ΣΕΙΡΕΣ

"Killing Eve" season 2: Αγάπη και εμμονή!

Δημοσίευση: 2 Ιουνίου 2019, 17:02
Συντάκτης:

Σύνοψη: Η πρώτη σεζόν τελειώνει με την συνάντηση της πρακτόρισσας Eve Polastri με την ψυχοπαθή κατά συρροή δολοφόνο Villanelle με την πρώτη να μαχαιρώνει την δεύτερη και την δεύτερη να εξαφανίζεται. Η δεύτερη σεζόν ξεκινάει 30 δευτερόλεπτα μετά το τέλος της προηγούμενης, όταν η Villanelle το σκάει και η Eve ψάχνει μανιωδώς να την βρει σε μια προσπάθεια να τεθεί ένα τέλος σε αυτήν την οργάνωση που την  πληρώνει να σκοτώνει. Η εμμονή όμως της Eve είναι ακατανίκητη.

<a href="/nea/killing-eve-season-3-exakoloythei-na-mas-intrigkarei/62733">"Killing Eve" season 3: Εξακολουθεί να μας ιντριγκάρει</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Killing Eve" season 3: Εξακολουθεί να μας ιντριγκάρει

Άποψη: Το «Killing Eve» ήταν μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις της περσινής σεζόν, μια βρετανική σειρά που βασίζεται στις ιστορίες του Luke Jennings, αποτελώντας μια από τις καλύτερες σειρές που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Η δεύτερη σεζόν που φτιάχνει η ευφυής δημιουργός  Phoebe Waller-Bridge, που βρίσκεται πίσω και από μια ακόμα εξαιρετική σειρά, το «Fleabag», συνεχίζει την ιστορία γάτας-ποντικιού, της πρακτόρισσας που κυνηγάει λυσσαλέα να βρει την δολοφόνο, καταλήγοντας σε ένα εξίσου εξαιρετικό αποτέλεσμα. Η μαύρη κωμωδία κατασκοπίας αξιοποιεί όλα τα γνώριμα στοιχεία που βλέπουμε σε ταινίες και βιβλία του είδους, τύπου John le Carre, έχοντας τις μυστικές υπηρεσίες που προσπαθούν να λύσουν την υπόθεση μιας παγκόσμιας οργάνωσης που πληρώνει εκτελεστές, έχουμε δολοφονίες, ανατροπές, μυστηριώδεις ανθρώπους αγνώστων προθέσεων και φυσικά όπως κάθε κατασκοπικό έργο που σέβεται τον εαυτό του, έχουμε μπόλικα ταξίδια, σε Παρίσι, Λονδίνο, Ρώμη.

Eδώ η γνώμη μας για την πρώτη σεζόν.

Αυτό όμως που έχει κατορθώσει το «Killing Eve» είναι να ενσωματώσει όλα αυτά τα κλισέ και οικειοποιώντας τα η Bridge στο καλλιτεχνικό σύμπαν της να μοιάζουν εν τέλει τόσο φρέσκα. Αυτή είναι η βασική επιτυχία της σειράς, ότι είναι ένα προϊόν του σήμερα παρά το ότι υπάρχουν τα κατασκοπικά κλισέ, ότι βασικό θέμα της σειράς δεν είναι το να βρεθεί η Villanelle αλλά η εμμονή ερωτικών υποδηλώσεων της Eve προς την Villanelle και τούμπαλιν, μια εμμονή όπως την πραγματεύτηκε πολλάκις στο σινεμά ο Hitchcock και ανανέωσε η Waller-Bridge. Ένα τηλεοπτικό pas de deux, όπου το κάθε στραβοπάτημα μπορεί να αποδειχθεί μοιραίο, η κάθε λάθος κίνηση θανατηφόρα. Πάνω από όλα η σειρά είναι μια μαύρη κωμωδία με την δεύτερη σεζόν να εντείνει ακόμα περισσότερο το στοιχείο του black humor, όπως και της βίας. Δύο αντιηρωίδες με μια ξεκάθαρα φεμινιστική ματιά χωρίς να το βροντοφωνάζει, χωρίς να πουλάει #MeToo πνεύμα, ένα στην βάση του φεμινιστικό έργο με δύο γυναίκες που αγνοούν κάθε άνδρα της ζωής τους, αποζητώντας η μία την άλλη εμμονικά, όπως και η αγάπη άλλωστε είναι μια μορφή εμμονής. Το αν θα εξελιχθεί σε κάτι ερωτικό θα φανεί πιθανόν στην τρίτη σεζόν μιας και ανανεώθηκε για μια ακόμα χρονιά με το που ξεκίνησε ο δεύτερος κύκλος.

Προς το παρόν η παράλογη μορφή αγάπης που έχουν, αυτός ο έρωτας που προσιδιάζει σε θάνατο δείχνοντας συνεχώς την εγγύτητα και την συνάφεια έρωτα-θανάτου είναι ακόμα σε υπολανθάνον στάδιο με την Eve να ναι δέσμια της αιμοβόρας γοητείας του Γιανγκ της, ανίκανη να αντισταθεί στην σαγήνη που αποπνέει ακουσίως η Villanelle σαν μια άλλη Laura του  Preminger. Οι πρωταγωνίστριες Sandra Oh με την σοκαρισμένη απορία της που βραβεύτηκε με Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία της στην πρώτη σεζόν και η εντυπωσιακά cool παρανοϊκή Jodie Comer που στην δεύτερη σεζόν εντυπωσιάζει περισσότερο από πριν παίρνοντας μέρος σε μερικές από τις πιο αστεία μακάβριες σκηνές που έχουμε δει στην τηλεόραση έχουν εντυπωσιακή χημεία και υποκριτική επικοινωνία. Μόνο αγάπη και εμμονή έχουμε για αυτήν την σειρά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos