Kαλοκαίρι 2022: Οι ταινίες που θα φέρει το Cinobo στις αίθουσες

Δημοσίευση: 11 Απριλίου 2022, 19:54
Συντάκτης:

“Να ανοίξει ο καιρός να πάμε κανένα θερινό”. Μια συνηθισμένη φράση που ακούστηκε τόσο αυτό τον χειμώνα, γεμάτη προσμονή. Επιτέλους ο καιρός έφτασε που τα θερινά σινεμά, η αγαπημένη καλοκαιρινή συνήθεια όλης τη χώρας, ξανανοίγουν. Καρέκλες σκηνοθέτη ή πλαστικές, θέα η Ακρόπολη, ένα πάρκο ή ο διπλανός ακάλυπτος, φεγγάρι, αστέρια, γατιά που περνούν μπροστά από την οθόνη, και ήχοι από τζιτζίκια.

<a href="/nea/am-i-being-unreasonable-odyniro-kai-geloio-tis-anthropinis-yparxis/69760">"Am I Being Unreasonable?": Το οδυνηρό και το γελοίο της ανθρώπινης ύπαρξης</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Am I Being Unreasonable?": Το οδυνηρό και το γελοίο της ανθρώπινης ύπαρξης

Το σκηνικό έχει στηθεί, και φέτος το Cinobo το συμπληρώνει και πάλι με ταινίες ολοκαίνουριες, ταινίες πολυβραβευμένες, ταινίες που περίμεναν καιρό να συστηθούν, για όλα τα γούστα, κωμωδίες, μυστηρίου, ανεξάρτητες, και φυσικά ταινίες του νέου ελληνικού σινεμά.

Από το πρόγραμμα που ανακοίνωσε, ξεχωρίσαμε τις παρακάτω επιλογές και σας τις προτείνουμε: 

Αγέλη ΠροβάτωνΑγέλη Προβάτων

Full Time (2021) του Ερίκ Γκραβέλ 

Με βραβεία σκηνοθεσίας και ηθοποιού στο τμήμα Orizzonti του Φεστιβάλ Βενετίας 2021 και πρωταγωνίστρια την εξαιρετική Λορ Καλαμί (Call My Agent), ένα καθηλωτικό κοινωνικό δράμα που αγγίζει τα όρια του θρίλερ, καθώς αποτυπώνει με πυρετώδεις ρυθμούς τη σύγχρονη καθημερινότητα μιας εργαζόμενης μητέρας.

Μαγνητικά Πεδία (Magnetic Fields, 2021) του Γιώργου Γούση

Αποθεώθηκαν στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, κέρδισαν 6 βραβεία και έρχονται να μαγνητίσουν και την υπόλοιπη χώρα. Συγκινητικό και τρυφερό road movie στο οποίο η τριλογία Πριν το Ξημέρωμα, Πριν το Ηλιοβασίλεμα, Πριν τα Μεσάνυχτα, συναντά το Χαμένοι στη Μετάφραση, και η Έλενα Τοπαλίδου τον Αντώνη Τσιοτσιόπουλο.

Αγέλη Προβάτων (Pack of Sheep, 2021) του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Με πρωταγωνιστές τους σπουδαίους Δημήτρη Λάλο και Άρη Σερβετάλη, ένα σύγχρονο νουάρ με φόντο την ελληνική επαρχία, που απέσπασε το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και καθρεφτίζει ιδανικά τον ανδρικό ψυχισμό.

Paris, 13th DistrictParis, 13th District

Παρίσι, 13ο Διαμέρισμα (Paris, 13th District, 2021) του Ζακ Οντιάρ 

Η ταινία που μετά τις Κάννες και το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης αγαπήθηκε στη sold out γενέθλια προβολή για τα 2 χρόνια Cinobo τον περασμένο Μάρτιο στην Ταινιοθήκη, φωτογραφίζει ένα νεανικό, ασπρόμαυρο και ερωτικό σύγχρονο Παρίσι.

Οι Ροδακινιές του Αλκαράς (Alcarràs, 2022) της Κάρλα Σιμόν

Η Χρυσή Άρκτος του Φεστιβάλ Βερολίνου που μάγεψε το κοινό, έρχεται και φέτος από το Cinobo, κι από τη σκηνοθέτη της ταινίας Ένα Αξέχαστο Καλοκαίρι. Μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία για την απώλεια της αθωότητας και το τέλος μιας εποχής, γεμάτη τρυφερότητα και ελπίδα.

Μαύρα Γυαλιά (Dark Glasses, 2022) του Ντάριο Αρτζέντο

Καλά νέα και για τους φαν του μετρ του giallo Ντάριο Αρτζέντο, ο οποίος επιστρέφει στις ρίζες του και φέρνει τον τρόμο στις καλοκαιρινές μας νύχτες.

Dark GlassesDark Glasses

Η Χαμένη Σκηνή (One Second, 2020) του Ζανγκ Γιμού

Ο σημαντικός κινέζος δημιουργός ξεπερνά τη λογοκρισία που εμπόδισε αρχικά την κυκλοφορία της ταινίας και παραδίδει το πιο προσωπικό του φιλμ εδώ και δεκαετίες, που στα βήματα του Σινεμά ο Παράδεισος, μιλά για τη δύναμη και τη μαγεία του σινεμά.

Φτερά και Πούπουλα (Feathers, 2021) του Ομάρ Ελ Ζοχάιρι (trailer)

Το βραβευμένο στις Κάννες αντισυμβατικό φιλμ αποκαλύπτει πικρές αλήθειες για τη θέση της γυναίκας στη σύγχρονη αιγυπτιακή κοινωνία, μέσα από τη σουρεαλιστική ιστορία μιας οικογένειας όταν ο αυταρχικός πατέρας, μετά από ένα μαγικό τρικ σε παιδικό πάρτυ, μεταμορφώνεται σε κοτόπουλο.

Επιπλέον, τα Cinobo Nights συνεχίζονται και φέτος, χαρίζοντας εισιτήρια για προβολές στη μεγάλη οθόνη. Κάθε συνδρομητής της πλατφόρμας δικαιούται από ένα δωρεάν εισιτήριο για κάθε μία από τις ταινίες που θα κυκλοφορήσουν αυτό το καλοκαίρι στους συνεργαζόμενους κινηματογράφους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Όλες οι σχετικές πληροφορίες στο cinobo.com/cinobonights/.

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos