Φεβρουάριος 2022: Τέσσερις ελληνικές μικρού μήκους στην Ανδόρα

Δημοσίευση: 4 Φεβ. 2022, 14:51

H εταιρεία διανομής Weirdwave  και ο κινηματογράφος Ανδόρα συνεχίζουν να στηρίζουν την ελληνική μικρού μήκους ταινία.

<a href="/multimedia-mikroy-mikoys/i-paraggelia-mia-mikroy-mikoys-kata-tis-emfylis-vias/67384">"Η παραγγελία": Μια μικρού μήκους κατά της έμφυλης βίας</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Η παραγγελία": Μια μικρού μήκους κατά της έμφυλης βίας

Κάθε εβδομάδα προβάλλει επιλεγμένες ελληνικές ταινίες μικρού μήκους πρόσφατης παραγωγής, πριν από την προβολή των μεγάλου μήκους ταινιών της διανομής. Η πρωτοβουλία αυτή έχει για στόχο την ανάδειξη της ελληνικής μικρού μήκους ταινίας, που τα τελευταία χρόνια έχει δώσει εξαιρετικά δείγματα γραφής, μέσα από την καθιέρωση ενός σταθερού ραντεβού για το κοινό με το είδος αυτό στην συγκεκριμένη αίθουσα.

Αυτήν την εβδομάδα (ως και τις 9 Φεβρουαρίου),  στην απογευματινή προβολή, παίζεται το Πρώτο μπάνιο (15') του Αλέξανδρου Κωστόπουλου. Μια οικογένεια πηγαίνει για μπάνιο την τελευταία μέρα των καλοκαιρινών τους διακοπών. Η μικρή Μαργαρίτα θέλει να κάνει το πρώτο της μπάνιο χωρίς μπρατσάκια, αλλά οι γονείς της θέλουν να το αναβάλουν για το επόμενο καλοκαίρι.  Η ταινία παρουσιάζει αλληγορικά τη στάση των δυτικών κοινωνιών απέναντι στο μεταναστευτικό πρόβλημα: Hθοποιοί: Μαργαρίτα Καλαματιανού, Πέτρος Λαγούτης, Δάφνη Αλεξάντερ | Σενάριο: Αλέξανδρος Κωστόπουλος. Εύφημος μνεία στο Oscar-qualifying τμήμα του Foyle Film Festival της Βόρειας Ιρλανδίας (2021).

Από την Πέμπτη  10/2 και για μία εβδομάδα, σειρά έχει το Route-3  (13’) του Θανάση Νεοφώτιστου. Στο βαγόνι του τραμ στη Γραμμή-3, κατά τη διάρκεια μιας ζεστής μέρας στο κέντρο του Σαράγιεβο, η μεσήλικη κυρία με το λεοπάρ φόρεμα κερνάει τους επιβάτες φέτες ζουμερού πορτοκαλιού. Μια φέτα είναι το μόνο που συνδέει την Νάντια, την πριγκίπισσα με το ροζ χιτζάμπ, τον Λούκα, τον παρθένο αλάνι έφηβο και τόσους άλλους, απλούς καθημερινούς ανθρώπους, επιβάτες της γραμμής. Όλους, εκτός από ένα ντροπαλό, πλην καυλωμένο, έφηβο με το όνομα Αμάρ. Ηθοποιοί: Enes Kozličić, Lazar Dragojević, Simonida Mandić | Σενάριο: Μαρίνα Συμεού. H ταινία πραγματοποίησε παγκόσμια πρεμιέρα στο 44ο Φεστιβάλ του Τορόντο (2019)

Στις 17/2 και όλη την εβδομάδα που ακολουθεί,  θα προβάλλεται το Dakar του Στέλιου Μωραϊτίδη (12’). 1978. Τη μέρα των γενεθλίων του ο Σταύρος θα αρραβωνιαζόταν τη Ματούλα. Αντ’ αυτού έφυγε στο πρώτο του μπάρκο. 2020. Τη μέρα των γενεθλίων του ο Σταύρος περιπλανιέται στην πόλη μόνος. Είναι η μέρα που δεν του αρέσει να μιλάει. Είναι η μέρα που του αρέσει να σκέφτεται πώς θα ήταν η ζωή του αν είχε πάρει άλλες αποφάσεις. Ηθοποιοί: Γιάννης Κοκιασμένος, Νίκος Ντάλλας| Σενάριο: Στέλιος Μωραϊτίδης. Εύφημος Μνεία στο 43ο Φεστιβάλ Δράμας (2020).

Aπό τις 24/2 θα προβάλλεται η ταινία Madonna F64.0 του Σταύρου  Μαρκουλάκη (17'). Μετά από μια σημαντική χειρουργική επέμβαση, η Μαρία επιστρέφει στο οικογενειακό της σπίτι για να ανακάμψει, ζώντας με τη μητέρα της, την αδερφή της και ένα νεογέννητο μωρό. Ενώ το σώμα της Μαρίας αρχίζει να θεραπεύεται, μια βαθιά κρυμμένη επιθυμία της αρχίζει να βγαίνει στην επιφάνεια. Η Μαρία θέλει να έρθει κοντά στο μωρό και αυτό δημιουργεί σοβαρή απειλή για την «ασφάλεια» του οικογενειακού σπιτιού. Ηθοποιοί: Κωνσταντίνα Λία, Πηνελόπη Τσιλίκα, Αθηνά Παππά| Σενάριο: Σταύρος Μαρκουλάκης. H ταινία τιμήθηκε με το Βραβείο Drama Queer στο 43ο Φεστιβάλ Δράμας (2020).

Πρώτη δημοσίευση: 4 Φεβ. 2022, 14:51
Ενημέρωση: 4 Φεβ. 2022, 14:51

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos