«Κιούκα Πριν το Τέλος του Καλοκαιριού» του Κωστή Χαραμουντάνη στις Κάννες

Δημοσίευση: 19 Απριλίου 2024, 14:59
Συντάκτης:

Συνεχίζονται τα ελληνικά νέα από τις Κάννες με την ταινία «Κιούκα - πριν το τέλος του καλοκαιριού» του Κωστή Χαραμουντάνη να συμμετέχει στο πρόγραμμα ACID (Association for the Distribution of Independent Cinema), δράση στο πλαίσιο του Φεστιβάλ των Καννών με σκοπό την ανακάλυψη νέων ταλέντων και την προώθηση του ανεξάρτητου σινεμά.
Το σκηνοθετικό μεγάλου μήκους ντεμπούτο του Κωστή Χαραμουντάνη είναι μία από τις 9 ταινίες από όλο τον κόσμο που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Συμπαραγωγή Ελλάδας και Βορείου Μακεδονίας, σενάριο του ιδίου και παραγωγή της Ηeretic. 

<a href="/nea/tetarto-vraveio-gia-tainia-toy-giorgoy-lanthimoy-stis-kannes/69926">Tέταρτο βραβείο για ταινία του Γιώργου Λάνθιμου στις Κάννες</a>ΣΧΕΤΙΚΑTέταρτο βραβείο για ταινία του Γιώργου Λάνθιμου στις Κάννες

Καλοκαίρι. Μία τριμελής οικογένεια - ο single πατέρας και τα δυο του δίδυμα έφηβα παιδιά του- ταξιδεύουν με το ιστιοπλοϊκό τους στον Πόρο για να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Η ανεμελιά του καλοκαιριού διακόπτεται, όταν ανάμεσα σε βουτιές, ηλιοθεραπείες και νέους φίλους, τα παιδιά θα γνωρίσουν χωρίς να το ξέρουν την μητέρα τους, που τους είχε εγκαταλείψει όταν ήταν μωρά. Αυτή η τυχαία συνάντηση θα φέρει στην επιφάνεια θαμμένα συναισθήματα οργής και εγκατάλειψης, και αυτές οι διακοπές θα μεταμορφωθούν σ' ένα καλοκαίρι ενηλικίωσης. Για όλους.

Παίζουν: Συμεών Τσακίρης, Έλσα Λεκάκου, Κωσνταντίνος Γεωργόπουλος, Αφροδίτη Καποκάκη, Έλενα Τοπαλίδου.

Η ταινία αποτελεί συνέχεια της μικρού μήκους ταινίας του σκηνοθέτη, «Κιόκου - πριν έρθει το καλοκαίρι», που του χάρισε το βραβείο σκηνοθεσίας στις Νύχτες Πρεμιέρας το 2018.

Οι 9 ταινίες του τμήματος ACID (Association for the Distribution of Independant Cinema) θα παρουσιαστούν στις Κάννες από τις 15 έως τις 24 Μαΐου στις αίθουσες του Palais des festivals, Les Arcades, Studio 13, Alexandre III

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
6338
Spentzos
5678
Feelgood
4647
Tanweer
2881
Animal Kingdom, από την Spentzos Animal Kingdom, από την Spentzos