Η Κίνα σταματά τις κινηματογραφικές προβολές λόγω του κοροναϊού

Δημοσίευση: 23 Ιαν. 2020, 18:24
Συντάκτης:

Η Κινέζικη Πρωτοχρονιά είναι μία καίριας σημασίας εορταστική περίοδος και όσον αφορά το ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα στην Κίνα. Γι’ αυτό το γεγονός πως ακυρώθηκαν πολλές πρεμιέρες, λόγω του θανατηφόρου ιού που έχει ξεσπάσει αυτή την περίοδο στη χώρα, δεν μπορεί να μην εγείρει ανησυχία. Κινέζοι παραγωγοί και διανομείς ακύρωσαν όλες τις πρεμιέρες που είχαν προγραμματιστεί από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, στις οποίες συγκαταλέγονται και πολλά πιθανά blockbusters. Οι αρχές όμως προειδοποιούν τους πολίτες να μην συγκεντρώνονται σε μέρη με πολύ κόσμο, όπως για παράδειγμα τα σινεμά. Γι’ αυτό οι παραγωγές των ταινιών πήραν την απόφαση να καθυστερήσουν τις πρεμιέρες. Τα εισιτήρια που έχουν ήδη πωληθεί τις προηγούμενες εβδομάδες για τις επερχόμενες πρεμιέρες υπολογίζονται να φτάνουν σε αξία τα 77 εκατομμύρια δολάρια.

Οι κινέζικες αρχές ανακοίνωσαν σήμερα πως υπάρχουν 571 καταγεγραμμένες περιπτώσεις πνευμονίας που έχουν προκληθεί από τον ιό σε 25 επαρχιακές πόλεις, καθώς και 17 καταγεγραμμένοι νεκροί. Επιπλέον, έχει απαγορευθεί η είσοδος και η έξοδος στην πόλη Wuhan, από όπου θεωρείται πως προήλθε ο ιός, και όλες οι αστικές συγκοινωνίες έχουν σταματήσει, τεράστιο πλήγμα για την πόλη, η οποία θεωρείται μάλιστα και πολύ αγαπητός τουριστικός προορισμός. Διάφορες πλατφόρμες παραγγελιών εισιτηρίων όπως η Taopiaopiao και η Maoyan δήλωσαν πως θα επιστρέψουν την αξία των εισιτηρίων που κλείστηκαν και θα προσπαθήσουν να συνεργαστούν με τα σινεμά όλης της χώρας για την πιο ομαλή διαχείριση της κατάστασης.

Η συγκεκριμένη απόφαση μπορεί να θεωρηθεί ένα τεράστιο πλήγμα καθώς πέρσι την ίδια περίοδο η πρεμιέρα του The Wandering Earth έκανε εισιτήρια 691 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι φετινές ταινίες θα δρομολογηθούν εκ νέου αλλά κανείς δεν ξέρει ακόμα πότε. Μεταξύ των ταινιών που θα έκαναν πρεμιέρα ήταν οι Detective Chinatown 3, του σκηνοθέτη Sicheng Chen. Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο όμως το πώς αυτό θα επηρεάσει τη διανομή της από τη Warner Bros στις ΗΠΑ, ούτε στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Trinity Cineasia.

Άλλες τανίες που ανέμεναν οι κινέζικοι κινηματογράφοι ήταν η κωμωδία Lost in Russia, η ταινία δράσης Vanguard, The Rescue, το Legend of Deification και το Leap, για το οποίο ακούγονταν πολύ καλά λόγια.

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Πρώτη δημοσίευση: 23 Ιαν. 2020, 18:24
Ενημέρωση: 23 Ιαν. 2020, 18:25
Συντάκτης:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Spentzos
8922
Feelgood
7937
Spentzos
6678
Tanweer
4690
Feelgood
3274