ΣΕΙΡΕΣ

"Katla" season 1: Νταρκίλα και φολκλόρ

Δημοσίευση: 13 Οκτ. 2021, 16:56

Σύνοψη: Στο Vik, μια απομονωμένη πόλη της Ισλανδίας, οι συνεχείς εκρήξεις του ηφαιστείου απομάκρυναν το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων. Λίγοι είναι αυτοί που παρά τις αντίξοες συνθήκες αποφάσισαν να παραμείνουν στον τόπο τους.

<a href="/nea/blackbird-halara-mia-apo-tis-kalyteres-seires-tis-hronias/66860">&quot;Blackbird&quot;: Χαλαρά μία από τις καλύτερες σειρές της χρονιάς</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Blackbird": Χαλαρά μία από τις καλύτερες σειρές της χρονιάς

Η ξαφνική εμφάνιση ανθρώπων, οι οποίοι αγνοούνταν ή θεωρούνταν νεκροί, έρχεται να ταράξει την ισορροπία των κατοίκων.

Άποψη: Το Katla είναι άλλη μια σειρά ισλανδικής παραγωγής που προστέθηκε στη συλλογή του Netflix σε σκηνοθεσία του πιο αναγνωρισμένου αυτή τη στιγμή Ισλανδού δημιουργού, Baltasar Kormakur («Everest», «Trapped»). Απαρτίζεται από 8 επεισόδια και καταφέρνει από την πρώτη στιγμή να μαγνητίσει το βλέμμα του θεατή μόνο και μόνο με τη υπέροχη φωτογραφία της σειράς και τα υπέροχα ισλανδικά τοπία που λαμβάνουν σχεδόν πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά και δημιουργώντας από την αρχή μια πολύ dark και μυστηριώδη ατμόσφαιρα. Χάρη σ’ αυτό ο θεατής μπαίνει πολύ γρήγορα στο κλίμα της σειράς.

Η σειρά δεν εστιάζει σε μία συγκεκριμένη ιστορία. Κάθε επεισόδιο εισάγει μια νέα πλοκή και καινούργιες λεπτομέρειες αποκαλύπτονται, γεγονός που είναι αλήθεια ότι κάνει την παρακολούθηση της σειράς δύσκολη ειδικά στα πρώτα επεισόδια. Οι νέες πληροφορίες, τα μυστικά και το background των χαρακτήρων τις περισσότερες φορές δεν ξεδιαλύνουν το μυστήριο, αντιθέτως.

Ωστόσο, αυτό δεν λειτουργεί εις βάρος της σειράς ούτε αποτρέπει τον θεατή από το να θέλει να συνεχίσει να παρακολουθεί τη σειρά. Ίσα ίσα –παρά την αργή εξέλιξη της πλοκής – η σειρά έχει καταφέρει να κάνει αυτό το στοιχείο να λειτουργήσει υπέρ της, κάνοντας τον θεατή να θέλει να παρακολουθήσει τη συνέχεια.

Το κοινό όλων αυτών των ιστοριών που μας διηγείται το Katla με τον δικό του μοναδικό τρόπο είναι η σχέση των χαρακτήρων με την απώλεια. Πού θα μπορούσε να φτάσει κάποιος αν του δινόταν μια δεύτερη ευκαιρία; Τι θα έκανε, αν μπορούσε να επανορθώσει το παρελθόν; Οι εμφανίσεις των αγνοούμενων ανθρώπων παρότι προκαλούν συγκίνηση και χαρά στους πρωταγωνιστές, στη συνέχεια τους φέρνουν αντιμέτωπους με τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά τους, με λάθη του παρελθόντος, με ενοχές. Όλα αυτά τα στοιχεία διανθίζονται σαφώς από το sci-fi στοιχείο που διαδραματίζει κι αυτό με τη σειρά του μείζονα ρόλο στη σειρά.

Το μείγμα sci-fi, μυστηρίου, φολκλόρ μύθων και ιστοριών και των πανέμορφων και επιβλητικών ισλανδικών τοπίων, κάνει το Katla μια σειρά που αξίζει τον χρόνο του θεατή και στο τέλος τον αποζημιώνει και με το παραπάνω.

Άννα Μαρία Χατζηστυλιανού

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Πρώτη δημοσίευση: 13 Οκτ. 2021, 16:56
Ενημέρωση: 13 Οκτ. 2021, 16:56
Πλατφόρμα Streaming: 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Worth

Worth

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Μετά τις σοκαριστικές επιθέσεις στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου και το Πεντάγωνο τον Σεπτέμβρη...
1 ημέρα