ΣΕΙΡΕΣ

"Mandalorian" season 2: Συνεχίζει να εκπλήσσει

Δημοσίευση: 30 Δεκ. 2020, 21:40
Συντάκτης:

Είναι μεγάλη η διαδρομή που κάνει ο Mandalorian στο δεύτερο κύκλο του. Ναι, μπορεί να ταξιδεύει με ταχύτητες φωτός στο υπερδιάστημα αλλά η μεγαλύτερη διαδρομή του, είναι μεταφορική. Είναι εκείνη που θα κάνει από να είναι ο κατ''ανάγκη φύλακας του παιδιού που πρέπει να το μεταφέρει στους "δικούς του", μέχρι να φτάσει να γίνει δικός του.

<a href="/home-cinema-streaming/damsel/69658">Damsel</a>ΣΧΕΤΙΚΑDamsel

Και δεν είναι λίγες οι φορές που για χάρη του, θα αψηφήσει τους κανόνες του τρόπου ζωής του πλανήτη Μάνταλορ. Ο σημαντικότερος, αξιώνει ότι οι πολεμιστές του δεν δείχνουν το πρόσωπό τους. Για χάρη του παιδιού θα το δείξει δύο φορές, την πρώτη θα αναγκαστεί αλλά τη δεύτερη θα το επιλέξει.  

Είναι τόσο μεγάλη η συναισθηματική φόρτιση αυτής της σεζόν, που όσο αντικειμενικός και να θέλει να είναι κάποιος, είναι δύσκολο. 

Το σύμπαν που ζει ο Din Djarin, όπως είναι το πραγματικό όνομα του Mando, συνεχίζει να έχει μια χροιά από σπαγγέτι γουέστερν, ενισχυμένη με την σταθερά εθιστική μουσική του Ludwig Göransson.

Kαι η δεύτερη σεζόν είναι μια ιστορία αναζήτησης που στέλνει τον ήρωά μας στα μήκη και στα πλάτη του διαστήματος, από τον ένα πλανήτη στον άλλο. Θα συναντήσει εχθρούς αλλά και συμμάχους, κάποιοι από τους οποίους θα σας εκπλήξουν με τον πιο φανταστικό τρόπο. Κάθε ένα από τα 8 νέα κεφάλαια είναι γεμάτο με αποστομωτική δράση εκπληκτική φωτογραφία και παραγωγή που κάνει τον Mandalorian για άλλη μια χρονιά πιο κινηματογραφικό από πολλές ταινίες υψηλού budget εκεί έξω.

Η ιστορία αυτή τη φορά έχει μια τάση προς την οριζόντια αφήγηση και θέλοντας να εξυπηρετήσει ένα στόχο αποφεύγει να εστιάζει στις προσωπικότητες που συναντά ο ήρωας στο διάβα του. Αν υπό αυτό το πρίσμα θα μπορούσαμε να εστιάσουμε σε ένα μειονέκτημα, αυτό θα ήταν οτι η ροή, μερικές φορές βιάζεται, αποτυγχάνοντας να δώσει το χρόνο που χρειαζόμαστε για να καταλάβουμε κάποιους χαρακτήρες και να δημιουργηθεί η ένταση που πρέπει.

Αντιπροσωπευτικός ο χαρακτήρας της Ahsoka Tano, ένας από τους πιο ισχυρούς Jedi στο σύμπαν του Star Wars που όμως εδώ εμφανίζεται σύντομα ως από μηχανής θεός στο κεφάλαιο 13 για να δώσει πληροφορίες για το παιδί. Έτσι μαθαίνουμε και το όνομά του που φυσικά δεν ειναι baby Yoda αλλά Grogu.

Για τον ίδιο ακριβώς λόγο μειονεκτεί η σκηνή της μονομαχίας του Din με τον Moff Gideon η οποία κρατάει κάπου στα 2 λεπτά. Παρότι η σκηνή θα μπορούσε να είναι πιο μεγαλειώδης, το συγχωρήσαμε γιατί τελικά δεν ήταν το φινάλε που περιμέναμε αλλά δε μπορούμε να πούμε περισσότερα αφού θα ήταν το μεγαλύτερο spoiler στην ιστορία της σειράς. Είναι κάτι που πρέπει να δείτε με τα μάτια σας, τόσο για να το απολαύσετε όσο για να το πιστέψετε.

Ο Mandalorian συνεχίζει να μας δίνει ότι ακριβώς λείπει από τις ταινίες Star Wars της Disney. Ψυχή.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos