ΣΕΙΡΕΣ

"Halston": Ιλουστρασιόν κλισέ

Δημοσίευση: 24 Μαΐου 2021, 15:47
Συντάκτης:

Σύνοψη: Η άνοδος και η πτώση του Ρόι Χάλστον (Γιούαν ΜακΓκρέγκορ), του σχεδιαστή που σημάδεψε την αμερικανική μόδα των 70s και 80s, αλλά κατέληξε να χάσει τον έλεγχο της αυτοκρατορίας του, την ίδια περίοδο που διαγνώστηκε με τον ιό του AIDS.

<a href="/home-cinema-streaming/damsel/69658">Damsel</a>ΣΧΕΤΙΚΑDamsel

Γνώμη: Στον Ράιαν Μέρφι αρέσει το γκλάμουρ. Ο δημιουργός τηλεοπτικών επιτυχιών, όπως το American Horror Story, το Nip/Tuck, το Pose και το Hollywood, σαν άλλος Άντι Γουόρχολ λατρεύει τους σταρ, ειδικά αυτούς που κρύβουν πάθη και προσωπικούς δαίμονες κάτω από την αστραφτερή εικόνα τους.

Έτσι, το ταίριασμα Χάλστον-Μέρφι έμοιαζε μια τέλεια ιδέα, καθώς η ζωή του σχεδιαστή μόδας υπήρξε γεμάτη από πάρτι στο Studio 54, άφθονη κοκαϊνη, παρέα με αστέρια του θεάματος, όπως η Λάιζα Μινέλι και μια σειρά από ερωτικούς συντρόφους.

Ποιος ήταν όμως πραγματικά ο Ρόι Χάλστον; Δυστυχώς, η νέα limited σειρά του Netflix αρνείται πεισματικά να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα! Αρκείται λοιπόν σε μια ιλουστρασιόν απεικόνιση που εστιάζει περισσότερο στην πτώση του Χάλστον, με την άνοδό του να περνάει στα γρήγορα. Είναι σαν οι Μέρφι & Co να μας λένε ξεδιάντροπα ότι ξέρουν ότι θα δούμε τη σειρά μόνο και μόνο για να κρυφοκοιτάξουμε από την κλειδαρότρυπα και να δούμε όμορφους, πετυχημένους ανθρώπους να σκορπάνε χρήματα και να κάνουν bitching μεταξύ τους μετά από μπόλικες γραμμές κόκας.

Πώς αλλιώς να εξηγηθεί το σενάριο που αδιαφορεί πλήρως για τα στοιχεία που διαμόρφωσαν τον Χάλστον ή τους λόγους που έκαναν τη συνεισφορά του στη μόδα τόσο σημαντική; Αντί να ανοίξει έστω και μισή χαραμάδα στον ψυχισμό αυτού του ανθρώπου, η σειρά προτιμά να αναλώνεται σε χιλιοειπωμένα κλισέ, σκηνές που επαναλαμβάνονται σχεδόν σε εμμονικό βαθμό, όπως το να μας δείχνουν τον Χάλστον να διαφωνεί με τον οικονομικό διευθυντή της εταιρείας του (Μπιλ Πάξτον) ή απλά να συμπεριφέρεται απαράδεκτα στους γύρω του, αλλά χωρίς να επιχειρεί ποτέ να μας δώσει να καταλάβουμε τι είναι αυτό που τον κινητοποιεί.

Μέσα σε αυτή την επιφανειακή προσέγγιση, ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ προσπαθεί να προσδώσει βάθος και να κάνει τον χαρακτήρα του λιγότερο μονοδιάστατο, αλλά η προσπάθειά του είναι τέτοια που καταλήγει εμφανής και πέφτει ενίοτε στο κενό.

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ο Ράιν Μέρφι έχει βρει μια φόρμουλα με την οποία παράγει τηλεοπτικά προϊόντα που όσο πιο καλογυαλισμένα είναι τόσο λιγότερη είναι η ουσία που περιέχουν.

Παρότι είναι ιδανικό για ένα ανέμελο binge-watching, το “Halston” δεν είναι προορισμένο να αφήσει να μείνει στην ιστορία, σε αντίθεση με τις δημιουργίες του ανθρώπου που επιχειρεί να απεικονίσει.

Πρώτη δημοσίευση: 24 Μαΐου 2021, 15:47
Ενημέρωση: 24 Μαΐου 2021, 15:47
Συντάκτης:
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos