Η Αθηνά Καρτάλου είναι η νέα Διευθύντρια του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

Δημοσίευση: 2 Οκτ. 2021, 13:00

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου ανακοινώνει ως η πρότασή του προς την Υπουργό Πολιτισμού για τη θέση της Γενικής Διευθύντριας είναι η Αθηνά Καρτάλου.

ΣΧΕΤΙΚΑΕλληνικό Κέντρο Κινηματογράφου: Όσα έκανε τον τελευταίο χρόνο

 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου ολοκλήρωσε την εξέταση των τεσσάρων υποψηφιοτήτων για την πλήρωση της θέσης του Γενικού Διευθυντή για το υπόλοιπο της θητείας του μετά την αποχώρηση του κ. Παντελή Μητρόπουλου. Το Δ.Σ, βάσει των φακέλων που κατέθεσαν οι υποψήφιοι και των συνεντεύξεών τους, αποφάσισε ομόφωνα να προτείνει στην υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού την κυρία Αθηνά Καρτάλου για τη θέση αυτή, σύμφωνα με το άρθρο 14 του Ν. 3905/2010.

Σύμφωνα με το βιογραφικό της, η Αθηνά Καρτάλου σπούδασε φιλολογία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με ειδίκευση στη γλωσσολογία, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην επικοινωνία στο Πανεπιστήμιο του Leeds (Μ. Βρετανία) και είναι διδάκτορας Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου (τίτλος διδακτορικής διατριβής: "Το ανεκπλήρωτο είδος: οι ταινίες κοινωνικής καταγγελίας της Φίνος Φιλμ"). Είναι σύμβουλος επικοινωνίας με ειδίκευση στο χώρο του κινηματογράφου και των οπτικοακουστικών μέσων και τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα, για τα οποία αρθρογραφεί και στον Τύπο, αφορούν τον κινηματογράφο -ελληνικό και μη-, την τηλεόραση και ευρύτερα την επικοινωνία. Ανάμεσα σε πολλά άλλα, υπήρξε για χρόνια υπεύθυνη των εκδόσεων του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Πρώτη δημοσίευση: 2 Οκτ. 2021, 13:00
Ενημέρωση: 2 Οκτ. 2021, 13:00
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Mainstream

Mainstream

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Η Φράνκι (Μάγια Χοκ) είναι μια νεαρή γυναίκα της οποίας το όνειρο είναι...
1ώρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tulip
26441
Feelgood
11743
Feelgood
3456