H Amazon ρίχνει τρελά λεφτά στο "Lord of the Rings"

Δημοσίευση: 20 Μαρτίου 2018, 16:18
Συντάκτης:

Το μεγάλο στοίχημα της Amazon είναι πλέον η τηλεοπτική μεταφορά του "Lord of the Rings" (σας τα έχουμε γράψει μήνες πριν).

<a href="/nea/ti-ora-kai-mera-tha-provalletai-i-seira-toy-arhonta-ton-dahtylidion-stin-ellada/66898">Τι ώρα και μέρα θα προβάλλεται η σειρά του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών στην Ελλάδα</a>ΣΧΕΤΙΚΑΤι ώρα και μέρα θα προβάλλεται η σειρά του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών στην Ελλάδα

Η υπηρεσία streaming έχει ήδη πληρώσει 250 εκατομμύρια μόνο για τα δικαιώματα των βιβλίων του Τόλκιν και σύμφωνα με πηγές του Reuters το μπάτζετ θα φτάσει τα 500 εκατομμύρια δολάρια!
Για όσους δεν θυμούνται, η αρχική τριλογία του "Αρχοντα" κόστισε 281 εκατομμύρια την τριετία 2001-2003. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το κάθε επεισόδιο θα φτάνει τα 15 εκατομμύρια, ενώ στο συνολικό ποσό, ένα μεγάλο μέρος θα δοθεί για διαφήμιση της σειράς.
Και όλα αυτά, πριν καν μαθευτεί οποιαδήποτε πληροφορία για καστ, σκηνοθέτες και σεναριογράφους.

Update 6/4/18: Όπως ανακοινώθηκε, μαζί με το ποσό που διατέθηκε για τα δικαιώματα από τα βιβλία του J.R.R. Tolkien, το συνολικό κόστος της παραγωγής θα ξεπεράσει το ένα δις δολλάρια! Ενώ έχει ήδη προβλεφθεί και εγκριθεί η δημιουργία πέντε σεζόν... Σοβαρεύει η φάση! 

Το Amazon φέρεται να έχει κάνει κρούση στον Πίτερ Τζάκσον για να βρεθεί έστω στην παραγωγή, αν όχι να σκηνοθετήσει κάποιο επεισόδιο και στον Βίγκο Μόρτενσεν και τον Ίαν ΜακΚέλεν να παρουσιαστούν σε συγκεκριμένες σκηνές ως Άραγκορν και Γκάνταλφ, αντίστοιχα.

Update 4/7/19: Οι υπεύθυνοι της πολυαναμενόμενης σειράς ανακοίνωσαν το όνομα του δημιουργού που θα σκηνοθετήσει τα δύο πρώτα επεισόδια, τουλάχιστον. Πρόκειται για τον Χουάν Αντόνιο Μπαγιονά. Τον 44χρονο Καταλανό δημιουργό μάθαμε για πρώτη φορά το 2007 από το "Ορφανοτροφείο", για να ακολουθήσουν το "The impossible"/2012 με την Ναόμι Ουάτς και τον Γιούα ΜακΓρέγκορ, το "A monster calls"/2016 και το περυσινό "Jurassic World Fallen Kingdom", με Κρις Πρατ και Μπράις Ντάλας Χάουαρντ. Ο Μπαγιονά δεν είναι πρωτάρης στην μικρή οθόνη, καθώς σκηνοθέτησε και τα δύο πρώτα επεισόδια από την πρώτη σεζόν του "Penny Dreadful".

Update 14/1/20: Ανακοινώθηκε και το καστ, με τους περισσότερους να είναι ημι-άγνωστοι: Robert Aramayo (Nocturnal Animals), Owain Arthur, Nazanin Boniadi (Counterpart, Homeland), Tom Budge (The proposition), Morfydd Clark (His dark materials, Crawl), Ismael Cruz Córdova (Βerlin station), Ema Horvath, Markella Kavenagh (Picnin at Hanging Rock), Joseph Mawle (Game Of Thrones), Tyroe Muhafidin, Sophia Nomvete, Megan Richards, Dylan Smith (I am the night), Charlie Vickers (Medici), Daniel Weyman (Gentleman Jack). Τα γυρίσματα ξεκινούν τον επόμενο μήνα.

Update: Αυτή είναι η επίσημη σύνοψη για την σειρά που ολοκληρώνει σύντομα γυρίσματα: "Η επερχόμενη σειρά του Amazon Studio φέρνει στις οθόνες για πρώτη φορά τους ηρωικούς θρύλους της μυθικής Δεύτερης Εποχής της ιστορίας της Μέσης Γης. Το επικό δράμα εξελίσσεται χιλιάδες χρόνια πριν τα γεγονότα του «Χόμπιτ» και του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν και θα μεταφέρει τους τηλεθεατές πίσω σε μια εποχή στην οποία μεγάλες δυνάμεις και βασιλεία γνώρισαν μεγάλη δόξα και έπειτα καταστράφηκαν, ήρωες δοκιμάστηκαν και ο μεγαλύτερος κακός ο οποίος γράφτηκε ποτέ από την πένα του Τόλκιν, κάλυψε ολόκληρο τον κόσμο στο σκοτάδι. Ξεκινώντας σε μια εποχή ειρήνης, η σειρά ακολουθεί μια ομάδα χαρακτήρων, καθώς αντιμετωπίζουν τη μακρόχρονη επανεμφάνιση του κακού στη Μέση Γη. Από τα σκοτεινά βάθη των Ομιχλωδών Βουνών, στα μεγαλοπρεπή δάση της πρωτεύουσας των ξωτικών Λίντον, στο μαγευτικό βασίλειο του Νούμενορ, μέχρι και στα πιο απομακρυσμένα σημεία του χάρτη αυτά τα βασίλεια και αυτοί οι χαρακτήρες θα χαράξουν την δική τους κληρονομία".

H πρώτη σεζόν θα κοστίσει συνολικά 465 εκατομμύρια δολλάρια και θα γίνει έτσι η πιο ακριβή σειρά όλων των εποχών.

Update: Πρώτη επίσημη φωτό και ημερομηνία που θα στριμάρει αυτή η σειρά επικών διαστάσεων στο Amazon: 22 Σεπτεμβρίου 2022...

Update: ΝΑΙ. Επιτελους πρώτο teaser trailer που ανακοινώνει τον τίτλο για το “The Lord of the Rings: The Rings of Power“!

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos