ΣΕΙΡΕΣ

"The most hated man on the internet": Δυστυχώς επίκαιρο...

Δημοσίευση: 9 Aug 2022, 16:08
Συντάκτης:

Σύνοψη: Όταν οι ιδιωτικές φωτογραφίες και τα στοιχεία της κόρης της δημοσιεύονται στο διαδίκτυο, μια μητέρα λαμβάνει μέτρα κατά του ιστότοπου και του δημοφιλούς ιδιοκτήτη του.

<a href="/nea/snow-girl-ehei-kai-o-notos-ta-dika-toy-mystiria/67708">“Τhe snow girl”: Έχει και ο νότος τα δικά του μυστήρια</a>ΣΧΕΤΙΚΑ“Τhe snow girl”: Έχει και ο νότος τα δικά του μυστήρια

Άποψη: Από τους παραγωγούς του Απατεώνα του Tinder και του Κάτω τα Χέρια από τις Γάτες, μια ακόμα σύγχρονη ιστορία διαφθοράς και εκμετάλλευσης μετατρέπεται σε σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix, με θέμα τον Χάντερ Μουρ και την ιστοσελίδα του IsAnyoneUp, που δημιουργήθηκε το 2010.

Η ιστοσελίδα είναι ο ορισμός του εκδικητικού πορνό, με κλεμμένες φωτογραφίες και βίντεο από κινητό κοριτσιών, που εν μια νυκτί μετατρέπονταν σε πορνό θέαμα προς τέρψιν των χρηστών, βιάζοντας τες με αυτόν τον τρόπο.

Το ντοκιμαντέρ εστιάζει στην Charlotte Laws, μια μητέρα που ξεκινά τον αγώνα εναντίον ενός πολύ ισχυρού και αγαπητού-μέχρι να γίνει μισητός-άντρα, που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για όλες τις υπόλοιπες αποκαλύψεις. Μέσα στα τρία ωριαία επεισόδια, εμφανίζονται και άλλοι άνθρωποι που τον γνώρισαν ή που έπεσαν θύματά του, δείχνοντας το προφίλ ενός ανθρώπου με μηδενική ενσυναίσθηση που είναι εθισμένος στο να ταπεινώνει ανθρώπους. Αν και αυτός δεν ήταν ο μόνος εθισμός του.

Ένας συνδυασμός συνεντεύξεων, αρχειακού υλικού και δραματοποιημένων στιγμών της ζωής του ίδιου ή των θυμάτων του είναι ο κεντρικός πυρήνας της σειράς, που θυμίζει αρκετά ως προς την λογική και την ακολουθία τον Απατεώνα του Tinder. Ενδιαφέρον και δυστυχώς επίκαιρο, μιας και στην χώρα μας συχνά ακούμε για περιπτώσεις γυναικών που πέφτουν θύματα εκδικητικής πορνογραφίας.

Αν κάτι λείπει, είναι το ότι μοιάζει υπερβολικά στημένο, ένα τελείως ντοκιμαντέρ Netflix, που δεν έχει τρομερή ειλικρίνεια και αρκείται στην επιφάνεια.

Αυτό είναι ορατό και ως προς την δραματικοποίηση στιγμών της ζωής της μητέρας πριν την αποκάλυψη και σε τι ωραίο, ευτυχισμένο περιβάλλον ζούσε λες και αυτό ενδιαφέρει αφηγηματικά κάπου. Αρκετά πράγματα αντιμετωπίζονται με όρους χολιγουντιανής στουντιακής ιστορίας και λιγότερο ανεξάρτητου αμερικάνικου σινεμά που στοχεύει σε κάτι ουσιαστικότερο από το να πει μια δραματική ιστορία μέσα στην οποία υπάρχει και ένα success story.

Από την άλλη, έστω και έτσι ενημερωνόμαστε επαρκώς για την δράση του συγκεκριμένου νεαρού άντρα, για το πώς εντοπίστηκε η δράση του και πώς αντιμετωπίστηκε. Από λαοφιλής στο αντρικό κοινό που παρακολουθούσε τις γυμνές φωτογραφίες γυναικών που δεν είχαν συναινέσει, μετατράπηκε στον πιο μισητό άντρα του διαδικτύου.

Το πρόβλημα με αυτού του τύπου τα ντοκιμαντέρ είναι αν και τα ίδια τον αντιμετωπίζουν ως τέτοιο, ή αν με την επίφαση μιας ανύπαρκτης αντικειμενικότητας, επιχειρείται μια αποστασιοποιημένη παρουσίασή του.

 

 

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Πρώτη δημοσίευση: 9 Aug 2022, 16:08
Ενημέρωση: 9 Aug 2022, 16:11
Συντάκτης:
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ