Η αλλόκοτη εικονογραφία στον "Πινόκιο" του Ματέο Γκαρόνε

Δημοσίευση: 5 Ιουνίου 2020, 13:59

O Πινόκιο του Ματέο Γκαρόνε, με τον Ρομπέρτο Μπενίνι στον ρόλο του Τζεπέτο αυτή την φορά, ετοιμάζεται για την πρεμιέρα του στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 11 Ιουνίου.

Το αριστουργηματικό παραμύθι της ιταλικής λογοτεχνίας, στα χέρια του δεξιοτέχνη Ιταλού σκηνοθέτη μεταμορφώνεται σε ένα αισθητικά πανέμορφο κινηματογραφικό ταξίδι. Ο Πινόκιο, μια μαριονέτα, αρχίζει να μιλάει και να συμπεριφέρεται σαν άνθρωπος. Ο δημιουργός του, ο Τζεπέτο, τον έχει σαν γιο του. Όταν ο Πινόκιο περιπλανηθεί και χάσει το δρόμο του, θα του τύχουν έναν σωρό μπελάδες. Στο ταξίδι της αναζήτησης του εαυτού του θα έχει για μοναδικό του σύμμαχο μια νεράιδα. Η επιθυμία του Πινόκιο, όμως, να μοιάσει στα υπόλοιπα αγόρια παραμένει…

Η άποψη του ΜOVE IT για την ταινία

Berlinale 2020 - Ρομπέρτο Μπενίνι: "Ήταν η μοίρα μου να παίξω Πινόκιο και Τζεπέτο"

Ο Πινόκιο του Ματέο Γκαρόνε αποτελεί μία από τις πιο ανατρεπτικές αισθητικά εκδοχές του ομώνυμου κλασικού παραμυθιού στον κινηματογράφο εδώ και πολλά χρόνια. Σημαντικός παράγοντας σε αυτό, υπήρξε και ο σχεδιασμός της.

Ο κόσμος του «Πινόκιο» είναι αλλόκοτος, γεμάτος από παράξενα και ασυνήθιστα πλάσματα με χαρακτηριστικά που πηγάζουν από τον κόσμο των παραμυθιών. Τα τοπία είναι πλούσια σε χρώματα διατηρώντας πάντα μια σκοτεινή πλευρά. Τα πρόσωπα της ιστορίας έχουν δημιουργηθεί με δεξιοτεχνία. Οι ενδυμασίες είναι φανταχτερές και οι σχεδιασμοί ξεπερνούν τη φαντασία. Έτσι, ο Γκαρόνε και η ομάδα του κατόρθωσαν και έδωσαν νέα και μοντέρνα πνοή στο εικαστικό μέρος της ταινίας. 

Μπορείτε να δείτε μερικούς από τους ιδιαίτερους σχεδιασμούς των χαρακτήρων της ταινίας παρακάτω.

Πρώτη δημοσίευση: 5 Ιουνίου 2020, 13:59
Ενημέρωση: 5 Ιουνίου 2020, 13:59

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos