Φτιάξε την δική σου ταινία σε κατακόρυφο φορμά!

Φτιάξε την δική σου ταινία σε κατακόρυφο φορμά!
Δημοσίευση: 25 Φεβ. 2020, 05:23
Συντάκτης:

Σας είχαμε γράψει πριν λίγες ημέρες για τοbmky πρώτο μπλοκμπάστερ σε κάθετο πλάνο (πλάνο 9:16) που ετοιμάζει ο Ρώσος Τιμούρ Μπεκμαμπέτοβ, στα χνάρια της γενιάς του Tik Tok και του Snapchat. 

Oι Νύχτες Πρεμιέρας και η Nespresso ανακοινώνουν την πρώτη κοινή δράση τους, το Nespresso Talents 2020, έναν διεθνή κινηματογραφικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους σε κατακόρυφο φορμά, που έχει στόχο να αναδείξει εξαιρετικά ταλέντα από ολόκληρο τον κόσμο.

Για πρώτη φορά οι Έλληνες/ίδες δημιουργοί έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν στο διαγωνισμό με θέμα «Ενάρετοι Κύκλοι» και να μοιραστούν τη δική τους ιστορία αναδεικνύοντας μια καλή πράξη που άλλαξε κάτι προς το καλύτερο. Στην Ελλάδα ο θεσμός υποστηρίζεται από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας.

Οι ενάρετοι κύκλοι είναι παντού και μπορούν να αποτελέσουν μια ισχυρή δύναμη θετικής αλλαγής. Οτιδήποτε μπορεί να αποτελέσει έναυσμα για έναν κύκλο καλοσύνης. Από μια μικρή κίνηση που δεν έμεινε χωρίς ανταπόδοση, έως σημαντικότερες δράσεις που έχουν ωφελήσει τον κόσμο μας σε μεγαλύτερη κλίμακα.

Φέτος, για κάθε βίντεο που συμμετέχει στον διαγωνισμό Nespresso Talents 2020, η Nespresso θα φυτεύει 10 δέντρα. Τα δέντρα αυτά θα συμβάλουν σε μια μεγάλης κλίμακας πρωτοβουλία σε συνεργασία με την PUR Projet, για τη μετάβαση μικροκαλλιεργητών καφέ στην οργανική καλλιέργεια με μεθόδους αγροδασοπονίας.

●             Εθνικός διαγωνισμός: Ο εθνικός διαγωνισμός θα αναδείξει 3 νικητές/τριες με συνολικό ποσό επιβράβευσης τα 3.000€. Ακόμα ο/η πρώτος/η νικητής/τρια θα λάβει και μια πρόσκληση για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών .

●             Διεθνής διαγωνισμός: Όλες οι ταινίες μικρού μήκους που υποβάλλονται στον εθνικό διαγωνισμό  συμμετέχουν αυτόματα στο διεθνή διαγωνισμό, ο οποίος θα αναδείξει 3 νικητές/τριες με συνολικό ποσό επιβράβευσης τα 10.000€.

Οι τρεις νικητές/τριες της χώρας θα βραβευθούν στο πλαίσιο των 26ων Νυχτών Πρεμιέρας που θα πραγματοποιηθούν στο τέλος Σεπτεμβρίου.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

●             Διάρκεια: 19 Φεβρουαρίου 2020 με 25 Μαρτίου 2020.

●             Προδιαγραφές:  2-3 λεπτά σε vertical format (9:16).

●             Θέμα: Ενάρετοι Κύκλοι – δεκτές όλες οι κατηγορίες (πχ. δράμα, μυστήριο, κτλ).

Περισσότερα εδώ. ​​​​​​​

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tulip
12029
Feelgood
9042
Tanweer
3463