ΣΕΙΡΕΣ

"Gen V" season 1: Nόστιμο spin-off του "The Boys"

Δημοσίευση: 13 Νοε. 2023, 18:48
Συντάκτης:

Σύνοψη: Ακόμα κι οι υπερήρωες… πάνε Πανεπιστήμιο! Το spin-off του “The Boys” παρουσιάζει την καθημερινότητα στο Godolkin University, εκεί όπου κάθε φοιτητής έχει τη δική του ξεχωριστή υπερδύναμη και όλοι ανταγωνίζονται μεταξύ τους για μία θέση στον μυθικό κύκλο των The Seven.

<a href="/home-cinema-streaming/greatest-hits/70041">The Greatest Hits</a>ΣΧΕΤΙΚΑThe Greatest Hits

Όμως, τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται και η διοίκηση του πανεπιστημίου έχει πιο σκοτεινούς σκοπούς που δεν είναι διόλου εκπαιδευτικής φύσεως.

Γνώμη: Το 2019 η τηλεοπτική μεταφορά του “The Boys”, της σειράς κόμικς των Γκαρθ Ένις και Ντάρικ Ρόμπερτσον, αποτέλεσε κάτι σαν όαση μέσα σε μία βιομηχανία που είχε ήδη γκώσει από την υπερπληθώρα superhero περιεχομένου, κυρίως δια χειρός Marvel και DC.

Έκτοτε, το “The Boys” έχει αποκτήσει φανατικούς θεατές, οι οποίοι δεν προέρχονται απαραίτητα από τον χώρο των κόμικ, και με κάθε νέα σεζόν συνεχίζει να δίνει γερά χαστούκια στην πολιτική ορθότητα, την κατάσταση του κόσμου του θεάματος και τη συλλογική εμμονή μας με τους υπερήρωες.

Κι επειδή τα superhero σύμπαντα είναι της μόδας και έχουν αποδειχθεί χρυσωρυχεία, η Amazon αποφάσισε να δώσει στους φανς της σειράς κάτι για να γλυκάνει την αναμονή για την τέταρτη σεζόν μέσω ενός spin-off. Κι εγένετο… “Gen V”!

Όσοι έχουν δει ήδη το “The Boys” ξέρουν πάνω κάτω τι να περιμένουν, καθώς η σειρά επεκτείνει και εμπλουτίζει τον κόσμο και τη μυθολογία που ήδη γνωρίζουν, φυσικά πάντα με γενναίες δόσεις από τα trademark στοιχεία αυτού του σύμπαντος: καφρίλα, gore, βιτριολικές ατάκες και αιχμηρή κοινωνική κριτική. Βάλτε στο μιξ και την εφηβική οργή των νεαρών υπερηρώων και το αποτέλεσμα φαντάζει ιδανικό, αλλά δεν είναι.

Κι ο λόγος είναι ότι παίρνει ένα αγαπημένο setting σειρών, αυτό της ζωής στο πανεπιστήμιο, και εκεί που περιμένεις ότι θα του πετάξει τα μάτια έξω το “Gen V” ακολουθεί μία πεπατημένη σεναριακή εξέλιξη, με προβλέψιμα twists and turns, αναμασώντας αρκετές θεματικές που έχουν ήδη υπερκαλυφθεί, και με πιο ευφάνταστο τρόπο, στο “The Boys”.

Μπορεί αυτό να συμβαίνει επειδή η σειρά προσπαθεί να βρει τα πατήματά της, να συστήσει τους ήρωές της και να χτίσει τον κόσμο της, μ’ έναν τρόπο που να είναι προσιτός και σε όποιον/α δεν έχει δει το μεγάλο αδελφάκι της.

Όμως, παρότι προσφέρει αρκετές εμπνευσμένες στιγμές, το “Gen V” δεν καταφέρνει να σταθεί επιτυχώς από μόνο του και οι αναπόφευκτες συγκρίσεις με το “The Boys” μόνο κολακευτικές δεν είναι. Ίσως, αν πάρει περισσότερα ρίσκα στην επόμενη σεζόν και ξεφύγει από τον στενά όρια του campus series, να μπορέσει να εκπληρώσει τις προσδοκίες που έρχονται με τον χαρακτηρισμό “from the world of ‘The Boys’”.

Γιατί τώρα, παρότι ακολουθεί πιστά τη δοκιμασμένη συνταγή, το αποτέλεσμα είναι μεν νόστιμο, αλλά απέχει από το να είναι συγκλονιστικό.

Πρώτη δημοσίευση: 13 Νοε. 2023, 18:48
Ενημέρωση: 13 Νοε. 2023, 18:48
Συντάκτης:
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The Greatest Hits

The Greatest Hits

Θα το βρείτε: Disney+

Σύνοψη: Μετά τον χαμό του φίλου της, Μαξ, σε τροχαίο δυστύχημα, η Χάριετ βιώνει...
6 ώρες
memory, από την Spentzos memory, από την Spentzos