ΣΕΙΡΕΣ

"The girl from Plainville': Σε κατάσταση υστερίας

Δημοσίευση: 10 Απριλίου 2022, 14:05
Συντάκτης:

Σύνοψη: To 2014 o Conrad Roy αυτοκτονεί στο αμάξι του εισπνέοντας μονοξείδιο του άνθρακα. Αν και αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα όπως κατάθλιψη από πολύ μικρή ηλικία, και δεν ήταν η πρώτη φορά που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, οι έρευνες της αστυνομίας στράφηκαν στην κοπέλα του Michelle.

<a href="/nea/am-i-being-unreasonable-odyniro-kai-geloio-tis-anthropinis-yparxis/69760">"Am I Being Unreasonable?": Το οδυνηρό και το γελοίο της ανθρώπινης ύπαρξης</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Am I Being Unreasonable?": Το οδυνηρό και το γελοίο της ανθρώπινης ύπαρξης

Μέσα από τις συνομιλίες τους προκύπτει ότι ήταν αυτή ο τελευταίος άνθρωπος που επικοινώνησε μαζί του, όπως και ότι όχι μόνο δεν τον αποθάρρυνε από το να αυτοκτονήσει, αλλά τον προέτρεψε τη στιγμή που ο ίδιος είχε ενδοιασμούς.

Άποψη: Μόνο το γεγονός ότι η μίνι-σειρά του Hulu βασίζεται σε ένα αληθινό και τόσο τραγικό συμβάν, του δίνει άλλη βαρύτητα. Είναι πολύ θλιβερό θέαμα για το κοινό να βλέπει να διαδραματίζονται με τόση λεπτομέρεια τα γεγονότα που οδήγησαν στον θάνατο ενός τόσο νέο παιδιού, αλλά και τον καταλυτικό ρόλο που μπορεί να έχει ο ανθρώπινος παράγοντας σε μια τέτοια απόφαση.

Μέσα από την ιστορία του Conrad εξετάζεται το που αρχίζει και που τελειώνει η ευθύνη που φέρει κάποιος σε ένα τόσο σοβαρό περιστατικό. Όπως και κατά πόσο μπορούν οι ανεύθυνες και απερίσκεπτες πράξεις μίας ανήλικης κοπέλας να χαρακτηριστούν ως εγκληματική ενέργεια.

Η κατά τα άλλα πολύ ταλαντούχα Elle Fanning, είναι λίγο υπερβολική υποκριτικά, αλλά υποδύεται μια κοπέλα σε κατάσταση υστερίας και με πολύ σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, που ζητάει απεγνωσμένα να είναι το επίκεντρο της προσοχής με οποιοδήποτε δυνατό τρόπο και κόστος. Έχει προσεγγίσει αρκετά σωστά τον συγκεκριμένο ρόλο, σε σημείο που εμφανισιακά θυμίζει περισσότερο την πραγματική Michelle Carter, παρά την Elle Fanning που έχουμε συνηθίσει και παρακολουθήσει μέχρι τώρα. Αν και βλέπουμε την ιστορία μέσα από το δικό της point of view, δεν ταυτιζόμαστε, ούτε έχει αποδοθεί σαν μια προσωπικότητα που αξίζει τη συμπόνια μας. Αντιθέτως παρουσιάζεται όσο προβληματική όσο πρέπει να ήταν και στην πραγματικότητα.

Τα τρία πρώτα επεισόδια είναι σχετικά αργά και δυσκολεύονται λίγο στο να μας κρατήσουν το ενδιαφέρον από άποψη ροής. Ειδικά αν λάβουμε υπ’ όψιν ότι δεν είναι streaming σειρά αλλά μεσολαβεί μια εβδομάδα ανά επεισόδιο, είναι πιθανό ένα μερίδιο του κοινού να την παρατήσει στη μέση, πόσο μάλλον αφού ξέρουμε ήδη και την έκβαση της υπόθεσης.

Θεματολογικά όμως έχει αρκετό ενδιαφέρον και το μόνο που ίσως μας κράταγε είναι η περιέργεια του να βλέπουμε να διαδραματίζεται ένα αληθινό προσωπικό δράμα πίσω από κλειστές πόρτες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos