Μάιος 2021: Τι να δείτε στο Cinobo

Δημοσίευση: 29 Απριλίου 2021, 11:50
Συντάκτης:

Έφτασε Μάιος, μια ανάσα πριν το καλοκαίρι το Cinobo παρουσιάζει τις ταινίες που θα στριμάρει στο πρόγραμμά του. Το 7 Λόγοι να Φύγεις Μακριά [7 Reasons to Run Away (from Society)], μια σουρεαλιστική ισπανική μαύρη κωμωδία του 2019 με μερικούς από τους πιο αναγνωρίσιμους σταρ της χώρας, έρχεται σε Α’ προβολή αποκλειστικά στην πλατφόρμα, ενώ πρεμιέρα κάνει και το Ο Μεγάλος Αποχωρισμός (So Long My Son), το συγκινητικό κινέζικο δράμα που σάρωσε τα βραβεία ερμηνείας στην Μπερλινάλε.

<a href="/home-cinema-streaming/damsel/69658">Damsel</a>ΣΧΕΤΙΚΑDamsel

Από το πρόγραμμα Μαϊου ξεχωρίζουν οι δύο ταινίες του Τζιμ Τζάρμους (Dead Man, Mystery Train), το γερμανικό δίδυμο των Κρίστιαν Πέτζολντ και Νίνα Χος επιστρέφει με το Yella, μία από τις πιο πρώιμες συνεργασίες τους βασισμένη σε μια ταινία-θεσμό για το σινεμά φαντασίας, το Carnival of Souls, ενώ έρχεται και το Sorry, We Missed You, η πιο πρόσφατη ταινία του Κεν Λοόυτς. Ακόμη, 10 χρόνια χωρίς τον «καλό μας άνθρωπο» και το ντοκιμαντέρ Ένας Άνθρωπος Παντός Καιρού έρχεται να κάνει μια συγκινητική αναδρομή στη ζωή και την καριέρα του αλησμόνητου Θανάση Βέγγου, ενώ το Βαλς με τον Μπασίρ (Waltz with Bashir) (ξανα)θυμίζει πόση δύναμη μπορεί να έχει ένα πραγματικά καλοφτιαγμένο animation.

Τέλος, το Cinobo λανσάρει δύο ακόμα συλλογές, το Mama (5/5), με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας, για κινηματογραφικές μαμάδες που μας σημάδεψαν και το We May Laugh, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου (20/5). Οι επιλογές του MOVE IT:

Cinobo Πρεμιέρες

7 Λόγοι να Φύγεις Μακριά [7 Reasons to Run Away (from Society)] 11/5

Τζεράρντ Κίντο, Εστέβε Σολέρ, Νταβίντ Τόρρας

Κάποιοι από τους πιο αναγνωρίσιμους σταρ της Ισπανίας, μέσα από 7 σουρεαλιστικά περιστατικά που εκτείνονται από την καθαρή κωμωδία ως τον τρόμο, με άκρως σατιρική διάθεση.

Ο Μεγάλος Αποχωρισμός (So Long, My Son) 25/5

Γουάνγκ Ζιαοσουάι

Τρεις δεκαετίες κινεζικής ιστορίας σε αυτό το συγκινητικό δράμα που στοχάζεται την απώλεια, την ενοχή και εν τέλει την αγάπη, σαρώνοντας τα βραβεία ερμηνειών στο Βερολίνο.

 

 

New in Cinobo

Ο Νεκρός (Dead Man) 1/5

Τζιμ Τζάρμους

Το φάντασμα μιας Αμερικής που έχει χαθεί στο αριστουργηματικό western του Τζιμ Τζάρμους, μέσα από το θλιμμένο βλεμμα του Τζόνι Ντεπ και τους κιθαρισμούς του Νιλ Γιανγκ.

Το Δωμάτιο των Θαυμάτων (Wonderstruck) 2/5

Τοντ Χέινς

O Τοντ Χέινς (Velvet Goldmine, Carol) μαγεύει και μαγεύεται από ένα σύγχρονο παραμύθι που ενώνει διαφορετικές εποχές με συνδετικό κρίκο δύο γενναία μη προνομιούχα παιδιά.

Ένας Άνθρωπος Παντός Καιρού (An All-Weather Man) 3/5

Γιάννης Σολδάτος

Καλέ μας άνθρωπε, ήρθε η στιγμή να σε μάθουμε καλύτερα. Ντοκιμαντέρ-κειμήλιο για την ζωή και το έργο του μεγάλου Θανάση Βέγγου, από τη Μακρόνησο ως και τον Θου-Βου.

Wild Duck 13/5

Γιάννης Σακαρίδης

Στην καρδιά του Greek Weird Wave, o Γιάννης Σακαρίδης λοξοδρομεί με μια γήινη και τρυφερή ιστορία. Εξαιρετικές ερμηνείες από τους Αλέξανδρο Λογοθέτη και Θέμις Μπαζάκα.

Dead ManDead Man

Ένα Ενωμένο Βασίλειο (A United Kingdom) 14/5

Άμμα Ασάντε

Οι Ντέιβιντ Ογιελόβο και Ρόζαμουντ Πάικ σε μια σαρωτική ιστορία αγάπης, από εκείνες που μπορούν να αλλάξουν τον ρου της Ιστορίας και την τύχη μιας ολόκληρης χώρας.

Βαλς με τον Μπασίρ (Waltz with Bashir) 16/5

Άρι Φόλμαν

Βραβευμένο με Χρυσή Σφαίρα και υποψήφιο για Όσκαρ, ένα καθηλωτικό ντοκιμαντέρ με τη μορφή ονειρικού animation, μια κινηματογραφική εμπειρία που διαφέρει από κάθε άλλη.

Mystery Train 18/5

Τζιμ Τζάρμους

Ένα σπονδυλωτό ταξίδι στη μοναδική Αμερική του Τζιμ Τζάρμους, ο οποίος έγινε μύθος, cult είδωλο κι ένα κινηματογραφικό είδος από μόνος του με ταινίες σαν κι αυτή.

Good Time 21/5

Τζος Σαφντί, Μπέννυ Σαφντί

Σε μια καθηλωτική περιπετεια διαφυγής, ένας αγνώριστος Ρόμπερτ Πάτινσον τρέχει να ξεφύγει σε μια νυχτερινή Νέα Υόρκη-κόλαση. Από τους αδερφούς Σάφντι του καλτ “Uncut Gems”.

Ένας άνθρωπος παντός καιρούΈνας άνθρωπος παντός καιρού

Δυστυχώς Απουσιάζατε (Sorry We Missed You) 28/5

Κεν Λόουτς

Με δύο Χρυσούς Φοίνικές στο ενεργητικό του και άοκνα ταγμένος στο πολιτικό σινεμά, ο Κεν Λόουτς παραδίδει ένα ακόμα ακτιβιστικό δράμα κοινωνικού ρεαλισμού.

Yella 30/5

Κρίστιαν Πέτζολντ

Ο Κρίστιαν Πέτζολντ παίρνει μία μυθική, για την κινηματογραφική ιστορία, ταινία φαντασίας, το «Καρναβάλι των Ψυχών», και την τοποθετεί στη σύγχρονη κοινωνία της χώρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos