ΣΕΙΡΕΣ

"Everything will be fine": Οικογένεια και πάθη

Δημοσίευση: 8 Σεπτεμβρίου 2021, 17:41
Συντάκτης:

Σύνοψη: Η Χούλια και ο Ρουί βρίσκονται σε διάσταση, παραμένουν όμως θεωρητικά μαζί και μένουν στο ίδιο σπίτι για χάρη της μικρής τους κόρης, Άντρεα. Καθώς αρνούνται να προχωρήσουν σε διαζύγιο, η μεταξύ τους συμβίωση γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη και φέρνουν σε περιπέτειες όλη την οικογένεια.

<a href="/home-cinema-vod/jolt/66875">Jolt</a>ΣΧΕΤΙΚΑJolt

Άποψη: Η μοντέρνα Μεξικάνικη οικογένεια του “Everything Will be Fine” που μας έρχεται μέσω του Netflix είναι είναι παράδειγμα οικουμενικό για το πώς μερικοί έρωτες καταστρέφονται μέσα στα όρια του γάμου και πώς ο γάμος κατ’ επέκταση είναι πλέον ένας θεσμός ξεπερασμένος. Η ίδια η σειρά, σε ένα συνοπτικό λογύδριο εικαστικής πανδαισίας και για να επεξηγήσει τα παραπάνω, ξεκινά από τις μητριαρχικές κοινωνίες, την θέση της γυναίκας κατά την Βιομηχανική Επανάσταση και πώς αυτή άλλαξε την πορεία της κοινωνίας, τον ρόλο του άντρα μέσα σε αυτήν και την στρεβλή μείξη έρωτα και γάμου.

Παραδόξως, σχεδόν μέχρι τα μισά του κύκλου, η Χούλια (Λουσία Ουρίμπε)  και ο Ρουί (Φλάβιο Μεντίνα) ενώ και οι δύο διαφαίνονται μοντέρνοι και με προχωρημένα μυαλά, προσπαθούν σθεναρά να διατηρήσουν το κλίμα της αγαπημένης οικογένειας για την κόρη τους με αποτέλεσμα η πολιτισμένη στάση τους μπροστά της να αντιπαραβάλλεται με τις στιγμές που βρίσκονται μόνοι, τσακωμένοι ή αποξενωμένοι. Στο πολύχρωμο σκηνικό της πόλης και του σπιτιού τους, οι δυο τους πέφτουν όλο και πιο χαμηλά, πολλές φορές με γουστόζικο και αστείο τρόπο, καυστικές ατάκες και ευτυχώς όση δραματοποίηση χρειάζεται για να νιώσουμε.

Με την ύπαρξη ενός παιδιού στην μέση θα μπορούσε εύκολα να παραπέμψει ενδεχομένως στο “Marriage Story” όμως ο δημιουργός της σειράς Ντιέγκο Λούνα (του “Θέλω και την μαμά σου” -μάλιστα κοπιάρει σχεδόν και την πιο γνωστή σκηνή της ταινίας στην σειρά) απομακρύνεται γρήγορα από τα νομικά γραφειοκρατικά και παρασύρει τους πρωταγωνιστές του στα πάθη τους ώσπου κάποτε αυτά συγκλίνουν.

Ναι, στο τέλος όλα θα πάνε καλά και στο ενδιάμεσο θα έχουμε ακούσει κάποιες ενδιαφέρουσες μουσικές, θα θυμηθούμε κάποιες γνώριμες καταστασεις του κορονοιού και θα διαπιστώσουμε για ακόμα μία φορά πόσο καθημερινό και εξοργιστικό φαινόμενο είναι αυτό της σεξουαλικής παρενόχλησης.

 Και δίχως το “Everything will be fine” να είναι κάποιο απαραίτητο τηλεοπτικό πρόγραμμα, με το κλείσιμο του μας υπενθυμίζει ότι τα δεδομένα θα πρέπει απαραίτητα να αναθεωρούνται.

Και τότε είναι που οι μεγάλες αλλαγές υπεισέρχονται (εν προκειμένω στον θεσμό της πυρηνικής οικογένειας), ακριβώς όπως ανέλυσε το σενάριο ήδη από την αρχή.

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Πρώτη δημοσίευση: 8 Σεπτεμβρίου 2021, 17:41
Ενημέρωση: 8 Σεπτεμβρίου 2021, 17:41
Συντάκτης:
Πλατφόρμα Streaming: 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Jolt

Jolt

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Η Λίντι πάσχει από Διαλείπουσα Εκρηκτική Διαταραχή και αδυνατεί να ελέγξει τον θυμό...
14 hours