ΣΕΙΡΕΣ

"Love & Death" season 1: Η θανάσιμη πλήξη της συζυγικής ζωής

Δημοσίευση: 10 Μαΐου 2023, 18:44
Συντάκτης:

Σύνοψη: Δύο ζευγάρια, που πηγαίνουν τακτικά στην εκκλησία, απολαμβάνουν την οικογενειακή ζωή μιας μικρής πόλης στο Τέξας. Μέχρι που κάποιος παίρνει ένα τσεκούρι…

<a href="/home-cinema-streaming/boss-level/68263">Boss level</a>ΣΧΕΤΙΚΑBoss level

Άποψη: Αν η υπόθεση του "Love & Death" μας ακούγεται οικεία, είναι επειδή η δραματική αυτή σειρά του HBO Max είναι η δεύτερη μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο που μιλάει για την ίδια ιστορία: την υπόθεση της Candy Montgomery.

Όποιος έχει διαβάσει τη σχετική αρθρογραφία ή παρακολούθησε την περσινή μίνι σειρά του Hulu “Candy”, γνωρίζει ήδη ότι η Betty Gore πέθανε στις 13 Ιουνίου 1980 και ότι η Candy δικάστηκε για τη δολοφονία της.

Ο σεναριογράφος David E. Kelley, με πιο σημαντική προηγούμενη επιτυχία του το "Big Little Lies", διασκεύασε το "Love & Death" έχοντας ως βάση το έργο των δημοσιογράφων Jim Atkinson και John Bloom, οι οποίοι συνέταξαν από κοινού μια σειρά άρθρων για το Texas Monthly το 1984, καθώς και το βιβλίο "Evidence of Love", το 2018. Λαμβάνοντας υπόψη πόση προβολή έχει ήδη λάβει αυτή η ιστορία, είναι λογικό που ο Kelley δείχνει μικρό ενδιαφέρον για τις ερευνητικές πτυχές της υπόθεσης και εστιάζει περισσότερο στην σκιαγράφηση των πρωταγωνιστών ως καθημερινών, μη κακόβουλων ανθρώπων που παγιδεύτηκαν σε μια τρομερή κατάσταση που ίδιοι -ίσως και χωρίς να το θέλουν- έβαλαν σε κίνηση.

Όταν η γλυκιά Candy Montgomery (Elizabeth Olsen) πείθει τον ρεαλιστή Allan Gore (Jesse Plemons) να συνάψει σχέση μαζί της, οι μελλοντικοί εραστές κάνουν μία συμφωνία: κανένας από τους συζύγους τους, ιδίως η ψυχολογικά εύθραυστη σύζυγος του Allan, η Betty (Lily Rabe), δεν πρέπει ποτέ να μάθει γι' αυτούς. Θέτουν κανόνες και συναντιούνται μόνο τις καθημερινές, σε ένα μοτέλ εκτός πόλης. Η μοιχεία συνεχίζεται και όλα βαίνουν καλώς, μέχρι που το «πράγμα στραβώνει» ανεπανόρθωτα.

Η Candy της Olsen είναι μια περίπλοκη γυναίκα. Είναι αγαπητή στην κοινότητά της, ενεργή στην εκκλησία, είναι μια εξωστρεφής μαμά που, όμως, μαραζώνει στο γάμο της με τον ήσυχο μηχανικό Pat (Patrick Fugit). Η μοιχεία μοιάζει να γλιστράει φυσικά στο μυαλό της και η Candy πείθει τον εαυτό της ότι μπορεί να έχει αυτό που θέλει, χωρίς παράπλευρες απώλειες.

Το εκπληκτικό είναι πως καθώς περνούν τα επεισόδια, η Olsen σκληραίνει και φαίνεται να γερνάει σε πραγματικό χρόνο. Αρχικά, υπάρχει μια αθωότητα στις αδέξιες συναντήσεις των εραστών, αλλά όταν ο δεσμός τους γίνεται πλέον επικίνδυνος, η επιμονή της Candy να δείχνει γενναία προσθέτει στον χαρακτήρα της μια δυσοίωνη διάσταση.

Η σκηνοθέτης Lesli Linka Glatter ζωντανεύει τον κόσμο των Montgomery με ταπετσαρίες με φαρδιές ρίγες, άφθονη λακ και μια αισθητική που δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο '70s. Η προσοχή στη λεπτομέρεια και το soundtrack με τις μεγαλύτερες επιτυχίες της εποχής στήνουν το σκηνικό με ακρίβεια και τοποθετούν το “Love and Death” ανάμεσα στις πραγματικά καλοφτιαγμένες σειρές αληθινού εγκλήματος.

 

 

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
25430
Feelgood
24309
Film Group
5090
Tanweerr
3888
Το εγκλημα μου, 1η Ιουνιου Το εγκλημα μου, 1η Ιουνιου