ΣΕΙΡΕΣ

Game Of Thrones s08e05: Σχόλιο

Δημοσίευση: 13 Μαΐου 2019, 13:12
Συντάκτης:

Το Game Of Thrones είναι μια σειρά - φαινόμενο που αγαπήθηκε παράφορα από εκατομμύρια τηλεθεατών διότι κατάφερε να τους κάνει κοινωνούς σε έναν φαντασιακό κόσμο με πάθη, δολοπλοκίες, προδοσίες, μάχες, πόθο για την εξουσία, την κυριαρχία, αλλά και την αγάπη ή την επιβίωση. Πάνω απ'όλα όμως με καταστάσεις καλογραμμένες και χαρακτήρες ολοκληρωμένους, με τα ελαττώματά τους, έστω. Πως μπορεί λοιπόν, ένα απολυτα νιχιλιστικό επεισόδιο σαν το 5ο (και προτελευταίο) που μόλις είδαμε, να αποδώσει δικαιοσύνη σε όλα τα παραπάνω; Πως είναι δυνατόν ένα κρεσέντο απόλυτου και απλοϊκού μηδενισμού να ικανοποιήσει τις προσδοκίες μιας σειράς που αυτοαποκαλείται (και όχι άδικα πριν ξεκινήσει ο 8ος κύκλος) ως "η κορυφαία που γυρίστηκε ποτέ";

<a href="/nea/squid-game-ekthronise-game-thrones-se-dimofilia-sto-youtube/65457">Το Squid Game εκθρόνισε το Game Of Thrones σε δημοφιλία στο YouTube</a>ΣΧΕΤΙΚΑΤο Squid Game εκθρόνισε το Game Of Thrones σε δημοφιλία στο YouTube

Ακολουθεί σχόλιο -χωρίς spoilers- αρκεί να έχετε δει τα πρώτα 4 επεισόδια της 8ης σεζόν. 

Ο Μιγκέλ Σαπότσνικ, κατάφερε να πετύχει έναν τεχνικά σκηνοθετικό θρίαμβο με το "The Bells", παίρνοντας το... αίμα του πίσω με όσους τον κατηγόρησαν για το απόλυτο σκοτάδι στην μάχη του Ουίντερφελ -"The long night"- (λες και θα μπορούσε να γυριστεί διαφορετικά, με προβολείς ξερωγώ, έλεος κάπου), χύνοντας το αίμα χιλιάδων θυμάτων. Καταφέρνει να στήσει ορισμένες πραγματικά εντυπωσιακές σκηνές καταστροφής (από τις οποίες θα χορτάσετε, διότι από μάχη δεν θα μείνετε ικανοποιημένοι) και να φωτίσει εξαίρετα κάποια κάδρα που θυμίζουν πίνακες ζωγραφικής αναγεννησιακού ρυθμού. 

Αν κάποιος όμως προσπεράσει την τροφή του αμφιβληστροειδούς (και έτσι οφείλει να κάνει) και αναζητήσει τροφή για το νου και την ψυχή θα απομείνει νηστικός, θα εκνευριστεί θα απορήσει με την απλοϊκότητα και την βιασύνη που οι Μπενιόφ και Βάις (θα γράψω άλλη μια φορά ότι έκαναν τεράστιο λάθος να απλώσουν την σεζόν που όλοι περίμεναν μόλις σε 6 επεισόδια), είτε ξεπαστρεύουν βασικότατους χαρακτήρες (αφού φροντίσουν πρώτα κάποιους να τους αγιοποιήσουν, επιλογή που έχει ήδη εξαγριώσει τους φανς στα social media) χαρίζοντας τους γλυκερούς ή οριακά αστείους θανάτους, είτε στοχοποιώντας πάρα πολύ εύκολα κάποιους άλλους. Έτσι, χωρίς δουλεμένη εξήγηση: για την εκδίκηση, για την τρελή βασίλισσα, για το παράνομο και άρρωστο πάθος, "μόνο εμείς εχουμε σημασία", "πέθανε επιτέλους", όλα όσα έχτισαν μεθοδικά, με μια διεστραμμένη ιδιοφυία σπειροειδούς σεναριακής εξελικτικότητας που σε έκανε υποχείριό της δίχως να το καταλάβεις, τα γκρέμισαν αφελώς, με ένα τεμπέλικο γράψιμο που έχεις την αίσθηση ότι απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού. 

Η απόλυτη καταστροφολαγνεία, αίμα, φλόγα και άμμος, τάνα όλα, αλλά να μην ξεχάσουμε να σώσουμε (έτσι εύκολα και πάλι, χωρίς λογική εξήγηση) έναν χαρακτήρα που προφανώς στο τελευταίο επεισόδιο θα μας εξυπηρετήσει σε ένα ακόμη (ενδεχομένως) απλοϊκά κραυγαλέο φινάλε. Και το οποίο δυστυχώς, το έχουμε καταλάβει.

Ακολουθεί κείμενο προβλέψεων για το φινάλε που περιέχει και spoilers για το 5ο επεισόδιο, ενώ στο τέλος του μπορείτε να δείτε το τρέιλερ για το 6ο και τελευταίο επεισόδιο.

Μετά από την δαιμονοποίηση και την στοχοποίηση προς την Mad Queen Ντανέρις ως την απόλυτα κακιά και ανεξέλεγκτη βασίλισσα, μαζί και με τα 4-5 κοντινά κάδρα στο απογοητευμένο πρόσωπο του Τζον Σνόου, δεν θέλει και μαντικές ικανότητες για να καταλάβει κανείς ότι ο Χιόνης είναι αυτός που θα σκοτώσει την θεία του (άντε, αφήνω και μια μικρή πιθανότητα για την Άρια) και θα ανέβει στον θρόνο. Ή αν δεν ανέβει (μιας και όπου σταθεί και όπου βρεθεί δηλώνει ότι δεν τον θέλει), τότε επιχειρώ μια δεύτερη πρόβλεψη: μαζί με τον Τίριον θα στέψουν ως Βασιλιά τον Μπραν που τα βλέπει και τα ξέρει όλα και είναι και σοφός και μειλίχιος (και κακός ηθοποιός, sorry, δεν άντεξα!). 

Εδώ θα είμαστε και την επόμενη Δευτέρα και θα φανεί αν θα δικαιωθώ.

Game Of Thrones s08e04: Σχόλιο

Game Of Thrones s08e03: Σχόλιο

Game Of Thrones s08e02: Σχόλιο

Game Of Thrones s08e01: Σχόλιο

 

 

 

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ricky Gervais: SuperNature

Ricky Gervais: SuperNature

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Ο Ρίκι Ζερβέις μιλάει για τους κανόνες της κωμωδίας, κακομαθαίνει τις γάτες του...
13 hours