ΣΕΙΡΕΣ

"I Know This Much Is True": Πεσιμιστικό

Δημοσίευση: 27 Μαΐου 2020, 20:13
Συντάκτης:

H μίνι-σειρά έξι επεισοδίων "I Know This Much Is True" έκανε ήδη πρεμιέρα στο ΗΒΟ (τη βλέπετε μέσω της Vodafone TV), είδαμε τα τρία πρώτα επεισόδια και "μαύρισε" η ψυχή μας.
Βλοσυρό, πεσιμιστικό και ρεαλιστικό προς την εκτέλεση και τις ερμηνείες και κυρίως στα όσα συμβαίνουν στους βασικούς χαρακτήρες. Δύσκολο να το παρακολουθείς αλλά ο  μοναδικός λόγος να συνεχίζεις να το κάνεις, είναι η σπουδαία ερμηνεία του Mark Ruffalo.

ΣΧΕΤΙΚΑ"Mare of Easttown" season 1: Καταφέρνει έναν άθλο

Ο Derek Cianfrance, σκηνοθετεί και γράφει όλα τα επεισόδια. Ο δημιουργός άνισων ταινιών όπως τα "Blue Valentine", "The Place Beyond the Pines" και "The Light Between Oceans" βασίστηκε στην νουβέλα του 1998 του Wally Lamb για την ιστορία δύο δίδυμων αδερφών στις αρχές των 90s αλλά και με flash backs σε διαφορετικές φάσεις και στάδια της ζωής τους. Οικογένεια, θυσία, εμπιστοσύνη, προδοσία και αποξένωση. Οι δύο κεντρικοί χαρακτήρες είναι ο Dominick και ο Thomas, με τον δεύτερο να πάσχει από παρανοϊκή σχιζοφρένεια. Ο Mark Ruffalo υποδύεται και τα δύο αδέλφια με την παραγωγή να αποφασίζει να κάνει ένα διάλειμμα από τα γυρίσματα για 6 εβδομάδες ώστε o Ruffalo να καταφέρει να βάλει περίπου 13 κιλά και να διαφοροποιηθεί ως εικόνα σε εμάς ως ο δεύτερος αδελφός.

Τα όσα συμβαίνουν στη ζωή του χωρισμένου μπογιατζή είναι τραγικά. Και διαρκή. Κάθε κίνησή του, κάθε βλέμμα του, είναι στην "τσίτα". Δεν υπάρχει δευτερόλεπτο που νους και καρδιά ηρεμούν. Δεν παρουσιάζεται ως "θύμα" της μοίρας στον θεατή, δεν κρύβει αδυναμίες και λάθη. Η μέση τάξη της Αμερικής είναι διαρκώς στο πίσω φόντο, ορίζοντας πολλές φορές συμπεριφορές και αποτελέσματα.
Η εξιστόρηση θέλει μέσα από ένα προσωπικό δράμα και "εξυψώσει" τη σειρά σε κάτι οικουμενικό. Τα θέματα που θίγονται είναι σοβαρά -ρατσισμός κάθε είδους, άδικο σωφρονιστικό σύστημα- αλλά δύσκολα ξεφεύγει από μια ανθρωποκεντρική ιστορία. Ο ρεαλισμός και οι ερμηνείες στο σύνολο, κρατούν το επίπεδο, αλλά αν η ιστορία σε κρατήσει έως το τέλος, είναι ξεκάθαρα υποκειμενικό ως απόφαση.

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Xtremo

Xtremo

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Πρώην μπράβος επιστρέφει πιο βιδωμένος απο ποτέ μετά απο προδοσία του 'αδερφού' του,...
7 ώρες
Oslo

Oslo

Θα το βρείτε: Vodafone TV

Σύνοψη: Με τη διαμάχη μεταξύ Παλαιστίνης και Ισραήλ να μαίνεται,  ο Terje Rød-Larsen και...
14 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
5793
Feelgood
5213
Tanweer
4616