Το Φεστιβάλ Δράμας έρχεται στην Αθήνα

Δημοσίευση: 16 Οκτ. 2021, 02:40

Μετά από μια επιτυχημένη διοργάνωση στον φυσικό του χώρο, τις αίθουσες της Δράμας, αλλά και online, το 44ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας «μετακομίζει» για μία εβδομάδα (21-27 Οκτωβρίου 2021), στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, δίνοντας μια καλή ευκαιρία στους Αθηναίους φίλους της μικρού μήκους ταινίας να απολαύσουν την αφρόκρεμα της φετινής παραγωγής στη μεγάλη οθόνη.

<a href="/nea/neos-finlandikos-kinimatografos-stin-tainiothiki/69611">Νέος Φινλανδικός Κινηματογράφος στην Ταινιοθήκη</a>ΣΧΕΤΙΚΑΝέος Φινλανδικός Κινηματογράφος στην Ταινιοθήκη

Ανανεωμένο σε εικόνα και περιεχόμενο, το 44ο Φεστιβάλ Δράμας ατενίζει την επόμενη μέρα με νέο πρόσωπο, νέα διάθεση και ένα τρέιλερ με την υπογραφή του Βασίλη Κεκάτου.

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος θα είναι ο πρώτος σταθμός του 44ου DISFF που ξεκινά το μεγάλο του ταξίδι στον κόσμο, στο πλαίσιο του επιτυχημένου προγράμματος «Το Φεστιβάλ Δράμας Ταξιδεύει». Στην Ταινιοθήκη θα προβληθούν:

Όλες οι ταινίες του Εθνικού Διαγωνιστικού Προγράμματος που συμμετείχαν στο 44ο DISFF καθώς και οι βραβευμένες ταινίες των υπόλοιπων διαγωνιστικών τμημάτων (Διεθνές Διαγωνιστικό, Διεθνές Σπουδαστικό, Διεθνές Animation και Short and Green).

Eδώ θα βρείτε την λίστα με τα φετινά βραβεία:

Την Κυριακή 24/10 (18.30) θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα Cinematherapy με τη κινηματογραφοθεραπεύτρια Ντενίς Νικολάκου. Θα προβληθεί η πολυβραβευμένη ταινία  Brutalia: Days Of Labour  του Μανώλη Μαυρή, η ταινία που απέσπασε το φετινό Χρυσό Διόνυσο στη Δράμα και βραβεύτηκε στην Εβδομάδα Κριτικής στις Κάννες, και θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συντελεστές της ταινίας.

Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ (πληροφορίες στο ταμείο της Ταινιοθήκης, τηλ: 210 3612046)

Το φετινό Ελληνικό Διαγωνιστικό: Τριάντα ταινίες διεκδίκησαν φέτος τα βραβεία της 44ης διοργάνωσης (θα βρείτε τη λίστα εδώ: https://www.dramafilmfestival.gr/elliniko-diagonistiko-programma-2021/), σε ένα «σφιχτό» πρόγραμμα αντιπροσωπευτικό της φετινής παραγωγής. Σε αυτές συγκαταλέγονται 24 μυθοπλασίας, 2 ντοκιμαντέρ, 2 animation και 2 πειραματικές.

Για πρώτη φορά φέτος, η πλειοψηφία των σκηνοθετών που διαγωνίστηκαν ήταν γένους θηλυκού (19 γυναίκες, 14 άνδρες).

Η είσοδος στην αίθουσα πραγματοποιείται με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης Covid-19

Όλα όσα έγιναν στο φετινό Φεστιβάλ Δράμας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos