροσωπεύει ένας μέρος της παγκόσμιας ιστορίας του κινηματογράφου, είναι να συμβάλλει στην μετάδοση της παγκόσμιας κινηματογραφικής κληρονομιάς και να αποκαλύπτει συνεχώς αυτές τις ταινίες σε μεγαλύτερο αριθμό. Αυτή η συμφωνία είναι καλά νέα για τους λάτρεις του γαλλικού σινεμά και της ιστορίας του».

Ανάμεσα σε άλλες ταινίες που θα προστεθούν μέσα στην χρονιά στην λίστα του Netflix είναι και το «Modern Times» του Chaplin, αλλά και ταινίες σκηνοθετημένες από τους Steve McQueen, David Lynch, Michael Haneke, Xavier Dolan, Emir Kusturica. Με αυτό τον τρόπο το Netflix θα μπορέσει να ανταγωνιστεί υπηρεσίες όπως το MUBI ή το κανάλι της The Criterion Collection που βασίζονται σε τέτοιου είδους κινηματογραφικές επιλογές. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos