Μετά την Κέιτ Μπλάνσετ, ο Αλφόνσο Κουαρόν θα σκηνοθετήσει την Σαρλίζ Θερόν

Δημοσίευση: 1 Aug 2022, 11:25
Συντάκτης:

Αν αναρωτιέστε τι κάνει αυτή την περίοδο ο Αλφόνσο Κουαρόν, σας έχουμε καλά και πολύ ενδιαφέροντα νέα!

<a href="/nea/o-alfonso-koyaron-gyrizei-tileoptiki-seira-me-keit-mplanset-kevin-klain/65560">O Aλφόνσο Κουαρόν γυρίζει τηλεοπτική σειρά με Κέιτ Μπλάνσετ & Κέβιν Κλάιν</a>ΣΧΕΤΙΚΑO Aλφόνσο Κουαρόν γυρίζει τηλεοπτική σειρά με Κέιτ Μπλάνσετ & Κέβιν Κλάιν

Αρχικά, έχει γίνει ήδη γνωστό ότι ο σκηνοθέτης των “Roma” και “Gravity” ετοιμάζει μια σειρά για το Apple TV+, ένα θρίλερ με τον τίτλο “Disclaimer”, όπου μία τηλεοπτική δημοσιογράφος ανακαλύπτει ένα βιβλίο με την ίδια ως κεντρικό χαρακτήρα, το οποίο αποκαλύπτει ένα μυστικό της που προσπαθούσε να κρατήσει κρυφό. Στο καστ συναντάμε την Κέιτ Μπλάνσετ, τον Κέβιν Κλάιν και τον Σάσα Μπάρον Κόεν, συνεπώς το όλο εγχείρημα μπορεί να χαρακτηριστεί τουλάχιστον πολυαναμενόμενο.

Ακόμα πιο «ψημένο» ακούγεται όμως το project που ενδέχεται να πιάσει μετά το “Disclaimer”. Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, ο Κουαρόν θα ασχοληθεί με μια νέα ταινία για λογαριασμό της Amazon γύρω από την προσωπική ζωή του συγγραφέα Φίλιπ Κ. Ντικ. Το “Jane”, το οποίο φέρει το όνομα της δίδυμης αδερφής του συγγραφέα που πέθανε έξι εβδομάδες μετά τη γέννησή τους, θα αφηγηθεί την ζόρικη προσωπική και καλλιτεχνική πορεία του ανθρώπου που σημάδεψε ανεξίτηλα το είδος της επιστημονικής φαντασίας. Στο development συναντάμε το όνομα της κόρης του Ντικ, Άιζα Χάκετ, το οποίο είναι ένας καλός οιωνός για τους θαυμαστές του.

Συναρπαστική είναι και η είδηση ότι η Σαρλίζ Θερόν θα πρωταγωνιστήσει στον ρόλο της Jane, αλλά ακόμα δεν γνωρίζουμε ποιος θα αναλάβει τον ρόλο του Ντικ. Η Θερόν, ο Κουαρόν και η Χάκετ θα αναλάβουν επίσης χρέη παραγωγού.

Σύμφωνα με την επίσημη περιγραφή του:

«Το “Jane” είναι μια συγκινητική, γεμάτη σασπένς και σκοτεινά χιουμοριστική ιστορία για την ξεχωριστή σχέση μιας γυναίκας με τον ευφυέστατο, αλλά βασανισμένο δίδυμο αδελφό της, ο οποίος τυγχάνει να είναι ο αναγνωρισμένος συγγραφέας Φίλιπ Κ. Ντικ. Καθώς προσπαθεί να σώσει τον αδερφό της από δύσκολες καταστάσεις, πραγματικές και φανταστικές, η Jane βουτάει όλο και πιο βαθιά στον σαγηνευτικό κόσμο που αυτός έχει δημιουργήσει.»

«Η ιστορία του “Jane” με συντροφεύει από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου», δήλωσε η Χάκετ σε σχετικό δελτίο τύπου. «Η Jane, η δίδυμη αδερφή του πατέρα μου που πέθανε λίγες εβδομάδες μετά τη γέννησή του, ήταν στο επίκεντρο του σύμπαντός του. Όπως αρμόζει σε’ έναν άνθρωπο με τη δική του, μοναδική φαντασία, η ταινία θα αψηφήσει τις συμβάσεις μιας κινηματογραφικής βιογραφίες και θα αγκαλιάσει την εναλλακτική πραγματικότητα που επιθυμούσε βαθιά ο Φίλιπ Κ. Ντικ: μια πραγματικότητα στην οποία η αγαπημένη του αδερφή είχε επιβιώσει. Τη δική της ιστορία θα αφηγηθούμε, και θα δούμε τον ίδιο και τη φαντασία του μέσα από τη δική της οπτική. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να τον τιμήσουμε από το να εκπληρώσουμε την ευχή του, ακόμα κι αυτό γίνει μόνο στη μεγάλη οθόνη.»

Υπενθυμίζουμε ότι ο Ντικ και η μεγάλη οθόνη (και αισίως και μη μικρή) δεν είναι ξένοι: τα έργα του έχουν αποτελέσει έμπνευση για ταινίες όπως το “Blade Runner” και το “Total Recall” και σειρές όπως το “The Man In The High Castle”.

Η εμπλοκή της κόρης του, η ιδέα του σεναρίου, η παρουσία της Θερόν και η εμπνευσμένη σκηνοθετική ματιά του Κουαρόν σίγουρα μας προϊδεάζουν για ένα biopic που θα ξεφύγει από τα συνηθισμένα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos