Η Νούμι Ραπάς είναι ο νέος Άμλετ

Δημοσίευση: 22 Δεκ. 2020, 20:40
Συντάκτης:

Τον Άμλετ του Shakespeare τον έχουμε δει πολλάκις στο σινεμά, από τον σαιξπηρικό Laurence Olivier το 1948, μέχρι τον Mel Gibson στην ταινία του Franco Zeffirelli το 1990 και φυσικά τον Kenneth Branagh το 1996 αλλά και τον Ethan Hawke στην ταινία του Michael Almereyda. Θα μεταφερθεί για μια ακόμα φορά.

<a href="/home-cinema-vod/you-wont-be-alone/67243">You won't be alone</a>ΣΧΕΤΙΚΑYou won't be alone

Τι καινούργιο έχει να προσθέσει; Το ότι αυτή την φορά θα είναι γυναίκα, μιας και πολλοί ρόλοι πλέον αλλάζουν φύλο για τις ανάγκες μιας πιο ισότιμης εκπροσώπησης των φύλων στο σινεμά. Η Noomi Rapace θα υποδύεται τον πρωταγωνιστικό χαρακτήρα σε σκηνοθεσία του Ali Abbasi (Border). Για να είμαστε ακριβείς, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Άμλετ μετατρέπεται σε γυναίκα, καθώς τον έχει ήδη υποδυθεί η Ruth Negga σε πρόσφατη παράσταση στο Gate Theatre Dublin. Αυτή είναι η πρώτη φορά που γίνεται σε κινηματογραφική ταινία.

Ο βραβευμένος στο Φεστιβάλ των Καννών στο Ένα Κάποιο Βλέμμα σκηνοθέτης Ali Abbasi θα αναλάβει την σκηνοθεσία και ο Sjon θα γράψει το σενάριο. Πρόκειται για τον σεναριογράφο που ανέλαβε και την νέα ταινία του Robert Eggers, το The Northman. Η ταινία θα ξεκινήσει να γυρίζεται, καλώς εχόντων των πραγμάτων, το φθινόπωρο του 2021. «Ο Shakespeare έκλεψε την ιστορία από εμάς», λέει χαρακτηριστικά ο Abbasi. «Τώρα ήρθε η ώρα να το πάρουμε πίσω και να κάνουμε μια ιστορία τόσο τρελή και αιματηρή που θα τον κάνει να γυρίζει στον τάφο του. Ας ξανακάνουμε τον Άμλετ σπουδαίο ξανά». Με την σειρά της η Rapace δήλωσε «Ο Άμλετ είναι ένα πρότζεκτ-όνειρο. Ήλπιζα, ονειρευόμουν και ευχόμουν να το κάνω από τότε που έγινα ηθοποιός. Ο Ali, o Sjon και η Meta Film είναι για μένα δημιουργικοί στον ύψιστο βαθμό. Είναι πραγματικά γενναίοι. Το να πάρει μια δανέζικη ιστορία με ένα σκανδιναβικό άγγιγμα και να το φέρει στον κόσμο με αυτούς τους ανθρώπους είναι ένα όνειρο».

Ο Άμλετ είναι η ιστορία ενός πρίγκιπα που επιστρέφει στην χώρα του έπειτα από τον θάνατο του πατέρα του, του βασιλιά. Ο πατέρας του εμφανίζεται ως φάντασμα και λέει στον γιο του ότι δολοφονήθηκε από τον αδερφό του, τον θείο του Άμλετ. Πλέον, ο θείος του έχει παντρευτεί την μητέρα του Άμλετ και έχει γίνει ο βασιλιάς. Τότε ο Άμλετ τρελαίνεται, ή μήπως όχι; Ένα από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας που εξακολουθεί να παίζεται σχεδόν τετρακόσια χρόνια από όταν γράφτηκε. Ελπίζουμε η νέα εκδοχή να δικαιώσει τον αρχικό στόχο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos