ΣΕΙΡΕΣ

"Hacks" season 1: Φρέσκο και διασκεδαστικό

Δημοσίευση: 16 Ιουνίου 2021, 13:14
Συντάκτης:

Σύνοψη: Η Ντέμπορα Βανς, θρυλική κωμικός του Λας Βέγκας, θα συνεργαστεί με την νεαρή και ανερχόμενη επίσης κωμικό Έιβα, καθώς η πρώτη θέλει να ανανεώσει το υλικό της και η δεύτερη έχει ξεμείνει από δουλειά μετά από ένα σχόλιό της στα κοινωνικά δίκτυα το οποίο την άφησε άνεργη.

ΣΧΕΤΙΚΑΕπίσημο. Το ΗΒΟ Μax έρχεται στην Ελλάδα

Άποψη: Γυναικεία κωμωδία και δη στην αρχική αλλά και στην ώριμη φάση της ειναι το κεφάλαιο που ανοίγει προς εξερεύνηση η νέα σειρά του HBO Max, ένα θέμα που καλύπτει το άγχος της ανέλιξης σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο αλλά και την υπομονή όπως και την σκληρή δουλειά για να αποδεικνύεις συνεχώς τον εαυτό σου.

Το “Hacks”, αν και σχολιάζει εμμέσως τα προαναφερθέντα δεδομένα, δεν σκοπεύει να επιτεθεί κατά μέτωπο στην πατριαρχία, το κάνει όμως με κομψό και αναπόφευκτα χιουμοριστικό τρόπο μέσα από τις δύο ηρωίδες του που βιώνουν την απόρριψη είτε λόγω ηλικίας είτε λόγω άποψης.

Αυτά που τις χωρίζουν ως χαρακτήρες όπως η διαφορά ηλικίας ή η οικονομική κατάσταση, είναι αυτά που θα γεφυρωθούν ήδη από τις πρώτες θανατηφόρες ατάκες ή καλύτερα προσβολές που θα εκτοξεύσουν η μία στην άλλη στην πρώτη τους γνωριμία. Σε έναν άτυπο αγώνα προχειροφτιαγμένου stand up στημένο στο πολυτελέστατο σαλόνι της Ντέμπορα, οι δυο τους ισχυροποιούν άθελά τους τον μεταξύ τους δεσμό και γίνεται εμφανές σε εμάς ότι το δίδυμο θα λειτουργήσει ακόμα και με τις αντιδιαμετρικά αντίθετες προσωπικότητες τους. Γιατί στο “Hacks” δεν είναι το πόσο θα ταιριάξουν οι χαρακτήρες μεταξύ τους αλλά το πόσο γρήγορα θα βρουν τον ρυθμό τους ώστε να μην αφήσουν ατάκα να πέσει χωρίς να είναι έτοιμοι να την αντικρούσουν.

Οι δημιουργοί της σειράς με εμπειρία από το “Broad City” του Comedy Central έχουν ισορροπήσει το ανελέητο πινγκ πονγκ ατάκας μεταξύ της Ντέμπορα και της Έιβα σε σημείο που οι συνδιαλέξεις τους θα μπορούσαν να στέκονται αυτόνομες σε κάθε επεισόδιο χωρίς τα εμβόλιμα (γουστόζικα παρόλα αυτά) storyline που συμβαίνουν μεταξύ των υπόλοιπων χαρακτήρων.

Και δεν είναι μόνο το σενάριο που τις έχει διαμορφώσει ώστε να λάμπουν αυτόφωτες μέσα στο υπόλοιπο καστ, είναι και οι ίδιες ως ηθοποιοί που αντιλαμβάνονται τον ρόλο έως την παραμικρή λεπτομέρεια.

Η Τζιν Σμαρτ (στην δεύτερη σπουδαία φετινή της ερμηνεία μετά το "Mare of Easttown") είναι πραγματικά αποκάλυψη στον ρόλο της κωμικού που σχεδόν έχει περάσει η μπογιά της και προσπαθεί να μείνει στην επιφάνεια με απόλυτη επίγνωση του ταλέντου της αλλά και των αστοχιών της. Η Ντέμπορα είναι μια δυναμική γυναίκα, ανελέητη και η Σμαρτ την υποδύεται αγέρωχα, ακριβώς όπως της αρμόζει. Σε συνδυασμό με την αμήχανη 'Ειβα (Χάνα 'Εινμπιντερ) η οποία τώρα αρχίζει και χαράζει την πορεία της, στην σειρά αλλά και στην μικρή οθόνη γενικότερα, δημιουργείται μια φοβερή δυναμική μέντορα-προστατευόμενου με υποδείξεις, προσβολές και ειρωνείες τις οποίες χειρίζεται με μοναδική ευκολία η Σμαρτ επαναπροσδιοριζοντας τα όρια του coolness για την μέση ηλικία.

Συνολικά, η ιστορία είναι φρέσκια και διασκεδαστική, με πολλές παρατηρήσεις επάνω στην τέχνη της κωμωδίας και στην βιομηχανία του θεάματος αλλά εν τέλει και στην τέχνη της ζωής.

Το "Hacks" έχει ανανεωθεί για δεύτερη σεζόν.

 

 

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
tags: 
Πρώτη δημοσίευση: 16 Ιουνίου 2021, 13:14
Ενημέρωση: 16 Ιουνίου 2021, 13:23
Συντάκτης:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Chaos walking

Chaos walking

Σύνοψη: Σε ένα μακρινό πλανήτη,άνθρωποι έχουν αποικήσει έχουν αποκτήσει την ικανότητα να παρουσιάζονται οι...
6 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tulip
27488
Tanweer
26449
Feelgood
5079
Feelgood
3076
Tanweer
2294