Η "Πράσινη Θάλασσα" της Αγγελικής Αντωνίου στο Netflix

Δημοσίευση: 20 Ιουλίου 2022, 12:30
Συντάκτης:

Στο πλαίσιο της πρόσφατης επίσκεψης του στην Ελλάδα, ο Co – CEO και Γενικός Διευθυντής Περιεχομένου του Netflix, Τεντ Σαράντος, ανακοίνωσε ότι η Πράσινη Θάλασσα σε σκηνοθεσία – σενάριο της Αγγελικής Αντωνίου επιλέχθηκε  από το Netflix και θα γίνει στις 3 Δεκεμβρίου διαθέσιμη στο κοινό σε περισσότερες ευρωπαικές χώρες, με εξαίρεση την Ελλάδα και την Κύπρο.

<a href="/home-cinema-streaming/wonderful-story-henry-sugar/68786">The wonderful story of Henry Sugar</a>ΣΧΕΤΙΚΑThe wonderful story of Henry Sugar

Η ταινία είναι εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα «Για να δει τη Θάλασσα» της Ευγενίας Φακίνου, με πρωταγωνιστές την Αγγελική Παπούλια και τον Γιάννη Τσορτέκη. H Άννα υποφέρει από αμνησία, όμως θυμάται πώς να μαγειρεύει. Βρίσκει δουλειά και φιλοξενία σε μια λαϊκή παραθαλάσσια ταβέρνα που ανήκει στον μοναχικό Ρούλα. Στην κουζίνα, ανάμεσα στις μυρωδιες των μπαχαρικών και σε παλιές ξεχασμένες συνταγές, αγωνίζεται να ξαναθυμηθεί το παρελθόν της. Τα απλά αλλά πεντανόστιμα φαγητά της ξυπνάνε αναμνήσεις στους θαμώνες και δημιουργούν δεσμούς ανάμεσα σε αυτούς και στην Άννα. ΄Ομως τα πράγματα παίρνουν απρόσμενη τροπή όταν ο Ρούλα ανακαλύπτει την πραγματική ταυτότητα της Άννας.

Η Πράσινη Θάλασσα είναι ελληνογερμανική παραγωγή (ΙΝKAS Films /Αθήνα , Angeliki Antoniou Filmproduktion & Jost Hering Filme/ Βερολiνο)  σε συμπαραγωγή  με το ΕΚΚ , την  ΕΡΤ, και την υποστήριξη του ΕΚΟΜΕ , σε ελληνική διανομή Filmtrade και διεθνείς πωλήσεις  Iuvit Media Sales

Η άποψη του MOVE IT για την ταινία.

Η Πράσινη Θάλασσα είναι η δεύτερη ελληνική ταινία που επιλέγεται από το Netflix, σας είχαμε γράψει πριν μερικές εβδομάδες για το «The waiter» του Στιβ Κρικρή.

Πρώτη δημοσίευση: 20 Ιουλίου 2022, 12:30
Ενημέρωση: 20 Ιουλίου 2022, 12:30
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

No one will save you

No one will save you

Θα το βρείτε: Disney+

Ένα από τα καλύτερα θρίλερ της χρονιάς δεν θα το δούμε στις αίθουσες, αλλά...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
26685
Tanweer
14456
Tanweer
11216
Film Group
10266
Γυρίσματα της Τύχης, από την Spentzos Γυρίσματα της Τύχης, από την Spentzos