ΣΕΙΡΕΣ

"Έτερος Εγώ: Κάθαρσις": Μεθοδικός νεο-νουάρ εθισμός

Δημοσίευση: 9 Δεκ. 2020, 19:23
Συντάκτης:

Mία σειρά δολοφονιών με θύματα φοιτήτριες έρχεται να ταράξει τους Πανεπιστημιακούς κύκλους. Ο καθηγητής εγκληματολογίας Δημήτρης Λαΐνης έρχεται αντιμέτωπος με τις αστυνομικές αρχές, καθώς βασικός ύποπτος θεωρείται ο υποψήφιος Πρύτανης, συνεργάτης και φίλος του, Ηλίας Βελισσαράτος. Όσο η ιστορία εκτυλίσσεται, οι ανατροπές διαδέχονται η μια την άλλη και μία καλοστημένη πλεκτάνη που συνδέει όλες τις υποθέσεις αρχίζει να βγαίνει στην επιφάνεια.

<a href="/nea/am-i-being-unreasonable-odyniro-kai-geloio-tis-anthropinis-yparxis/69760">"Am I Being Unreasonable?": Το οδυνηρό και το γελοίο της ανθρώπινης ύπαρξης</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Am I Being Unreasonable?": Το οδυνηρό και το γελοίο της ανθρώπινης ύπαρξης

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας επιστρέφει με την συνέχεια του "Έτερος Εγώ: Χαμένες Ψυχές" με το sequel "Έτερος Εγώ: Κάθαρσις", βασισμένο σε μια δική του ιδέα, ενώ συνυπογράφει και το σενάριο μαζί με την Κατερίνα Φιλιώτου.

Είδαμε τα τρία πρώτα επεισόδια του 2ου κύκλου back to back και ανυπομονούμε για τα επόμενα. Αυτό νομίζω περιγράφει λιτά και περιεκτικά μια σειρά ως πετυχημένη.

Ο Έλληνας δημιουργός συνεχίζει στην ίδια πετυχημένη συνταγή, χτίζοντας αργά και μεθοδικά μια νεο-νουάρ ατμόσφαιρα αρκετά πειστική, με σωστά τοποθετημένα μικροδάνεια από άλλες σειρές του είδους και μια προσέγγιση σκανδιναβικού τύπου στην εξέλιξη της αφήγησης, μακριά από το αμερικάνικο εφετζίδικο και high volume στυλ. 

Αυτή την φορά (τουλάχιστον μέχρι στιγμής, αν και μένει να διευκρινιστεί τι αφορά το τατουάζ της Μέδουσας στα θύματα) δεν συντονίζεται με γρίφους της ελληνικής μυθολογίας, η ιστορία του είναι πιο ξεκάθαρη (χωρίς αυτό σε καμία περίπτωση να σημαίνει ότι είναι και απλοϊκή), ενώ φέρνει περισσότερα πρόσωπα σε πρώτο πλάνο, εμφανίζοντας και κάποιους νέους ρόλους.

Προσπαθεί (και μέχρι τώρα το καταφέρνει) να στήσει μια πυκνή ιστορία μυστηρίου, υπογραμμίζοντας την σκοτεινή πλευρά αρκετών από τους πρωταγωνιστές του. 

Το ελληνικό κοινό πλέον καταναλώνει σειρές κατά δεκάδες, ειδικά αστυνομικά θρίλερ συναντάς πολλά πλέον στους streaming παρόχους. Έχει λοιπόν εικόνες, μπορεί να συγκρίνει καταστάσεις, είναι δικαιολογημένα απαιτητικό από ένα είδος ιδιαίτερα δημοφιλές.

Με το "Έτερος Εγώ: Κάθαρσις" δε νομίζω ότι θα απογοητευτεί.

Mεθοδικοί αστυνομικοί (στιβαρός ο Τάσος Νούσιας, σταθερά badass χωρίς γραφικότητες ο Πέτρος Λαγούτης), σκληροί κακοί (απολαυστικοί οι Γεράσιμος Γεννατάς και Δημήτρης Καπετανάκος στους ρόλους τους), δυναμικοί γυναικείοι ρόλοι που επηρεάζουν τις εξελίξεις (Κατερίνα Διδασκάλου, Βίκυ Παπαδοπούλου, Κόρα Καρβούνη), σκηνοθετική καθοδήγηση με αυτοπεποίθηση από τον Τσαφούλια ο οποίος έχει εμπιστοσύνη στο υλικό του, αξιοποιεί σωστά τον χρόνο να αναπτύξει τις υποπλοκές του, έχει γίνει ωραία δουλειά στη φωτογραφία, όπως έγραψα και στην αρχή, σε ωθεί με ευκολία στο "επόμενο επεισόδιο". 

Το MOVE IT γράφει για το "Έτερος Εγώ: Χαμένες Ψυχές".

Πρεμιέρα στην Cosmote TV την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου: και τα 8 επεισόδια της σειράς θα κάνουν πρεμιέρα back-2-back στο Cosmote Series Marathon HD από τις 18.00 το απόγευμα. Ταυτόχρονα, την ίδια ώρα, όλα τα επεισόδια θα είναι διαθέσιμα μέσα από τη δωρεάν, on demand υπηρεσία Cosmote TV Plus. Από την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, το «Έτερος Εγώ - Κάθαρσις» θα προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 23.00 στο Cosmote Series HD. 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos