Το Φεστιβάλ Βενετίας αναζητά ταινίες γυναικών σκηνοθετών

Δημοσίευση: 7 Ιουλίου 2019, 14:31
Συντάκτης:

Τα μεγάλα φεστιβάλ του φθινοπώρου ετοιμάζουν ήδη τον προγραμματισμό τους για τις ταινίες που αναμένεται να προβληθούν στα διαγωνιστικά τους τμήματα και μεταξύ άλλων έχει δημιουγηθεί και ένας άτυπος ανταγωνισμός μεταξύ τους. Και αναφερόμαστε κυρίως στην Βενετία (28/8 – 7/9) και το Τορόντο (5-15/9), με το Σαν Σεμπαστιάν (20-28/9) και το Λονδίνο (2-13/10) να ακολουθούν χρονικά.

<a href="/nea/venetia-2023-o-hrysos-leontas-sto-poor-things-toy-giorgoy-lanthimoy/68692">Βενετία 2023: Ο Χρυσός Λέοντας στο «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου</a>ΣΧΕΤΙΚΑΒενετία 2023: Ο Χρυσός Λέοντας στο «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου

Ειδικότερα όσον αφορά στην φημισμένη διοργάνωση της ιταλικής πόλης, ο Διευθυντής του Φεστιβάλ της Βενετίας, Αλμπέρτο Μπαρμπέρα αντιμετωπίζει ειδικά φέτος έναν μεγάλο πονοκέφαλο. Δεν βρίσκει καλές ταινίες γυναικών δημιουργών για να εντάξει στο διαγωνιστικό του και να κρατήσει έτσι μια αναλογία που θα του επιτρέψει να εναρμονιστεί με το κάλεσμα των καιρών δίχως να ξεσηκώσει αντιδράσεις.

Για την ακρίβεια βρίσκει ελάχιστες ταινίες σημαντικών γυναικών σκηνοθετών που να έτοιμες αυτόν τον καιρό. Η βασική ελπίδα παραμένει η Γκρέτα Γκέργουικ και το remake στο «Little Women», το οποίο όμως αφενός συγκέντρωσε χλιαρές κριτικές στις δοκιμαστικές προβολές, αφετέρου βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με το Τορόντο για να πραγματοποιήσει εκεί την παγκόσμια πρεμιέρα του. Κάτι που αναμένεται να ισχύσει και για το «A beautiful day in the neighborhood» της Μαριέλ Χέλερ, με τον Τομ Χανκς να ενσαρκώνει την ζωή του Φρεντ Ρότζερς.

nomadlandnomadland

Από εκεί και πέρα: το «First Cow» της Κέλι Ράινχαρντ αργεί και μάλλον δεν θα είναι έτοιμο στα deadlines που έχουν δοθεί και μάλλον πάει για αρχές 2020 και Sundance, ενώ μένει να φανεί τι θα γίνει με τα «Nomadland» της Κλόε Ζάο (με Φράνσες ΜακΝτόρμαντ & Ντέιβιντ Στράθερν), «Kajillionaire» της αγαπημένης Μιράντα Τζουλάι (με Έβαν Ρέιτσελ Γουντ, Τζίνα Ροντρίγκεζ, Ντέμπρα Ουίνγκερ & Ρίτσαρντ Τζένκινς), αλλά και το «Shirley» της Τζόζεφιν Ντέκερ με την Ελίζαμπεθ Μος.

Περισσότερα θα ανακοινωθούν προφανώς σε σύντομο χρονικό διάστημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos