Η Κίνα «έκοψε» το South Park επειδή του άσκησε κριτική

Η Κίνα «έκοψε» το South Park επειδή του άσκησε κριτική
Δημοσίευση: 8 Οκτ. 2019, 20:06
Συντάκτης:

Η κινεζική κυβέρνηση απαγόρευσε την σειρά κινουμένων σχεδίων «South Park» ύστερα από την προβολή ενός επεισοδίου με τίτλο «Band in China» επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο αυτό που ήθελαν να δείξουν και οι δημιουργοί της σειράς σχετικά με την λογοκρισία στη χώρα!

ΣΧΕΤΙΚΑΑυτή είναι η πιο προσβλητική τηλεοπτική σειρά όλων των εποχών

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, οτιδήποτε σχετικό με το «South Park», από βίντεο μέχρι συζητήσεις στο διαδίκτυο, έχουν εξαφανιστεί από τις κινέζικες ιστοσελίδες ύστερα από την προβολή του επεισοδίου. Σε αυτό ο Ράντι προσπαθεί να πουλήσει μαριχουάνα Tegridy Farms στην Κίνα και φυλακίζεται. Το επεισόδιο ασκεί κριτική στην έλλειψη ελευθερίας λόγου από την κυβέρνηση της χώρας, κάνοντας αναφορά και σε ένα πρόσφατο διαδικτυακό meme.

Πάντως, οι δημιουργοί της σειράς Trey Parker και Matt Stone, περίμεναν την εξέλιξη αυτή κι έτσι μετά την απαγόρευση ανέφεραν:

«Όπως και στο NBA, καλωσορίζουμε τους Κινέζους λογοκριτές στα σπίτια μας και στις καρδιές μας. Και εμείς αγαπάμε τα χρήματα περισσότερο από την ελευθερία και τη δημοκρατία. Ο Σι (Τζινπίνγκ) δεν μοιάζει με τον Winnie the Poo καθόλου. Δείτε το 300ο επεισόδιο. Να ζήσει το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας. Ας είναι ο φθινοπωρινός θερισμός άφθονος. Είμαστε εντάξει, Κίνα;»

Η Κίνα ήρθε σε ρήξη με το ΝΒΑ μετά τη θέση του των Ρόκετς, Ντάριλ Μόρεϊ, υπέρ των διαδηλωτών του Χονγκ Κονγκ.

Νωρίτερα, η Κίνα είχε απαγορεύσει την κυκλοφορία της ταινίας Γουίνι το αρκουδάκι καθώς είχαν εμφανιστεί πολλα meme που παρομοίαζαν τον Γουίνι με τον πρόεδρο της χώρας Σι Τζινπίνγκ.

Δημοσίευση: 8 Οκτ. 2019, 20:06
Συντάκτης:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Village
43120
Feelgood
22124
Tanweer
13390
Odeon
12990
Tanweer
11429