Το Midnight Express παρουσιάζει: "White dog"

Δημοσίευση: 1 Μαρτίου 2024, 04:03
Συντάκτης:

Η κινηματογραφική λέσχη Midnight Express συνεχίζει τις χειμερινές προβολές της στον κινηματογράφο Opera. 

<a href="/nea/midnight-express-paroysiazei-evil-dead-2/69435">Το Midnight Express παρουσιάζει: "Evil Dead 2"</a>ΣΧΕΤΙΚΑΤο Midnight Express παρουσιάζει: "Evil Dead 2"

To Σάββατο 2 Mαρτίου στις 00.30 θα προβληθεί το White Dog του Σάμουελ Φούλερ. 

H Τζούλι χτυπά κατά λάθος ένα λευκό σκυλί με το αυτοκίνητο της. Θα πάρει το πληγωμένο γερμανικό ποιμενικό υπό την προστασία της, μέχρι που έντρομη θα ανακαλύψει πως ο σκύλος είναι εκπαιδευμένος να επιτίθεται με λυσσαλέα οργή σε αφροαμερικάνους, από τον ρατσιστή πρώην ιδιοκτήτη του - μια τακτική που πηγαίνει πίσω στα χρόνια της σκλαβιάς, τα χρόνια όπου "ανθρώθηκε" η Άγρια Δύση. Ένας αφροαμερικάνος εκπαιδευτής σκυλιών αναλαμβάνει τη θεραπεία του - ο λευκός σκύλος όμως θα αποδράσει. Μπορεί τελικά να "θεραπευτεί" το μικρόβιο του ρατσισμού;

Ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στην εποχή του αυτό το συγκλονιστικό (και πολύ, πολύ σκληρό) θρίλερ του σπουδαίου δημιουργού Σάμιουελ Φούλερ - ο σκηνοθέτης το γύρισε προς το τέλος της καριέρας του (το 1982) και παραμένει μέχρι σήμερα ένας μοναδικός συνδυασμός τρόμου και πολιτικής αλληγορίας που κόβει την ανάσα εξίσου και τώρα, όσο και τότε.

Δεδομένης της ακραίας φύσης του φιλμ, η προβολή γίνεται στο ΟΠΕΡΑ 2, και τα εισιτήρια είναι άκρως περιορισμένα.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos