H Paramount έπαθε... HBO Max

Δημοσίευση: 25 Φεβ. 2021, 13:32
Συντάκτης:

Ο κορονοϊός έχει αλλάξει ριζικά τις ζωές μας, όπως και τον κινηματογράφο και σιγά σιγά τα μεγάλα στούντιο παθαίνουν «HBO Max», αν μπορούμε να ονομάσουμε έτσι την επίδραση της πανδημίας στα στούντιο. Έπειτα δηλαδή από την απόφαση της Warner Bros. να διαθέσει τις ταινίες της που θα βγουν στα σινεμά μέσα στο 2021 ταυτόχρονα και στην συνδρομητική πλατφόρμα HBO Max, έρχεται η Paramount να ανακοινώσει ότι τα μεγάλα πρότζεκτς της για φέτος μόλις 45 μέρες μετά την προβολή τους στα σινεμά, θα είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα Paramount+.

<a href="/nea/2i-sezon-house-dragon-dialexte-pleyra/69637">2η σεζόν "House of the dragon". Διαλέξτε πλευρά.</a>ΣΧΕΤΙΚΑ2η σεζόν "House of the dragon". Διαλέξτε πλευρά.

Αυτό σημαίνει ότι ταινίες όπως το Mission: Impossible 7, το Top Gun: Maverick και A Quiet Place Part II, σε μικρό διάστημα μετά την προβολή τους στις αίθουσες, θα μπορούμε να το δούμε σε streaming υπηρεσία. Το Paramount+ είναι μια νέα υπηρεσία που ξεκινάει στις 4 Μαρτίου, αν και στην ουσία αποτελεί μετονομασία του CBS All Access. Εκτός από πρωτότυπες σειρές, όπως το Star Trek: Discovery, θα εμπλουτίσει την κινηματογραφική βιβλιοθήκη της με 2.500 ταινίες.

Στην περίπτωση του HBO Max οι  ταινίες προβάλλονται την ίδια μέρα με τα σινεμά, αλλά μένουν στην πλατφόρμα μόνο για τριάντα μέρες. Άλλες εταιρείες ακολουθούν διαφορετική πολιτική. Η Universal έπειτα από 17 μέρες στις αίθουσες διαθέτει τις ταινίες σε VOD (Video on Demand), αλλά κάποιες μεγάλες ταινίες της όπως το F9, θα προσπαθήσει να τις διαθέσει κυρίως στα σινεμά. Η Disney κρατά τα μεγάλα χαρτιά της μόνο για το σινεμά, όπως το Black Widow και άλλες, όπως το Raya and the Last Dragon τις ανεβάζει στο Disney+. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ξεχάστηκε το αίτημα των αιθουσαρχών στην προηγούμενη καραντίνα, ότι θα πρέπει οι ταινίες να προβάλλονται ενενήντα μέρες στα σινεμά και έπειτα να είναι διαθέσιμες για οικιακή κατανάλωση, αλλά λόγω των συνθηκών εγκαταλείφθηκε.

Δεν ξέρουμε πότε ακριβώς θα ξεκινήσει η Paramount την νέα αυτή πολιτική, πάντως το επόμενο μεγάλο πρότζεκτ είναι η επιστημονικής φαντασίας Infinite του Antoine Fuqua με τους Dylan O’ Brien και Mark Wahlberg που βγαίνει στις αίθουσες στις 28 Μαΐου, και ακολουθούν το Top Gun στις 2 Ιουλίου, το A Quiet Place στις 17 Σεπτεμβρίου και το Mission: Impossible στις 19 Νοεμβρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos