Νέα "μεταγραφή" για το Netflix: Σπάικ Λι!

Δημοσίευση: 21 Δεκ. 2021, 03:34
Συντάκτης:

Το Netflix προσέθεσε έναν ακόμα σπουδαίο δημιουργό στον δυναμικό του και αυτός δεν είναι άλλος από τον φορτσάτο Spike Lee. Ο αμερικανός σκηνοθέτης έχει ήδη συνεργαστεί με τον streaming κολοσσό για την ταινία Da 5 Bloods που έφτασε στα Όσκαρ και για την σειρά She’s Gotta Have It που έτρεξε για δύο σεζόν και βασίστηκε στην ομώνυμη ταινία του του 1986. Τώρα όμως ο ίδιος και η εταιρεία παραγωγής του υπέγραψαν ένα μακροπρόθεσμο συμβόλαιο συνεργασίας με το Netflix που θα περιλαμβάνει διάφορα πρότζεκτ.

<a href="/home-cinema-streaming/damsel/69658">Damsel</a>ΣΧΕΤΙΚΑDamsel

Σύμφωνα με το Variety, η συνεργασία θα ξεκινήσει επισήμως τον Ιανουάριο του 2022 με τον Lee να είναι παραγωγός στην ταινία δράσης του Stefon Bristol, Gordon Hemingway and the Realm of Cthulhu. Ο Spike Lee είχε υπάρξει παραγωγός του σκηνοθετικού ντεμπούτου του Bristol, το See You Yesterday το 2019, επίσης ταινία του Netflix. Ο ίδιος τοποθετήθηκε σχετικά με το νέο του συμβόλαιο «Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για μένα και για την εταιρεία μου 40 Acres and a Mule Filmworks να ξεκινήσει η νέα χρονιά από το να ανανεώσουμε την συνεργασία με το Netflix. Μαζί θα εστιάσουμε σε νέους διαφορετικούς αφηγητές, η νεολαία πρέπει να υπηρετηθεί».

Ο Lee πάντως παραμένει ακόμα νέος και ορεξάτος. Μπορεί να είχε περάσει ένα διάστημα παρακμής, ωστόσο επανήλθε δυναμικά και μάλιστα με πολύ ενδιαφέρουσες δουλειές. Εκτός από όσο έκανε στο Netflix, πρόσφατα είδαμε και τις δουλειές του με το HBO για το David Byrne’s American Utopia και την σειρά ντοκιμαντέρ NYC Epicenters 9/11 – 2021 ½. Στα προσεχή του σχέδια είναι και το πρώτο του μιούζικαλ, όπως και για τον Spielberg φέτος με το West Side Story, ένας σκηνοθέτης που επίσης υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με το Netflix. Το άτιτλο, μέχρι στιγμής, μιούζικαλ του Lee θα αφορά την εφεύρεση του Viagra! Ένα ακόμα σχέδιο του είναι και το Prince of Cats, μια hip-hop ανάγνωση του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας βασισμένη στο ομώνυμο κόμικ του 2012 που εικονογράφησε ο Ronald Wimberly. Εντυπωσιακά και δημιουργικά ξεκινά η νέα χρονιά για τον Spike Lee.

Πρώτη δημοσίευση: 21 Δεκ. 2021, 03:34
Ενημέρωση: 21 Δεκ. 2021, 03:34
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos