Γουόνγκ Καρ Βάι, Τορνατόρε και Μορικόνε

Γουόνγκ Καρ Βάι, Τορνατόρε και Μορικόνε
Δημοσίευση: 19 Φεβ. 2020, 13:48
Συντάκτης:

Ο σπουδαίος Wong Kar-Wai που μας έχει χαρίσει αριστουργήματα όπως τα «In the Mood for Love» και «2046» δυστυχώς δεν φαίνεται να επιστρέφει σύντομα με νέο σκηνοθετικό πρότζεκτ καθώς η ταινία που ετοίμαζε και τα δύο με το όνομα Blossoms φαίνεται να έχουν συναντήσει κάποια εμπόδια  ενώ η σειρά που θα ετοίμαζε για την Amazon, το «Tong Wars» μπήκε προς το παρόν στο ράφι. Ωστόσο επιστρέφει ως παραγωγός με την εταιρεία του να αναλαμβάνει να διανείμει ένα ντοκιμαντέρ για τον σπουδαίο συνθέτη, τον μεγάλο μαέστρο Ennio Morricone.

ΣΧΕΤΙΚΑΌλες οι ταινίες του Γουόνγκ Καρ Βάι επιστρέφουν αποκατεστημένες σε 4Κ το 2020

Σύμφωνα με το Deadline η εταιρεία του σκηνοθέτη, Block 2 Distribution ανέλαβε την παγκόσμια διανομή της ταινίας «Ennio: The Maestro» που θα αναφέρεται στην ζωή του συνθέτη αλλά και την πορεία του στην σύνθεση κινηματογραφικής μουσικής. Το ντοκιμαντέρ σκηνοθετεί ο ιταλός σκηνοθέτης Giuseppe Tornatore, για ταινίες του οποίου έχει γράψει μουσική ο Morricone όπως στο αλησμόνητο Cinema Paradiso το 1988. Έκτοτε, συνέθεσε μουσική για κάθε ταινία που σκηνοθέτησε ο Tornatore.

Στο ντοκιμαντέρ σπουδαίοι άνθρωποι του κινηματογράφου και της μουσικής θα μιλήσουν για εκείνον όπως ο Bernardo Bertolucci, ο Quentin Tarantino για ταινία του οποίου κέρδισε και το Όσκαρ μουσικής, ο Clint Eastwood και ο Bruce Springsteen. Ο σκηνοθέτης βέβαια με τον οποίον συνέδεσε άμεσα το όνομά του είναι φυσικά ο Sergio Leone καθώς συνέθεσε μουσική για κλασικές ταινίες του είδους όπως τα A Fistful of Dollars και The Good the Bad and the Ugly. Παρά την πληθώρα μουσικών σκορ, έχει κερδίσει μόνο ένα Όσκαρ μουσικής το 2016 για το The Hateful Eight του Tarantino και έτσι έγινε ο γηραιότερος άνθρωπος που κέρδισε ποτέ Όσκαρ σε ηλικία 88 χρονών. Το 2007 του είχε απονεμηθεί τιμητικό Όσκαρ για την προσφορά του.

Είναι άγνωστο το πότε θα κυκλοφορήσει, ωστόσο αν κρίνουμε από το ότι η παραγωγή της ταινίας έχει ολοκληρωθεί, είναι πιθανόν να προβληθεί μέσα στο έτος.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer/Filmtr.
5612
Odeon
3657
Feelgood
1724