ΣΕΙΡΕΣ

"The marvelous Mrs. Maisel" season 4: Ξαναζεσταμένο φαγητό

Δημοσίευση: 6 Μαρτίου 2022, 14:07
Συντάκτης:

Σύνοψη: Μετά την απόλυσή της από τη θέση του opening act ενός δημοφιλή τραγουδιστή της soul, η Μίριαμ Μέιζελ (Ρέιτσελ Μπρόσναχαν) βρίσκεται στο σημείο που την γνωρίσαμε στην πρώτη σεζόν της σειράς: να προσπαθεί να χτίσει την καριέρα της ως stand-up κωμικός.

<a href="/home-cinema-streaming/damsel/69658">Damsel</a>ΣΧΕΤΙΚΑDamsel

Γνώμη: Η “Marvelous Mrs Maisel” συγκαταλέγεται στις σειρές που κάναμε μαύρα μάτια να ξαναδούμε λόγω της πανδημίας. Η τρίτη σεζόν της προβλήθηκε πίσω στο 2019 και το τελευταίο επεισόδιο προσέφερε ένα γερό cliffhanger, καθώς η καριέρα της αγαπημένης μας φανταστικής stand-up κωμικού ουσιαστικά καταστράφηκε εν μία νυκτί.

Τρία ολόκληρα χρόνια μετά, η σειρά πιάνει το νήμα ακριβώς μετά από την επεισοδιακή της απόλυση και επιστρέφει ουσιαστικά στη θεματική των δύο πρώτων σεζόν. Θα καταφέρει να αποκτήσει πάλι μια θέση στη σκηνή;

Αυτή το πισωγύρισμα δεν φαίνεται να λειτουργεί αν κρίνουμε από τα πρώτα 4 επεισόδια που έχουν γίνει διαθέσιμα μέχρι στιγμής στο Amazon Prime. Κι αυτό γιατί η μεταδοτική αισιοδοξία της κεντρικής ηρωίδας δεν φαίνεται ότι είναι αρκετή για να δώσει ώθηση στην ιστορία της, ενώ οι παράλληλες ιστορίες των υπόλοιπων χαρακτήρων μένουν επίσης λίγο πολύ στάσιμες. Έτσι, η σειρά της Έιμι Σέρμαν-Παλαντίνο (“Gilmore Girls”) μοιάζει να ακολουθεί την πορεία της καριέρας της πρωταγωνίστριάς της: έπιασε την κορυφή στην τρίτη σεζόν, αλλά από εκεί και πέρα η πορεία είναι καθοδική και δεν διαφαίνονται σημάδια ανάκαμψης.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αρκετές χαριτωμένες σκηνές, με κορυφαία την ολιγόλεπτη εμφάνιση του «πατέρα του καλτ» Τζον Γουότερς (“Pink Flamingos”), για να γεμίσουν τις τέσσερις ώρες που έχουμε δει μέχρι στιγμής, αλλά έχουν όλες την αίσθηση ξαναζεσταμένου φαγητού. Με τόσο χρόνο, λόγω της πανδημίας, στη διάθεσή τους, θα περίμενες οι σεναριογράφοι να βρουν πιο ευφάνταστους τρόπους για να μας δείξουν την πτώση της Μέιζελ κι όχι, παραδείγματος χάριν, να τη στέλνουν να περάσει άλλη μια νύχτα στο κρατητήριο επειδή κάποιο αστυνομικό όργανο παρεξήγησε για άλλη μια φορά το χιούμορ της.

Η απόφασή της να αναλάβει καθήκοντα παρουσιάστριας σε στριπτιτζάδικο στη Νέα Υόρκη των αρχών της δεκαετίας του ‘60 δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να εξυπηρετεί κάποιο σκοπό, πέραν του να μας επιδείξει την πραγματικά αξιοθαύμαστη προσοχή στη λεπτομέρεια σε ό,τι αφορά την ανασύσταση της εποχής.

Δεδομένου του ότι η σειρά ανανεώθηκε για μία πέμπτη και τελευταία σεζόν, το σίγουρο είναι ότι έχουμε πολλά να δούμε ακόμα. Αλλά μέχρι στιγμής, τόσο η ίδια η Mrs Maisel όσο και η σειρά φαίνεται ότι χρειάζονται ένα θαύμα για να σωθούν από τη μετριότητα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos