ΣΕΙΡΕΣ

"This fool" season 1: Ψευτοκάφρικο

Δημοσίευση: 3 Ιαν. 2023, 14:01
Συντάκτης:

Σύνοψη: Η σειρά είναι εμπνευσμένη από τη ζωή και το stand-up υλικό τoυ Estrada. Υποδύεται τον Julio Lopez, έναν 30χρονο που ζει ακόμα στο σπίτι με τους γονείς του, είναι σε σχέση με την κοπέλα του από το γυμνάσιο και αποφεύγει να ασχοληθεί με τα δικά του προβλήματα.

<a href="/nea/fallout-season-1-oi-fan-tha-apotheosoyn/69796">"Fallout" season 1: Οι φαν θα το αποθεώσουν</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Fallout" season 1: Οι φαν θα το αποθεώσουν

Ο νεαρός άνδρας εργάζεται στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Hugs Not Thugs, έναν οργανισμό αποκατάστασης συμμοριών. Αν και δεν του αρέσει να ασχολείται με αυτά τα ζητήματα, ένα ακόμη προστίθεται στο πιάτο του όταν ο μεγαλύτερος ξάδερφός του και πρώην μέλος της συμμορίας  βγαίνει από τη φυλακή.

Άποψη: Ο Chris Estrada μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστός στην χώρα μας, είναι όμως ένας επιτυχημένος stand-up comedian στις ΗΠΑ με τα σόου του να αφορούν κυρίως τις σχέσεις αλλά και την ίδια την ζωή του. Αν κάποιος δεν τον ξέρει λοιπόν, δύσκολα θα πιάσει και την νέα του σειρά για το Hulu που είναι διαθέσιμη στο Disney+.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι δεν είναι και το καλύτερο δείγμα της δουλειάς και των αστείων του, τουλάχιστον στην πρώτη σεζόν, μιας και έχει ήδη ανανεωθεί για δεύτερη. Στα δέκα εικοσάλεπτα επεισόδια βλέπουμε σκόρπια αστεία χωρίς συνοχή, κάτι που δείχνει πως δεν είναι εύκολη η προσαρμογή ή η μεταφορά της stand up κωμωδίας σε μια τηλεοπτικής φόρμας κωμωδία.

Ο Louis C.K. το είχε πετύχει στην δική του σειρά για το Fox που είχε εντάξει μέσα και το ίδιο το stand up, καθώς υποδυόταν μια εκδοχή του εαυτού του. Ο Estrada προσπαθεί να δημιουργήσει μια ιστορία με συμμορίες, φυλακές, υπόκοσμο και γκάφες εμποτίζοντάς τα μερικά αστεία του, τα περισσότερα από τα οποία δεν του βγαίνουν.

Εν τέλει μετατρέπεται σε ένα τυπικό sitcom, που ακούς γέλια κοινού και απορείς γιατί γελάνε.

Νηπιακό χιούμορ, ψευτοκάφρικο μιας και για να είναι γνήσια κάφρικο πρέπει να έχεις τα κότσια να το τερματίσεις, βασισμένος στο μοτίβο ενός παρατημένου άντρα που δεν παίρνει την ζωή στα χέρια του και που για κάποιο λόγο θα πρέπει να θεωρείται αστείο ένα κοινωνικό στερεότυπο ενός άντρα που αντί να ανήκει στον κόσμο των συμμοριών και της αταξίας, ως θα «όφειλε», υπηρετεί μια, κατά τα φαινόμενα τουλάχιστον, ανιαρή ζωή.

Ο Estrada έχει μια αυθεντική κωμική φλέβα και είναι από τις περιπτώσεις που δεν χρειάζεται να κάνει πολλά για  να γελάσεις, αλλά δεν πιάνει πάντα. Και είναι εμφανές ότι ποντάρει σε αυτό καθώς τίποτα άλλο πέραν του χαρακτήρα του δεν αναπτύσσεται. Ο ρόλος της μητέρας, του ξαδέρφου, των φίλων, «υπηρετούν» κωμικά τον πρωταγωνιστή, υπάρχουν για να δίνουν πάσα σε εκείνον να σκοράρει. Το stand up μπορεί να είναι και ατομικό άθλημα, η τηλεοπτική κωμική σειρά όμως είναι ομαδικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos