"Gösta": Όπως εννοούν οι Σουηδοί το quirky feelgood

Δημοσίευση: 7 Σεπτεμβρίου 2020, 15:54
Συντάκτης:

Τον σουηδό σκηνοθέτη και σεναριογράφο Lucas Moodysson τον γνωρίσαμε μέσα από ταινίες όπως το Show Me Love (1998), Lilya-4-ever (2002) και πιο πρόσφατα το We Are the Best! (2013), με ιστορίες που στρέφονται στην παιδική ηλικία, στην ενηλικίωση και φυσικά στον έρωτα και στη αγάπη με έναν όμως δικό του τρόπο που ναι μεν μελαγχολεί αλλά δεν γυρνάει το κεφάλι σε δύσκολες καταστάσεις. Αυτό φαίνεται να επιχειρεί και στην νέα τηλεοπτική σειρά που ετοιμάζει, όπως φαίνεται από το τρέιλερ που κυκλοφόρησε. Επτά χρόνια μετά την τελευταία του ταινία στρέφεται στην τηλεόραση με την σειρά «Gosta», μια σειρά δώδεκα επεισοδίων για το HBO Europe.

<a href="/nea/true-detective-s04-den-les-ohi-se-ayti-ti-seirara/69389">"True Detective" s04: Δεν λες όχι σε αυτή τη σειράρα</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"True Detective" s04: Δεν λες όχι σε αυτή τη σειράρα

Θα διηγείται την ιστορία του Gosta, ενός 28χρονου νεαρού παιδοψυχολόγου που πιάνει πρώτη φορά δουλειά σε μια μικρή επαρχιακή πόλη. Μετακομίζει από την Στοκχόλμη και μένει μια καλύβα μέσα στο δάσος. Θέλει να βοηθήσει τους πάντες, μόνο που η ζωή δεν είναι τόσο εύκολη. Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη της σειράς «εξερευνά το χιούμορ και την τραγικότητα του να προσπαθείς να κάνεις το κακό σε έναν δυσλειτουργικό κόσμο. Ο Gosta, ένας 28χρονος ψυχολόγος, μετακομίζει από την Στοκχόλμη και βοηθά όποιον συναντά, αν και δεν έχουν όλες οι ιστορίες καλό τέλος. Ο Gosta φιλοξενεί έναν σύριο πρόσφυγα, τον Hussein, και παράλληλα προσπαθεί να κρατήσει ζωντανή την σχέση εξ αποστάσεως με την σύντροφό του, την Melissa».

Η σειρά έκανε την πρεμιέρα της στην Σουηδία αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης μέσα στο 2019 αλλά από την Δευτέρα που μας πέρασε είναι πλέον διαθέσιμα στο HBO και στο HBO Max. Πρωταγωνιστούν οι Vilhelm Blomgren ως Gosta, Amy Deasismont ως Melissa, Nidhal Fares ως Hussein.

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos