Ισότητα στον Κινηματογράφο: Πόσο μακριά είμαστε από το 50/50;

Δημοσίευση: 25 Aug 2021, 02:48

Το Γραφείο Δημιουργική Ευρώπη MEDIA του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και το Κέντρο Εκπαιδευτικών Δράσεων και Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας «Καρπός» διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Ισότητα στον κινηματογράφο: Πόσο μακριά είμαστε από το 50/50» την Παρασκευή 27 Αυγούστου, στις 20:00 στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου Αθηνών. Στόχος της εκδήλωσης είναι να αναδείξει την προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ισόρροπη εκπροσώπηση των φύλων και να αποτυπώσει τις παράλληλες δράσεις και πρωτοβουλίες που λαμβάνονται σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο.

<a href="/nea/elliniko-kentro-kinimatografoy-sas-proskalei-se-mia-imera-giortis-gia-elliniko-sinema/69284">Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου σας προσκαλεί σε μία Ημέρα γιορτής για το ελληνικό σινεμά</a>ΣΧΕΤΙΚΑΤο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου σας προσκαλεί σε μία Ημέρα γιορτής για το ελληνικό σινεμά

Στην εκδήλωση αυτή θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του ευρωπαϊκού προγράμματος WOMED Erasmus+, αλλά και οι πρόσφατες πρωτοβουλίες του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου σχετικά με την ισότητα και την ίση συμμετοχή των φύλων στην οπτικοακουστική βιομηχανία της χώρας. Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν η παραγωγός Ελένη Χανδρινού, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΚ, και Ρέα Βαλντέν, Πρόεδρος στο ελληνικό τμήμα του παγκόσμιου δικτύου "Women in film and television international" - WIFT GR.

Επίσης θα διεξαχθεί συζήτηση με γυναίκες επαγγελματίες του οπτικοακουστικού με θέμα τις εμπειρίες και τα προβλήματα τους στον χώρο αυτό. Θα συμμετάσχουν: η Βασιλική Διαγουμά (υπεύθυνη επικοινωνίας του ΕΚΟΜΕ), η  Μαρία Λεωνίδα (σκηνοθέτις, συνιδρύτρια του «Καρπού», Φίλη Ολσέφσκι (διευθύντρια φωτογραφίας, Θέλγια Πετράκη (σκηνοθέτις), Φανή Σκαρτούλη (παραγωγός).

Η εκδήλωση η είναι ανοικτή στο κοινό. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στην φόρμα που θα βρουν εδώ.

Εδώ θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos