To Φεστιβάλ Βενετίας φοράει μάσκες και ετοιμάζεται

Δημοσίευση: 24 Απριλίου 2020, 16:44
Συντάκτης:

Το Φεστιβάλ των Καννών, όπως όλα δείχνουν, δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος ή θα πραγματοποιηθεί αρκετά αργότερα μιας και το σενάριο να μετατεθεί για τέλη Ιουνίου, μοιάζει πλέον υπερβολικά ελπιδοφόρο.

<a href="/nea/venetia-2023-o-hrysos-leontas-sto-poor-things-toy-giorgoy-lanthimoy/68692">Βενετία 2023: Ο Χρυσός Λέοντας στο «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου</a>ΣΧΕΤΙΚΑΒενετία 2023: Ο Χρυσός Λέοντας στο «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου

Από την άλλη, ένα άλλο πολύ σημαντικό ευρωπαϊκό φεστιβάλ, το παλαιότερο στην Ευρώπη και εκείνο που συχνά έχει στο διαγωνιστικό του ταινίες που καταλήγουν στα Όσκαρ, το Φεστιβάλ της Βενετίας, φαίνεται πως με τα μέχρι τώρα δεδομένα θα πραγματοποιηθεί κανονικά, ή περίπου κανονικά.

Ο διευθυντής της Μπιενάλε, Alberto Barbera, ανέφερε πως το φεστιβάλ του 2020 θα είναι κάπως πειραματικό σε σχέση με άλλες χρονιές, μιας και θα πρέπει να φοράνε όλοι μάσκες, να τηρούνται αποστάσεις και εκ των πραγμάτων να έρθουν λιγότεροι να το παρακολουθήσουν. «Είναι ξεκάθαρο ότι πολλές ταινίες-ιδίως οι διεθνείς-δεν θα έρθουν μαζί με τους συμμετέχοντες σε αυτές που δεν θα θέλουν ή δεν θα μπορούν να έρθουν». Το ενδεχόμενο που ακούστηκε για σύμπραξη με το φεστιβάλ των Καννών, ο Barbera δεν το αποκλείει μιας και δείχνει «μια μορφή υποστήριξης μέσα στην κινηματογραφική κοινότητα».

Μοιάζει πάντως πολύ πιθανό, αν γίνει το φεστιβάλ, να είναι αρκετά «ευρωπαϊκό» καθώς οι πιο πολλές ταινίες αναγκαστικά θα είναι από την γηραιά ήπειρο, μιας και στις υπόλοιπες το πιθανότερο είναι να μην θέλει ή και να μην μπορεί να έρθει κανένας συντελεστής. Πάντως όλα αυτά είναι ακόμα στον αέρα διότι τον πρώτο λόγο τον έχει η ιταλική κυβέρνηση που ίσως αν δει ότι τα πράγματα δεν έχουν φτάσει σε ένα επίπεδο που θα μπορούσε να διεξαχθεί το φεστιβάλ, ίσως το απαγορέψει όπως έκανε η γαλλική με το Φεστιβάλ Καννών που ανακοίνωσε ότι ακόμα και τον Ιούνιο δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, όπως ήθελαν να πιστεύουν. Η εναλλακτική είναι να γίνει ψηφιακά, κάτι που εκείνο των Καννών δεν θέλει, ενώ της Βενετίας μένει να δούμε. Αν γίνει, θα διεξαχθεί στις 2-12 Σεπτεμβρίου.

Πρώτη δημοσίευση: 24 Απριλίου 2020, 16:44
Ενημέρωση: 24 Απριλίου 2020, 16:44
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos