ΣΕΙΡΕΣ

"Landscapers": Ένας τέλειος έρωτας, ένα τέλειο έγκλημα

Δημοσίευση: 5 Ιαν. 2022, 11:52
Συντάκτης:

Το 2014 ο Christofer Edwards κάλεσε από την Γαλλία την μητριά του Tabitha για να της ζητήσει χρηματική βοήθεια, εν μέσω οικονομικής δυσχέρειας και γενικών δυσκολιών.

<a href="/home-cinema-streaming/damsel/69658">Damsel</a>ΣΧΕΤΙΚΑDamsel

Την ίδια στιγμή,  της αποκάλυψε ότι αυτός και η σύζυγός του Susan έχουν κάνει μια βλακεία κι ότι τα πτώματα των πεθερικών του βρίσκονται θαμμένα στον κήπο του σπιτιού τους στην πόλη του Mansfield από το 1998. Το ζεύγος συνελήφθη λίγο αργότερα ως βασικοί ύποπτοι για τον φόνο των Patricia και William Wycherley και μετά από μια διεξοδική ανάκριση και λεπτομερή δίκη, καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκιση.

Το “Landscapers”, η νέα μίνι σειρά του ΗΒΟ, είναι η ιστορία τους, ή τουλάχιστον μια προσέγγιση της, και δεν έχει καμία σχέση με τις true crime αφηγήσεις που έχουμε συνηθίσει να παρακολουθούμε. Οι Ed Sinclair και Will Sharpe έχουν δημιουργήσει ένα φανερά δημιουργικό και ιδιαίτερο δράμα αληθινού εγκλήματος, που πειραματίζεται επιτυχώς, οπτικά και αφηγηματικά, με τη φόρμα και τις προσδοκίες μας.

Μια απλή φαινομενικά αλληλουχία γεγονότων και δυο φιλήσυχοι, κρυψίνοες, σχεδόν βαρετοί σύζυγοι αποτελούν την αφετηρία μιας πανέξυπνης δομής, με σκηνές που μπαινοβγαίνουν στην πραγματικότητα, παίζουν με την φαντασία και το χιούμορ και αποτυπώνουν με μεγάλη ζωντάνια την εσωτερική ζωή, την αντίληψη, την αλήθεια των πρωταγωνιστών. Και βέβαια, το παιχνίδισμα αυτό απαρτιώνεται μέσα από τις φανταστικές ερμηνείες.

Η Olivia Colman κάνει τρομερή δουλειά με την εύθραυστη και φοβισμένη Susan, το κακοποιητικό οικογενειακό ιστορικό της οποίας την κρατά δέσμια της μοναδικής όμορφης ανάμνησής της, των ταινιών γουέστερν που απολάμβανε μαζί με τον παππού της και του συνήθη πρωταγωνιστή τους Gary Cooper. Εξίσου χαρισματικός είναι και ο David Thewlis, χαρίζοντας στον κοινότοπο και παράξενο θαυμαστή του Gérard Depardieu Christofer το απαραίτητο βάθος. Σ’ αυτό βοηθά με μεγάλη φυσικότητα η δυναμική της σχέσης μεταξύ των δύο χαρακτήρων, οι λεπτές τους αποχρώσεις και η κοινή αφοσίωση, η ποιητική της οποίας ξεδιπλώνεται αργά χαρίζοντας μια άλλη διάσταση στην πετυχημένα άναρχη αφήγηση.

Γιατί ναι, εναλλακτικά το “Landscapers” είναι μια ιστορία αγάπης, που ακολουθεί έναν τέλειο έρωτα σε ένα σχεδόν τέλειο έγκλημα. Μπορεί το ενδιαφέρον να χτίζεται σταδιακά και η πολυεπίπεδη μορφή του να μην είναι για όλους, ενώ ξεκινώντας το κανείς πιθανά να αναρωτιέται τι ήταν αυτό που τράβηξε την προσοχή των δημιουργών σε μια φαινομενικά ξεκάθαρη δολοφονία με θολά εκδικητικά κίνητρα και οικονομικά οφέλη, την εξέλιξη της οποίας γνωρίζουμε σχεδόν εξαρχής.

Όμως το αποτέλεσμα είναι έξυπνο και γεμάτο, δίνει τόσο όσο τις απαντήσεις που επιθυμεί και ξεγλιστρά με το στυλ του από τις κλασικές αναπαραστάσεις του είδους. Άλλωστε, είναι τα πράγματα ποτέ όσο απλά και κατανοητά φαίνονται;

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos