"Jessica Jones" season 3: Παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι

Δημοσίευση: 29 Ιουνίου 2019, 16:28
Συντάκτης:

Σύνοψη: Η Jess αντιμετωπίζει την απώλεια της μητέρας της και τα συναισθήματα θυμού της προς την Trish, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί έμπρακτα να βοηθά όσους περισσότερους απλούς ανθρώπους μπορεί, καθώς κατά τη γνώμη της, αυτή είναι η ευθύνη ενός ήρωα. Πέραν από τη νέα προσέγγιση ζωής της Jess, στο μιξ προστίθενται νέοι χαρακτήρες, εκ των οποίων κάποιοι δυσκολεύουν τη ζωή της και κάποιοι όχι, νέα plot-twists, νέες κόντρες, και φυσικά μια νέα απειλή.

Άποψη: Να υπενθυμίσουμε πως στη δεύτερη σεζόν “Jessica Jones” παρακολουθήσαμε την Trish (Rachel Taylor) να σκοτώνει τη super-powered μητέρα της Jess, ενώ αργότερα υπάρχει ο υπαινιγμός πως η Trish έχει αποκτήσει και αυτή δυνάμεις υπερήρωα. Στη τρίτη και τελευταία σεζόν επιβεβαιώνεται πως η Trish μεταμορφώνεται στην Hellcat. Η Hellcat των κόμικ αποκτά διάφορες δυνάμεις (όπως τηλεκίνηση), αλλά η Hellcat της σειράς είναι επιδέξια στα martial-arts και στο παρκούρ και βλέπει καλύτερα στο σκοτάδι. Αν και παρακολουθούμε στο πρώτο επεισόδιο την Jessica (Krysten Ritter) να μάχεται για τη ζωή της, η σειρά αργεί να μας συστήσει τη νέα απειλή, τον Gregory P. Sallinger (Jeremy Bobb). Εμπνευσμένος από τον Foolkiller των κόμικ της Marvel, απεχθάνεται την μετριότητα, τους super-powered όπως τη Jessica, ενώ ο τρόπος που δολοφονεί τα θύματά του είναι χειρουργικά ακριβής (σε σημείο που θυμηθήκαμε τον Dexter).

Η σεζόν αυτή είναι σκηνοθετικά πολύ πιο ενδιαφέρουσα από την προηγούμενη σεζόν, με καλύτερο επεισόδιο το δεύτερο της σειράς που σκηνοθέτησε και η Krysten Ritter, στο οποίο παρακολουθούμε την πορεία της Trish, η οποία αργά και σταθερά μεταμορφώνεται σε Hellcat.

Σε αυτή τη σεζόν (την τελευταία που θα προβληθεί στο Netflix) κυριαρχεί ένα βασικό ερώτημα, το οποίο αναρωτιούνται όλοι οι χαρακτήρες: τί είναι αυτό που κάνει κάποιον ήρωα; Πέρα από την Jessica και την Trish, η σειρά μας συστήνει και τον χαρακτήρα του Eric Gelden (ο οποίος είναι εμπνευσμένος από τον Mind-Wave των κόμικ της Marvel), ερωτικό ενδιαφέρον της Jessica, με υπερδύναμη να διαισθάνεται το πόσο κακή ψυχή έχει κάποιος.

Η κόντρα της Jess με την Trish που έχει καταρρεύσει ηθικά και συναισθηματικά, είναι και το ζουμί της υπόθεσης, που δυστυχώς εμποδίζουν τα side-plots, και οι δευτερεύοντες χαρακτήρες. Αν και η τρίτη και τελευταία σεζόν “Jessica Jones” είναι καλύτερη από την δεύτερη, συνεχίζει να μην συγκρίνεται με εκείνη την καταπληκτική πρώτη σεζόν που είχαμε δεί το 2015 με τον David Tennant ως Killgrave. Τα 13 επεισόδια της σεζόν είναι πάρα πολλά ακόμα και για τον πιο hardcore φαν, και οι σκηνές στις οποίες δεν εμφανίζεται η Jessica, ή η Trish είναι πραγματικά άνευ ουσίας. Το σενάριο αποτελεί μια κλασική ιστορία μυστηρίου cat-and-mouse μεταξύ των Jessica, Trish και Sallinger, το οποίο θα έπαιζε καλύτερα ως ταινία παρά ως σειρά 13 επεισοδίων. Η Ritter για άλλη μια και τελευταία φορά πείθει με την neo-noir αύρα της, ενώ στο φινάλε αποδεικνύει πως ο ρόλος της Jessica Jones της ανήκει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
20 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos