ΣΕΙΡΕΣ

"Hacks season 2: Η αιχμηρότητα του πνεύματος

Δημοσίευση: 29 Μαΐου 2022, 14:33
Συντάκτης:

Σύνοψη: Ο δεύτερος κύκλος της δημοφιλούς σειράς μας βρίσκει με την Έιβα να έχει στείλει ένα πολύ αποκαλυπτικό email για την Ντέμπορα και τον απαιτητικό χαρακτήρα της, γεγονός που το έχει μετανιώσει και προσπαθεί να το ανακαλέσει. Θα μπορέσει να το κάνει ενώ παράλληλα πρέπει να μείνει κρυφό;

<a href="/home-cinema-streaming/damsel/69658">Damsel</a>ΣΧΕΤΙΚΑDamsel

Άποψη: Πέρυσι γράφαμε για την “φρέσκια και διασκεδαστική” φύση του Hacks, μιας σειράς με πηγαίο χιούμορ που ξεπήδησε από το HBO Max και λίγο καιρό αργότερα χωρίς να μας προκαλέσει καμία έκπληξη, μάζεψε πέντε συνολικά βραβεία από Έμμυ και Χρυσές Σφαίρες με την Τζιν Σμαρτ να λαμβάνει το βραβείο του Πρωταγωνιστικού Ρόλου σε Κωμωδία και στις δύο διοργανώσεις.

H άποψη του MOVE IT για την πρώτη σεζόν Hacks

Το “Hacks” δίκαια έλαβε και τις υποψηφιότητες αλλά και τις νίκες και τώρα με τον δεύτερο κύκλο αποδεικνύει ότι η πορεία προς την (κωμική) επιτυχία είναι δύσκολη αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση οι δημιουργοί έχουν βρει το δικό τους χακάρισμα.

Οι χαρακτήρες της Ντέμπορα και της Έιβα συνεχίζουν το παιχνίδι του μέντορα/προστατευόμενου μέχρι που η εναλλαγή συνθηκών δυσχεραίνει την συμβίωσή τους, καθιστώντας ωστόσο ακόμα πιο διασκεδαστική την συνέχεια για εμάς τους ίδιους καθώς οι προσβολές και οι ατάκες πέφτουν με τρομερή ευκολία και ειδικά από την πλευρά της Σμαρτ, η οποία έχει αποθέματα ύφους για να σου τσακίζει τα κόκαλα για πολλές σεζόν ακόμα.

Βέβαια, βήματα προς την αλλαγή γίνονται και σε αυτόν τον κύκλο ή μάλλον η Ντέμπορα συνεχίζει να επηρεάζεται θετικά από την νεαρή Έιβα και έτσι δημιουργείται χώρος επανεφεύρεσης του εαυτού της και του ταλέντου της. Στα νέα επεισόδια ο χαρακτήρας της αρχίζει και χτίζει ανοχή, αφήνει πίσω τον δογματισμό και επιτέλους ακούει τους άλλους ενεργά.

Και αυτό έχει ως αποτέλεσμα αξιομνημόνευτες στιγμές όπως η σκηνή που η Τζιν Σμαρτ τραγουδάει με ευκολία αλλά και πάθος το “Natural Woman” της Αρίθα Φρανκλιν σε μία κρουαζιέρα αποκλειστικά για λεσβίες ή την ιδιαίτερη συζήτηση περί σεξουαλικότητας που κάνει με την συμπρωταγωνίστριά της.

Πάντα όμως σε ετοιμότητα να υποστηρίξουν ένα σενάριο που δεν φοβάται ριψοκίνδυνα θέματα της επικαιρότητας, οι δυο τους κρατάνε την χημεία τους ακόμα και στις συζητήσεις που σε άλλο πλαίσιο μπορεί να ήταν άβολες.

Ωστόσο, στο τέλος η κυνικότητα της Ντέμπορα είναι αυτή που τα ισοπεδώνει όλα και επαναφέρει το κωμικό κλίμα κάθε φορά που το συναίσθημα ξεκινά να κερδίζει έδαφος. Και προφανώς, θα μπορούσαμε να βλέπουμε ώρες την Σμαρτ να χάνεται στον ρόλο της και να δηλώνει θεαματικά πως η ηλικία της δεν πρόκειται να σταματήσει την αιχμηρότητα του πνεύματός της.

 

 

Πρώτη δημοσίευση: 29 Μαΐου 2022, 14:33
Ενημέρωση: 29 Μαΐου 2022, 14:35
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
21 hours

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos