H Πάτι Τζένκινς θα σκηνοθετήσει το επόμενο Star Wars

Δημοσίευση: 11 Δεκ. 2020, 13:13
Συντάκτης:

Όλα είναι πολύ ρευστά πλέον στο παγκόσμιο κινηματογραφικό τοπίο, το Star Wars όμως καλά κρατεί και κάνει νέα σχέδια.

<a href="/nea/treiler-toy-acolyte-exorgise-toys-fans/69680">Το τρέιλερ του "Acolyte" εξόργισε τους φανς</a>ΣΧΕΤΙΚΑΤο τρέιλερ του "Acolyte" εξόργισε τους φανς

Η Disney ανακοίνωσε πως η Patty Jenkins θα σκηνοθετήσει την επόμενη ταινία του γνωστού franchise και θα κυκλοφορήσει τα Χριστούγεννα του 2023. Θα τιτλοφορείται Rogue Squadron. Η ταινία θα αφορά μια ομάδα πιλότων που πρώτη φορά είδαμε στο The Empire Strikes Bach (1980).

Στην ανακοίνωση της Kathleen Kennedy αναφέρεται πως η ταινία της Jenkins θα εξερευνά ένα νέο, μέχρι τώρα ανεξερεύνητο μέρος του Star Wars που θα τοποθετείται χρονικά έπειτα από το The Rise of Skywalker (2019). Σε ανακοίνωσή της η LucasFilm δηλώνει «το Rogue Squadron εισάγει μια νέα γενιά μαχητών πιλότων που ρισκάρουν την ζωή τους και μεταφέρεται η saga σε μια μελλοντική εποχή του γαλαξία».

Η νέα ταινία ίσως δεν θα περιέχει Jedi και Sith και θα περιορίζεται στους μαχητές των ουρανών. Η Patty Jenkins έχει βρεθεί ξανά πίσω από την κάμερα για ταινία blockbuster, για το Wonder Woman και Wonder Woman 1984 που θα κυκλοφορήσει στις 25 Δεκεμβρίου στο HBO Max. Στον λογαριασμό της στο Twitter ανέβασε ένα teaser που μιλάει η ίδια για την ταινία λέγοντας πως ούσα κόρη πιλότου της αρέσει πολύ το νέο της σκηνοθετικό βήμα. Οι φανς όμως θα πρέπει να περιμένουν τρία χρόνια μέχρι να κυκλοφορήσει.

Πριν την ανακοίνωση αυτή, υπήρχε ένα μυστήριο σχετικά με το μέλλον του Star Wars, έπειτα και από την ολοκλήρωση της τρίτης κατά σειρά τριλογίας και έπειτα από την απογοητευτική πορεία του Solo του Ron Howard για την προσωπική ιστορία του Han Solo. Ακόμα όμως και η νέα τριλογία δεν αγαπήθηκε από όλους, ίσως με εξαίρεση  την πρώτη ταινία. Κατά τα άλλα οι άλλες δύο απέσπασαν αρκετές κακές κριτικές και μάλιστα μερικές από τις χειρότερες που έχει δεχτεί ταινία Star Wars. Η διευθύντρια της LucasFilm, Kathleen Kenedy, σε συνέντευξή της τον Αύγουστο στο The Wrap, είχε πει ότι χρειάζεται χρόνος για το μέλλον του franchise. «Υπάρχουν τόσοι πολλοί φανς εκεί έξω και τόσοι πολλοί σκηνοθέτες που έχουν επηρεαστεί από το Star Wars που είναι εξαιρετική ευκαιρία να δούμε ποιος θέλει να γίνει μέρος του».

Τον Μάιο η Disney και η LucasFilm είχε επιβεβαιώσει ότι ο Taika Waititi (Jojo Rabit) θα σκηνοθετήσει μια νέα ταινία Star Wars με σεναριογράφο την Krysty Wilson-Cairns (1917). Προς το παρόν έχει σκηνοθετήσει ένα επεισόδιο στο Mandalorian ενώ έχει δώσει και την φωνή του στο IG-11. Είχαν επίσης ακουστεί φήμες ότι ο σκηνοθέτης  J. D. Dillard (Sleight) και ο σεναριογράφος Matt Owens (Agents of S.H.I.E.L.D.) ετοιμάζουν κάποιο σχετικό πρότζεκτ, κάτι που τελικά δεν επιβεβαιώθηκε. Ίσως αυτό που είχε κάνει μεγαλύτερη αίσθηση ήταν η θέληση της Disney να κλείσει τους δημιουργούς του Game of Thrones για την νέα ταινία, τον David Benioff και τον D.B. Weiss, κάτι που δεν έγινε μιας και το δίδυμο υπέγραψε συμβόλαιο 250 εκατομμυρίων δολαρίων με το Netflix. Επίσης ήδη από το 2017 υπήρχε η πληροφορία ότι ο Rian Johnson θα αναλάβει  μια νέα τριλογία αλλά από τότε δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι ακόμα. Τελικά σκηνοθέτησε το 2019 το Knives Out δηλώνοντας πως είναι αβέβαιο αν θα ξεκινήσει μια νέα τριλογία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos