"Killing Eve" season 3: Εξακολουθεί να μας ιντριγκάρει

killing eve season 3
Δημοσίευση: 1 Ιουνίου 2020, 20:02
Συντάκτης:

Σύνοψη: Μετά τον πυροβολισμό της Ιβ Πολάστρι από την Βιλανέλ στην Ρώμη, πολλά έχουν αλλάξει-ή έτσι φαίνεται. Η Ιβ κάνει μια νέα ζωή στην Αγγλία μακριά από αποστολές, δουλεύοντας σε ένα εστιατόριο, η Βιλανέλ συνεχίζει αλλά θέλει προαγωγή, ο Κένι είναι ερευνητής και η Καρολίν έχει πλέον φύγει από την MI6. Πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα αυτήν την φορά;

killing eve season 3ΣΧΕΤΙΚΑΞεκινήσαμε την 3η σεζόν "Killing Eve". Θέλουμε κι άλλο.

Άποψη: Η δεύτερη σεζόν έκλεισε πέρσι στην Ρώμη όπου σε ένα ακόμα παιχνίδι γάτας-ποντικιού η Ιβ με την Βιλανέλ είχαν βρεθεί αντιμέτωπες με την δεύτερη να πυροβολεί αναπάντεχα την πρώτη και έτσι να καταφέρνει για άλλη μια φορά να ξεφύγει.

Σε αντίθεση με την δεύτερη σεζόν που είχε ξεκινήσει ακριβώς στο σημείο που είχε κλείσει η πρώτη, η τρίτη σεζόν αρχίζει λίγο καιρό μετά, όταν πλέον έχουν φύγει από την Ιταλία και έχουν γυρίσει στις ασχολίες τους ή σε κάπως διαφορετικές από τις προβλεπόμενες ασχολίες. Όλο το βασικό καστ επιστρέφει δριμύτερο και κυρίως η Sandra Oh και η Jodie Corner που κάνουν ένα απολαυστικό δίδυμο, από τα καλύτερα δίδυμα σε αντίστοιχης θεματικής ιστορίες ανθρωποκυνηγητού ενώ κάθε χρονιά μία νέα, πάντοτε γυναίκα, σεναριογράφος, αναλαμβάνει να «τρέξει» την βρετανική σειρά.

Την πρώτη χρονιά είχε αναλάβει η εξαιρετική Phoebe Waller-Bridge, γνωστή από μια άλλη δημιουργία της, το Fleabag, την δεύτερη η Emerald Fennell και τώρα η  Suzanne Heathcote. Παρά τις διαφορετικές σεναριογράφους η σειρά κρατά μια υφολογική συγγένεια.

Είχαμε δει το πρώτο επεισόδιο που μας είχε αφήσει πολύ θετικές εντυπώσεις και τώρα που ολοκληρώθηκε και η τρίτη σεζόν (έχει ήδη ανανεωθεί για τέταρτη σεζόν) αποδείχθηκαν ολόσωστες οι προβλέψεις για μια πολύ καλή πορεία. Είναι μια από τις ελάχιστες τηλεοπτικές σειρές που κάθε σεζόν είναι περίπου ισάξια με την προηγούμενη. Σίγουρα οφείλεται στο πολύ καλό υλικό, που βασίζεται στα βιβλία του Luke Jennings, αλλά έχει προχωρήσει η σειρά και πέραν αυτών. Οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο ότι κάθε σεζόν είναι στα χέρια μιας διαφορετικής σεναριογράφου, με αποτέλεσμα να ανανεώνεται.

Για παράδειγμα, σε αυτήν την σεζόν έχουμε περισσότερους φόνους ή απόπειρες δολοφονίας, περισσότερη έκπληξη και λιγότερο κυνήγι ανάμεσα στις δύο πρωταγωνίστριες που αυτό εμφανίζεται στα τελευταία επεισόδια. Επιπλέον, η αφοπλιστική χημεία των δύο ηθοποιών, η σχεδόν ερωτική ένταση που υπάρχει ανάμεσά τους, δεν παύει να προκαλεί το ενδιαφέρον μας.

Φέτος έρχονται ακόμα πιο κοντά, η εμμονή της μίας για την άλλη εντείνεται, παρότι οι ζωές συνεχώς τις απομακρύνουν, αναγκάζοντάς τες να αλλάζουν συνεχώς ευρωπαϊκές χώρες. Διαθέτει όλα τα καλά στοιχεία των κοσμοπολίτικων ταινιών και σειρών μυστηρίου παλαιότερης εποχής, με τους κουστουμαρισμένους ντετέκτιβ που πηγαινοέρχονται από χώρα σε χώρα αναζητώντας τον δολοφόνο αλλά ταυτόχρονα και την αγριάδα και την βρωμιά που ταιριάζει στην σημερινή εποχή, μιας και δεν θα μπορούσε να υπηρετηθεί πλέον αυτό το ατσαλάκωτο στιλ-με εξαίρεση τον Bond που και αυτός έχει υποστεί πολλές αλλαγές.

Βρίσκεται στην τρίτη σεζόν και εξακολουθεί να μας ιντριγκάρει να δούμε την συνέχεια, οπότε και μόνο αυτό αποτελεί τεράστια επιτυχία.

Tην σειρά μπορείτε να την απολαύσετε στην Vodafone TV.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

"The Old Guard": Die, die my darling

"The Old Guard": Die, die my darling

Η Σαρλίζ Θερόν υποδύεται την Ανδρομάχη από τη Σκυθία, μια αθάνατη πολεμίστρια η οποία...
5 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer/Filmtr.
5612
Odeon
3657
Feelgood
1724