Η Ρωσία ανοίγει τα torrents για τις αμερικανικές ταινίες

Δημοσίευση: 8 Μαρτίου 2022, 03:00
Συντάκτης:

Καθώς η εισβολή του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία και η φρικτή εκστρατεία αιματοχυσίας του στρατού του συνεχίζεται, ηγέτες διάφορων κρατών επιβάλουν κυρώσεις κατά της ρωσικής ομοσπονδίας, ως αντίποινα. Αpple και Microsoft ανέστειλαν πωλήσεις και δραστηριότητές τους στην Ρωσία, ενώ Disney, Warner και Sony ανακοίνωσαν ότι δεν θα προβάλουν τις ταινίες τους εκεί.

Και καθώς προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις πως ο Πούτιν έχει σκοπό να αλλάξει τακτική, η ρωσική κυβέρνηση αναζητά τρόπους να μετριάσει τις κυρώσεις με διάφορρους τρόπους, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει αλλαγή της τοπικής νομοθεσίας, ώστε να επηρεαστούν οι κάτοχοι πνευματικών δικαιωμάτων, διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και εμπορικών σημάτων που ενεργούν ενάντια στα συμφέροντα της Ρωσίας.

Στην περίπτωσή μας τώρα και με δεδομένη την λογοκρισία της ρωσικής κυβέρνης προς τα εγχώρια ΜΜΕ και της ανεξέλεγκτης παραπληροφόρησης που επικρατεί, η Gazeta.ru ανέφερε ότι ο Ρώσος πολιτικός Ντμίτρι Ιονίν είχε προτείνει ότι ενόψει των δυτικών εταιρειών που αρνούνται να κυκλοφορήσουν νέες ταινίες στη Ρωσία, ίσως οι πολίτες θα μπορούσαν να απευθυνθούν στον διαβόητο ιστότοπο torrent RuTracker.

Αυτό οδήγησε σε εικασίες ότι το RuTracker, το οποίο είναι «μόνιμα» αποκλεισμένο από παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου στη Ρωσία για επαναλαμβανόμενη παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, θα μπορούσε να ξεμπλοκαριστεί για να εξυπηρετήσει τους ντόπιους πολίτες.

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Spiderhead

Spiderhead

Θα το βρείτε: Netflix

Ο σκηνοθέτης του Top Gun, ο πρωταγωνιστής του Thor και πολλοί άλλοι ταλαντούχοι συντελεστές....
10 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο