ΣΕΙΡΕΣ

"Ju-On: Origins" season 1: Η απαρχή της "κατάρας"

Δημοσίευση: 29 Ιουλίου 2020, 16:13
Συντάκτης:

Σύνοψη: Ένας συγγραφέας βιβλίων γύρω από μεταφυσικές εμπειρίες, μια ηθοποιός και μια κοινωνική λειτουργός προσπαθούν να διαλευκάνουν το μυστήριο ενός «καταραμένου» σπιτιού στο Τόκιο.

<a href="/nea/ripley-ena-kerdismeno-stoihima/69757">"Ripley": Ένα κερδισμένο στοίχημα</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Ripley": Ένα κερδισμένο στοίχημα

Άποψη: Εάν το φετινό καλοκαίρι δεν σας φαίνεται αρκετά τρομακτικό και θέλετε να προσθέσετε και μια δόση υπερφυσικού στην καθημερινότητά σας, το Netflix φρόντισε για εσάς. Το «Ju-On», το franchise ταινιών τρόμου από την Ιαπωνία που το ευρύ κοινό γνώρισε μέσα από τα made in the USA remakes με τίτλο «The Grudge», έσκασε ως η πρώτη original σειρά τρόμου του Netflix Japan και εκεί που περιμέναμε μια γαργάρα όσων έχουμε δει ήδη… τρομάξαμε ευχάριστα!

Αρχικά, όπως υποδηλώνει και ο τίτλος του, εδώ έχουμε να κάνουμε ουσιαστικά με ένα prequel που επιχειρεί να φωτίσει την αρχή της κατάρας που κυνηγάει τους ένοικους ή ακόμα και τους επισκέπτες ενός σπιτιού στο Τόκιο. Αν περιμένετε jump scares, παιδάκια που νιαουρίζουν και τη φιγούρα της Kayako να ξεπροβάλει από σκοτεινές γωνίες, τότε ή θα απογοητευτείτε ή θα εκπλαγείτε.

Το «Ju-On Origins» οικειοποιείται μεν τη μυθολογία του franchise του Takashi Shimizu, όμως η πηγή του τρόμου δεν είναι τα φαντάσματα του σπιτιού, αλλά η ανθρώπινη βία, η οποία βέβαια είναι και η απαρχή της «κατάρας».

Η «κατάρα» γεννιέται κάθε φορά που κάποιος άνθρωπος πεθαίνει σε κατάσταση βαθιάς οργής και το «Ju-On Origins» επιχειρεί να εξερευνήσει ακριβώς την παράλογη βία που μπορεί να οδηγήσει σε έναν τέτοιο θάνατο.

Έτσι, οι πιο ανατριχιαστικές σεκάνς της σειράς δεν είναι αυτές που περιμένει ο εξοικειωμένος με το franchise θεατής, ενώ οι χαρακτήρες κινούνται διαρκώς μέσα σε μια απόκοσμη και ανησυχητική ατμόσφαιρα, που χτίζεται αργά αλλά αποτελεσματικά μέσα στα 6 μισάωρα επεισόδια του πρώτου κύκλου.

Η εξοικείωση με τους χαρακτήρες και η παρακολούθηση των γεγονότων απαιτούν υπομονή και προσήλωση, καθώς η έννοια του χρόνου διαστρεβλώνεται μέσα στο σπίτι της κατάρας, αλλά μέχρι το φινάλε τα επιμέρους κομμάτια συνδέονται όσο χρειάζεται για να λυθούν τυχόν απορίες, αλλά όχι και τόσο ώστε να μην αναρωτιέσαι τι κατεύθυνση μπορεί να πάρει το «Ju-On Origins» στο μέλλον.

 

 

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos