H Σέρσεϊ Λάνιστερ στην Λέσβο

Δημοσίευση: 8 Μαρτίου 2019, 13:42
Συντάκτης:

Σοκαρισμένη εμφανίστηκε η Λένα Χίντι σχολιάζοντας τις συνθήκες διαβίωσης στο «κέντρο υποδοχής προσφύγων» στη Μόρια της Λέσβου, σε βίντεο που ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram και μέχρι στιγμής έχουν δει περισσότερα από 100.000 άτομα.

H 45χρονη ακτιβίστρια ηθοποιός που υποδύεται την βασίλισσα Σέρσεϊ Λάνιστερ στο Game of Thrones, δήλωσε, εμφανώς συναισθηματικά φορτισμένη, πως οι συνθήκες στο στρατόπεδο προσφύγων είναι «αδιανόητα απάνθρωπες».

Η Χίντι έκανε λόγο για κατά πολύ υπεράριθμους πρόσφυγες στο «κέντρο υποδοχής» και για ένα κέντρο υποδοχής ανεπαρκώς εξοπλισμένο για να φροντίσει ανθρώπινα τους ανθρώπους που υποφέρουν καθώς και για κρούσματα βίας και σεξουαλικής κακοποίησης σε άνδρες, γυναίκες και παιδιά, καθώς και για τις επιπτώσεις των συνθηκών διαβίωσης στην ψυχική υγεία των «φιλοξενουμένων». Ανέφερε πάντως ότι στο κέντρο υποδοχής βρήκε ανθρώπους που την ενέπνευσαν ιδιαίτερα.

Η «Σέρσεϊ» βρέθηκε στην Μόρια ως εκπρόσωπος της οργάνωσης IRC («Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης») και ζήτησε από τους φαν της να ενεργοποιηθούν ενισχύοντας την οργάνωση.

Η συγκεκριμένη είναι η δεύτερη επίσκεψή της δημοφιλούς ηθοποιού στην Ελλάδα για το προσφυγικό, καθώς έχει ήδη δει τον καταυλισμό προσφύγων στο Καρά Τεπέ, το καλοκαίρι του 2016. Τότε, όπως λέει, δεν της είχε επιτραπεί η είσοδος στη Μόρια και η ίδια δεν μπορεί να φανταστεί πόσο χειρότερα ήταν τα πράγματα. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lena Headey (@iamlenaheadey) on

 

 

Update 19/1/20: Η Λένα Χίντι επιστρέφει, με νέο βίντεο που ανήρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Ιnstagram, στην προσπάθειά της να ευαισθητοποιήσει. Εμφανίζεται σοκαρισμένη με δάκρυα στα μάτια και σπασμένη φωνή ενώ αφηγείται πως παρακολούθησε ένα βίντεο με τις τραγικές συνθήκες που καταγράφονται στη Μόρια, στον καταυλισμό των προσφύγων και μεταναστών. Με την ανάρτησή της αυτή η Λένα Χίντεϊ απευθύνει έκκληση «για να σταματήσει αυτή η τρέλα» όπως λέει. Στην αρχή του βίντεο λέει πώς είδε πλάνα τα οποία δεν μπορούν να δημοσιευτούν και που παρουσιάζουν έναν άνθρωπο νεκρό στη Μόρια. Στη συνέχεια ξεσπά κατά της Βρετανικής κυβέρνησης αλλά και της Ευρώπης που δεν δίνουν λύση ενώ είναι «τόσο απλό» στο προσφυγικό. 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos