ΣΕΙΡΕΣ

"The flight attendant" season 1: Ευχάριστη έκπληξη

Δημοσίευση: 23 Δεκ. 2020, 16:13

Η Cassie Bowden (Kaley Cuoco) είναι μια φρενήρης αεροσυνοδός, με σημαντική αδυναμία στο αλκοόλ, τα μπαρ και τα πάρτυ. Στο πρόσφατο ταξίδι της στην Μπανγκόκ, γνωρίζει τον γοητευτικό επιχειρηματία Alex Sokolov (Michiel Huisman), με τον οποίο περνά μια υπέροχη βραδιά στην Ταϋλανδέζικη πρωτεύουσα. Το πρωινό που την ακολουθεί ωστόσο δεν είναι το ίδιο διασκεδαστικό: στο κρεβάτι δίπλα της βρίσκεται το πτώμα του και το δυνατό hangover δεν την αφήνει να θυμηθεί το παραμικρό.

<a href="/home-cinema-streaming/damsel/69658">Damsel</a>ΣΧΕΤΙΚΑDamsel

Αυτή και μόνο αποτελεί μια εξαιρετική αρχή για την νέα σειρά του HBO Max, που υπογράφει ο Steve Yockey (του Supernatural) και είναι λίγο δράμα, λίγο μαύρη κωμωδία, λίγο μυστήριο, λίγο απ’ όλα, και συνολικά μια πολύ ευχάριστη έκπληξη.

Ο τρόπος που έχει γραφτεί και ξεδιπλώνεται μπροστά μας το dark ride της Cassie διατηρεί το ενδιαφέρον και την προσοχή μας, ιδιαίτερα μετά την μέση που αυξάνει σε βάθος και ρυθμό. Υπάρχει μια πολλαπλότητα, τόσο στους χαρακτήρες όσο και στις εναλλαγές των πλάνων και των χώρων, η οποία σε συνδυασμό με τις ανατροπές δεν σε αφήνει να βαρεθείς, ενώ η Kaley Cuoco αποδεικνύεται, ανάμεσα σε συνεπείς ερμηνείες, ιδιαίτερα χαρισματική.

Η σειρά διαθέτει ίντριγκα και μελόδραμα, εναλλάσσεται διασκεδαστικά μεταξύ χιούμορ και δράματος και αποβάλει κάθε σκέψη σοβαροφάνειας, γιατί ακόμα κι όταν μιλά σοβαρά, και το κάνει, παραμένει χαλαρή και κουλ.

Το “The Flight Attendant” ανήκει θα λέγαμε σ’ αυτή την πολύ «τηλεοπτική» μερίδα παραγωγών, που αντιμετωπίζονται συνήθως με αρκετά σκωπτική διάθεση. Και εννοείται ότι υπάρχουνε στιγμές που κουράζει, και η επαναληψιμότητα στην οποία υποκύπτει σε στιγμές αφαιρεί κάποια επίπεδα ενθουσιασμού, ενώ το subplot της Megan (Rosie Perez) δεν είναι και πολύ κατανοητό. Και φυσικά δεν μιλάμε για κάποια αριστουργηματική σύλληψη, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για τον καθένα. Αλλά η εξέλιξή είναι γρήγορη, η διάθεση πολύ φρέσκια και το όλο παιχνίδι με το μυαλό της Cassie, με την εμπλοκή του Alex, τα δωμάτια και το σταδιακό ξετύλιγμα παρόντος και παρελθόντος προσθέτει και «ανεβάζει» μια κλασική “whodunnit” ιστορία, που απαιτεί ελάχιστα και κυλάει σαν νερό. Κι αυτό είναι υπεραρκετό.

Βασικό ατού της σειράς παραμένει το πώς ακουμπά το ζήτημα του εθισμού και του τραύματος, με μια ενημερωμένη και φαν, αλλά όχι επιφανειακή και ατελή προσέγγιση. Η πλάκα είναι πλάκα, το νέο τραύμα που ξυπνά ένα παλαιότερο δεν είναι καθόλου αμελητέο, και η βαθιά ενοχή είναι αδυσώπητη. Υπάρχει όμως πιο ενδιαφέρων αντιπερισπασμός από ένα έγκλημα που εμπλέκει το FBI, πληρωμένους δολοφόνους, μυστικές συμφωνίες και πολλά εκατομμύρια; Μάλλον όχι.

H σειρά στριμάρει αποκλειστικά στην Ελλάδα, στην Vodafone TV.

Aνδρομάχη Σδούκου

 

 

Πρώτη δημοσίευση: 23 Δεκ. 2020, 16:13
Ενημέρωση: 23 Δεκ. 2020, 16:28
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos