Η Έλεν Μίρεν προωθεί την εκστρατεία εμβολιασμού

Δημοσίευση: 13 Μαΐου 2021, 17:55
Συντάκτης:

Παγκοσμίως έχουν ξεκινήσει πυρετωδώς οι εμβολιασμοί για την προφύλαξη από τον κορωνοϊό. Στην Ιταλία μάλιστα έχουν αξιοποιήσει για αυτό τον σκοπό την βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό Helen Mirren, η οποία συμμετέχει στο video ενημέρωσης για τον εμβολιασμό με τον τίτλο La Vacinada. Το video του κωμικού Checco Zalone έγινε viral, έχοντας πάνω από 2,7 εκατομμύρια θεάσεις.

<a href="/nea/1923-season-1-se-antameivei-sto-epakro/69392">"1923" season 1: Σε ανταμείβει στο έπακρο</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"1923" season 1: Σε ανταμείβει στο έπακρο

Στο βίντεο η βρετανίδα ηθοποιός υποδύεται μια κυρία που ασχολείται με τον κήπο της στην νότια Ιταλία, όταν έρχεται ένας Ισπανός, τον οποίο υποδύεται ο Zalone, για να ζητήσει οδηγίες από εκείνη. Τότε παρατηρεί ένα σημάδι στο χέρι της. Στην συνέχεια αρχίζει να τραγουδάει και ξεκινά ένα ειδύλλιο. Στο τραγούδι αναφέρεται σε εκείνη, στην ηλικία της και στην κατάστασή της λέγοντας «δεν με νοιάζει αν οι αστράγαλοι σας είναι λίγο πρησμένοι, οι κινήσεις σας είναι τόσο ευγενείς και αισθησιακές».

Από τους περισσότερους στην Ιταλία επαινέθηκε η Mirren για την θέλησή της να συμβάλει στον εθνικό εμβολιασμό και την προώθησή του, αν και αρκετοί επέκριναν τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζονται οι γυναίκες στο εν λόγω βίντεο. Συγκεκριμένα, οι αναφορές στα γηρατειά της ηθοποιού και στις σωματικές αλλαγές που έχει επιφέρει η ηλικία της θεωρήθηκαν ως ηλικιακός ρατσισμός αλλά και body shaming. Η Mirren σχολίασε σε δήλωσή της: «Είμαι ενθουσιασμένη που ο φίλος μου και συνάδελφός μου, Checco Zalone, μου ζήτησε να εμφανιστώ με αυτόν σε ένα βίντεο προώθησης του εμβολιασμού. Δουλεύοντας με έναν άνδρα τέτοιας ποιότητας και ευφυίας ήταν τιμή για μένα και είμαι πολύ χαρούμενη που υπήρξε τόσο μεγάλη ανταπόκριση στην δουλειά μας».

Ο Zalone είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους κωμικούς της Ιταλίας και κάθε ταινία του σπάει ταμεία. Η πιο πρόσφατη ήταν το Tolo Tolo, μια κωμωδία σχετικά με την μετανάστευση, η οποία το 2020 απέφερε 62 εκατομμύρια μόνο στην Ιταλία. Το 2016 η κωμωδία του Quo Vado απέφερε 70 εκατομμύρια που μέχρι σήμερα παραμένει η μεγαλύτερη επιτυχία όλων των εποχών στο ιταλικό box office από ιταλική ταινία.

Πάντως ο εμβολιασμός πηγαίνει αρκετά καλά στην Ιταλία, με περίπου 500 χιλιάδες εμβολιασμούς την ημέρα και με το 22% του πληθυσμού να έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos