H μεγάλη ευκαιρία της DC

H μεγάλη ευκαιρία της DC
Δημοσίευση: 4 Δεκ. 2019, 18:05
Συντάκτης:

Η DC βρίσκεται σε μια κρίσιμη φάση καθώς από την μία έχει δει την προσπάθειά της να ενώσει το σουπερηρωϊκό σύμπαν της αλά Avengers, να mην αποδίδει όπως θα περίμενε τόσο εμπορικά όσο και από άποψη κριτικής υποδοχής, όπως συνέβη με το «Justice League», από την άλλη όμως το «Aquaman» και ο «Joker» κατάφεραν να ξεπεράσουν το ένα δισεκατομμύριο εισπράξεις με το δεύτερο ειδικά να τυγχάνει θερμότατης υποδοχής και ίσως οσκαρικής βράβευσης τουλάχιστον για την ερμηνεία του Φίνιξ. Τέτοια επιτυχία είχε να δει η DC με κάποιον ήρωά της από την εποχή της τριλογίας του Nolan. Περιμένουμε βέβαια και το «Wonder Woman 1984» που οι προσδοκίες είναι πολλές. Το θέμα είναι όμως τι θα κάνει μετά, ποια θα είναι τα επόμενα βήματα και πώς θα «εκμεταλλευτεί» τους δυο πιο γνωστούς ήρωές της, τον Μπάτμαν και τον Σούπερμαν.

ΣΧΕΤΙΚΑ"Pennyworth" season 1: Το διασκεδάζουν και αυτοί και εμείς

Όσον αφορά τον Μπάτμαν, έπειτα από την ιδιαίτερη επιλογή του Μπεν Άφλεκ, ακολουθεί μια ακόμα αμφιλεγόμενη επιλογή, αυτή του Ρόμπερτ Πάτινσον, που αφού ξεπέρασε την συμμετοχή του στο «Twillight» παίζοντας σε ταινίες σκηνοθετών, ετοιμάζεται για τον πιο επικίνδυνο ρόλο, για τον ρόλο που θα του την έχουν όλοι στημένη. Δίπλα του θα βρίσκονται οι Paul Dano ως Riddler, Colin Farrell ως Penguin και Zoe Kravitz ως Catwoman σε σκηνοθεσία του Matt Reeves. Αν το εγχείρημα πετύχει, πολύ πιθανόν να δούμε spinoff ταινίες με μερικούς από τους κακούς που θα εμφανιστούν, όπως θα συμβεί με την Harley Quinn στο επερχόμενο «Birds of prey».

Η περίπτωση του Σούπερμαν όμως είναι πιο δύσκολη, καθώς η ιστορία του έχει επανεκκινήσει κινηματογραφικά δύο φορές μέσα σε δεκατρία χρόνια, μία με τον Brandon Ruth και μία πιο πρόσφατα με τον Henry Cavill, χωρίς να λάβουμε υπόψιν τις σειρές όπως το «Lois and Clark» και «Smallville». Η DC και η Warner προσπαθούν να βρουν τρόπο να κάνουν τον ήρωα προσιτό στο σύγχρονο κοινό αναζητώντας σκηνοθέτη και ηθοποιό. Έχουν γίνει συζητήσεις με τον J. J. Abrams και την εταιρεία του Bad Robot με την οποία έχουν υπογράψει συμβόλαιο, ενώ μέσα στην χρονιά υπήρξαν συζητήσεις με τον Michael B. Jordan για να αναλάβει τον ρόλο. Τίποτα όμως από αυτά δεν είναι βέβαια, και από ό,τι φαίνεται δεν πρόκειται να υπάρξει καινούργια ταινία Σούπερμαν πριν το 2023.

Όπως αναφέρει ο Shawn Robbins, αναλυτής στο BoxOffice.com «το αρχικό λάθος ήταν ότι προσπάθησαν να κάνουν τόσα πολλά, τόσο γρήγορα. Προσπάθησαν να αντιγράψουν το παράδειγμα της Μάρβελ, αλλά αυτό πήρε χρόνια για να χτιστούν οι χαρακτήρες. Δεν μπορείς να ξεκινήσεις με μια μεγάλη ταινία με όλους τους ήρωες. Αυτό χρειάζεται να το κερδίζεις μετά». Με αλλαγή ηγεσίας στην εταιρεία, τους Walter Hamada και Toby Emmerich, φαίνεται να αλλάζουν τα πράγματα, όπως ήδη φάνηκε με τον «Joker», την πρώτη ακατάλληλη ταινία του στούντιο. Ίσως την ίδια καταλληλότητα να πάρει και το «Birds of Prey», ίσως και το σίκουελ του «Suicide Squad». Πολλοί αναλυτές πιστεύουν ότι είναι έξυπνη στρατηγική, διότι η 20th Century Fox που είχε κάνει δύο ταινίες βασισμένες σε κόμικς και ήταν ακατάλληλες για ανηλίκους, το «Deadpool» και το «Logan» και τα οποία κέρδισαν κοινό και κριτικούς, τώρα έχει βγει από το παιχνίδι καθώς την εξαγόρασε η Disney οπότε οι ταινίες θα πρέπει να προσαρμοστούν στο ντισνεϊκό πνεύμα. Θα δούμε αν θα το τηρήσει σε μελλοντικές ταινίες όπως το «The Flash», με τον Ezra Miller από τον Andy Muschietti (“It”). Φυσικά και θα εκμεταλλευτεί την επιτυχία του «Aquaman» τόσο με σίκουελ από τον James Wan όσο και με ταινία επικεντρωμένη σε κάποια από τα θαλάσσια πλάσματα.

Πρέπει επίσης να σκεφτούμε ότι η Warner  θα βγάλει το HBO Max οπότε θα θέλει να έχει μερικά δυνατά χαρτιά της DC στην streaming πλατφόρμα της. Δεν αποκλείεται να δούμε και το director’s cut του «Justice League», κάτι που είχε ζητηθεί πολλές φορές από τους θαυμαστές με την καμπάνια #ReleasetheSnyderCut. Θα απαιτεί βέβαια πολλά χρήματα για να ολοκληρωθεί αυτή η τελική βερσιόν οπότε μένει να δούμε. Πάντως είναι μια μοναδική ευκαιρία για την DC που θα δείξει αν θα την εκμεταλλευτεί.

Δημοσίευση: 4 Δεκ. 2019, 18:05
Συντάκτης:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ